Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 07, 2012 20:27 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Wydarzenie kotka z kliniki na fb: https://www.facebook.com/events/241038849340502/
Zdjęcia od tajdzi :ok:
Udostępniajmy.

:(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt cze 08, 2012 6:28 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Kochani, szukamy DT dla kocurka z lecznicy i kociaczków spod Mostu.
Już od samego rana szukamy! :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Nie cze 10, 2012 13:40 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Kocurek trafił do DT :D dziękuję! :)

Tymczasem w sobotę wieczorem przyszli pod Most panowie i zamknęli wejśce. Pojechaliśmy tam z TŻ z nożycami do metalu - bo w środku zamknięte zostały koty bez możliwości wyjścia!
Jedyne co nam się udało zrobić, to otwór, jakieś 15 cm nad ziemią. Mam nadzieje, że kulawy kotek da radę wyjść :(
Kotów nie było widać, takie przerażone się pochowały :(
Zostawiłam kartkę, z informacją,że mieszkają tu koty pod opieką Urzędu Gminy i że będziemy wzywać policję, jak będą zamykać im wejścia :(
Obrazek
tak było jak przyjechaliśmy. Tych blach nie da rady ruszyć nożycami zwykłymi :(
A w środku nie ma przejscia do głównejgo holu. Tak więc kulawy kot, który tam mieszka siedział całą noc zamknięty :(
Obrazek
A tak zrobiliśmy wejscie.
Obrazek
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon cze 11, 2012 11:53 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

tajdzi pisze:Kocurek trafił do DT :D dziękuję! :)

Super :ok:
Już zmieniłam na FB.
Jak się DT ujawni, to mogę w wydarzenie wpisać mail lub telefon kontaktowy.

Karma powinna niedługo przyjść.
tajdzi, wysyłam Ci mail co do karmy i karmienia (to co rozmawiałyśmy)
W kwestii łapanek - jestem chętna do pomocy. Wszystko zależy od terminu łapania (w najbliższym czasie szykuje mi się wyjazd). Mam ręce, chęci, wezmę klatki-łapki. Nie dysponuję transportem, więc mogę pomóc tylko w łapaniu.
Wygląda ta sytuacja dramatycznie :( - chyba trzeba się przypomnieć? Gminie, fundacjom...
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Sob cze 16, 2012 22:22 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Sytuacja, oczywiście, zmienia się jak w kalejdoskopie.
Ale dzięki kochanym i wspaniałym ludziom, dajemy radę :)
Ciocia Ada karmi koty pod Mostem i pewnie przez najbliższe 2 tygodnie będzie karmiła :)
:1luvu:
Wujek Rafał pomaga kulawemu, jak tylko może. (chyba nawet bardziej mnie niż kulawemu kotkowi, ale to kulawy zawdzięcza Wujkowi życie :1luvu: )

Każdy kawałek swojego serca wkłada.
Proszę wszystkich o kciuki, żeby udało się zdziałać przeniesienie kotów spod Mostu na czas remontu.

Oczywiście przypominam apel - że każda zbędna karma jest na wagę złota.

:1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Nie cze 17, 2012 9:08 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

oczywiście nie w tym temacie się wpisałam z propozycją dt, ale widziałam, że przeczytałaś ;)
dzisiaj dostaję DTciaka jakiegoś, ale ładna ona jest, więc pewnie szybko dom sobie znajdzie.
na razie w jokocie jest pp, więc ja się boję brać coś fundacyjnego do siebie, także jak złapiecie, to dajcie cynka :)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto cze 19, 2012 14:06 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Dużo wieści.

Generalnie pod Mostem zaczynają "remontować" - a ten remont rozpoczęli od ponownego zaspawania wejsć kocich. Tym razem dla odmiany po całości zaspawali blachą. Nie muszę pisać, ile myśli miałam w głowie, jak pomyślałam o kulawym bez dostępu do jedzenia, powietrza, bez możliwości wyjścia na zewnątrz.
Na szczęście okazało się, że tego samego dnia w "magiczny" sposób pojawiło się wejście do kryjówki Kulawego :) widać kulawy ma zaprzyjaźnionych Wujków :) :1luvu:
W tak zwanym "międzyczasie" Lidia z Tajemniczym Wujkiem złapali dwa kociaki (do jednej klatki), ich mamusie, oraz straszmie głodnego kocurka pod Polfą i (jako wisienkę na torcie) mocno zaciążoną kocicę spod Polfy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Nie muszę pisać, ile to radości, bo lada dzień byłyby kociaki.

Tymczasem z lecznicy dzięki uprzejmości Karolinah DT znalazł Spadochroniarz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Pozostają do pilnej adopcji dwie koteczki spod Mostu - obie bure (ale jakie śliczne :1luvu: ), mają ok 2 mieś, odrobaczyłam je, zakraplam bo jedno oczko jest kaprawe, a poza tym wyglądają jak pączki w maśle :1luvu: :1luvu:
Zdjęć nie będzie, bo nie uniosę aparatu :( ew postaram się komórką filmik nakręcić.

HELP! DT dla dwóch kociczek 2 mieś pilnie szukam!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro cze 20, 2012 16:40 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

:ok: dla Lidii i tajdzi
:ok: dla Tajemniczego Wujka Z.
:ok: dla karolinah

tajdzi, a jak z newsletterem zdecydowałyście?
Myślę, że warto: bo to żadne ryzyko, może znajdzie się pomoc, a jednocześnie przypomnimy się fundacji :ok: Daj znać, to wyślę tekst.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw cze 21, 2012 8:20 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Ada, przepraszam nie odezwałam się, już piszę maila :) Jak najbardziej puszczamy!

Wczoraj pod Mostem wyszedł Młodziak, na oko 6-7 miesięczny i trochę starsze bure coś. Koniecznie trzeba się zasadzić, ma ktoś czas? :)

Pilnie szukamy karmiciela na Polfie :( Może macie znajome karmicielki z okolic tarchomina-targówka? Chodzi o karmienie 2-3 razy w tygodniu na Pollfie i sprawa jest coraz bardziej pilna, bo w lipcu i sierpniu nie będzie miał kto karmić :( Pomocy :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw cze 21, 2012 8:51 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

No tak - jak wysyp, to wysyp. Znalezione ;) nie kradzione ;)
Kociaków w sumie jest 5, mają jakieś 10 tygodni, myślę, że nie więcej.
Niebiesko-biały chłopczyk, Czarno-biały chłopczyk, klasycznie pręgowana dziewczynka i dwie śliczne buraski dziewczynki. W sumie dwa mioty w podobnym wieku. Pierwsza trójka już zaszczepiona, dwie bure dziewczynki odrobaczone i będą szczepione za tydzień.
Wszystkie szukają kochających domków.
Zdjęć brak, ale są filmiki :)
W sprawie adopcji proszę pisać: tajdzi@tlen.pl, tel: 604181839.
Kotki są w Warszawie i już wypatrują swoich domków.

Burasie:
http://www.youtube.com/watch?v=DUdGM4iG ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=qlKepO-R ... e=youtu.be

i zabawa trójki kolorowych:
http://www.youtube.com/watch?v=L6ZG1C-N ... e=youtu.be
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt cze 22, 2012 10:21 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Rany :(

Umie ktoś z filmików zdjęcia wydobyć? Mnie się filmik odtwaza z prędkością 1 klatki na 10 sekund :?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt cze 22, 2012 12:00 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob cze 23, 2012 7:41 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Kochani, za kilka dni muszę mieć DT dla kociaków :( Dwie burasie, bezproblemowe i kochane szukają DT :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Nie cze 24, 2012 15:57 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

DT pilnie potrzebne dla burasiątek!
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon cze 25, 2012 14:26 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

tajdzi pisze:Kochani, za kilka dni muszę mieć DT dla kociaków :( Dwie burasie, bezproblemowe i kochane szukają DT :(

:!: :!: :!:

Mogę tej dwójce zrobić wydarzenie na fb. Filmiki są, a są jeszcze jakieś zdjęcia poza tym jednym?
I kontakt na fb podać tak jak tu podałaś: na Ciebie; czy na Śreniawitów?

Co do tych dwóch spraw z maila, czekam na odzewy.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]