D.T u J.D.<<jest nowy wątek :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 10, 2012 17:22 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

Powinnaś to zgłosić do Izby Weterynarynej.
Qrwa, jak ja nie trawię takich "lekarzy" :evil:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie cze 10, 2012 20:32 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

[*] koteczka...

A ta doktor- BRAK MI SŁÓW
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Pon cze 11, 2012 12:20 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

merlok pisze:[*] koteczka...

A ta doktor- BRAK MI SŁÓW

Edytko-fakt-koteczka biedna....cierpiała bo nie mogła urodzić a czy musiała być w ciąży???
Nie musiała...Na ratowanie życia Wioleta wydała 500zł za co można było wysterylizować 5 kotek....i zamiast kupować dla bezdomniaków Royal canin to można za 100zł kupić 14kg Whiskasa a za oszczędzone 100zł wyciąć jedną kotkę.....płacz po niewczasie...będzie jeszcze nie jeden płacz...mówiłam dla niej,że priorytet to sterylizacja...cóż...ja sama wszystkiego nie ogarnę.....tym bardziej ,że teraz też mam problem bo zakopując koteczkę załatwiłam kręgosłup na amen....niestety tego też nie było komu zrobić...
edit: cóż ...zapomniałam o jednym-każdy wydaje swoje pieniądze jak chce i na co chce...

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw cze 14, 2012 10:53 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

no i qrwa dzień zaczął się pięknie :evil:
poszłam karmić wolno żyjące i razem capnąć koteczkę na sterylkę-kolejną od "gospodarza"...
patrzę-nie wzięłam łyżki :? myslę-muszę wrócić-zły znak :roll: cholera-pewnie nie złapię kotki :evil:
a nie mam nic w zamian...nic to-idę....zachodzę-no i oczywiście tej mendy nie ma :evil: :evil:
zawsze pierwsza a dziś pocałuj w doopę ale patrzę-idzie jedna z tych co karmią maluszki...
jest gospodarz...pytam-czy małe duże już? a on pokazuje mi takie kociaki z 7-8tyg. myslę-wezmę tę kotkę no bo coś muszę wziąć...ale przyglądam się małym i co widzę? oczy byle jakie...mówię,że trzeba oczy zakropić ...a wtedy ten .....[!!!!] pokazuje mi kolejne dwa u których ropa aż wali z oczu...no oczu to one w ogóle nie mają...no jak qrwa nie kląć :evil:
kręgosłup napier...a tak,że nie idzie wytrzymać więc jak tu jechać!!! zanim dojadę to szlag mnie trafi :evil: ale jechać muszę bo córa nie poradzi sama ze wszystkim-dwie kotki i pięć maluszków...trzy w stanie-możliwym...jeden-siako tako...
jeden -stan marny-wychudzony,smierdzący,biegunka taka,że aż cały mokry...a oczy 8O
nie wiadomo czy gałki oczne jeszcze ma...cóż-w ostateczności ...
Ostatnio edytowano Czw cze 14, 2012 10:56 przez J.D., łącznie edytowano 1 raz

J.D.

Post » Czw cze 14, 2012 10:55 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

O matko kochana :cry: Co za dziadyga koszmarna, jak tak można? :?
Do Sano zawieziesz kociaki?

Erin

Post » Czw cze 14, 2012 11:00 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

Erin pisze:O matko kochana :cry: Co za dziadyga koszmarna, jak tak można? :?
Do Sano zawieziesz kociaki?

tak...do Sano...tylko,że ten najsłabszy to chyba jednak nie ma gałek ocznych i pewnie zanim dojedzie to odejdzie ...żyje ale ledwo ledwo...myślałam zrobic conva ale czy jest sens?
ale zrobię...mam otwartego...
matki- tez w takim stanie byle jakim katar,łyse...

J.D.

Post » Czw cze 14, 2012 11:21 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

O kurczę :( Rób tego conva, on dobry jest.
Za maluszki :ok:

Erin

Post » Pt cze 15, 2012 8:28 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

sytuacja jest tak,że nawet nie mam siły ani chęci do pisania....co zaczynam to przerywam bo od samego myślenia o tym wyć mi się chce...łeb mi pęka od kombinowania a i tak niczego nie wymyśliłam....sytuacja patowa...na samą myśl o kotach i psach... :(
i znikąd pomocy...

J.D.

Post » Pt cze 15, 2012 8:43 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

O, kurcze , Joasiu... Nie poddaj się. To przejdzie. Tzn kłopoty i ilość zwierząt pewnie nie, ale odzyskasz siły , zobaczysz . Możemy Ci tylko kibicować, bo jesteśmy w większości daleko, ale mentalnie nie jesteś sama.
O ile to Ci choc trochę może pomóc...
Nie dasz rady przekształcić się w fundację?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie cze 17, 2012 7:57 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

morelowa pisze:O, kurcze , Joasiu... Nie poddaj się. To przejdzie. Tzn kłopoty i ilość zwierząt pewnie nie, ale odzyskasz siły , zobaczysz . Możemy Ci tylko kibicować, bo jesteśmy w większości daleko, ale mentalnie nie jesteś sama.
O ile to Ci choć trochę może pomóc...
Nie dasz rady przekształcić się w fundację?

doszłam do wniosku,że to chyba nie ma sensu...owszem status fundacji daje jakieś korzyści ale dokłada tez masę obowiązków i powinności choćby wobec urzędu skarbowego .... a to,że zacznę funkcjonować jako fundacja nie sprawi,że ludzie raptem rzucą się do pomocy...
jeszcze nie teraz...może za jakiś czas jak będę miała choć jedną osobę zdecydowaną pomagać mi stale choćby logistycznie,choćby w sprawach finansowo-internetowo-urzędowych....teraz to umieją mówić tylko o tym jak baaardzo kochają koteczki :roll: ..
a robotę trzeba robić co dzień...to nie tylko przyjemność bo koteczki są takie śliczne....koteczki też bywają chore i brudzą a więc przede wszystkim to jest obowiązek bo czegoś tam podjęłam się ...niestety tu ludzie postrzegają to zgoła inaczej...

J.D.

Post » Nie cze 17, 2012 7:59 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

Fundacja w pojedynkę to nie jest dobry pomysł. Ale chyba w ogóle działalność w pojedynkę... :(
na założenie fundacji chyba trzeba najpierw wyłożyć jakieś pieniądze.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie cze 17, 2012 8:04 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

MalgWroclaw pisze:Fundacja w pojedynkę to nie jest dobry pomysł. Ale chyba w ogóle działalność w pojedynkę... :(
na założenie fundacji chyba trzeba najpierw wyłożyć jakieś pieniądze.

jakoś tam dałabym radę z pomocą finansową od rodziny....tylko póżniej ...jak poradzić samej?
dlatego przemyślałam sprawę bo nie robię nic pochopnie....a urzędy i obowiązki wobec nich to nie żarty ...wiem bo miałam przez wiele lat sklep zoologiczny...

J.D.

Post » Nie cze 17, 2012 8:19 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

W pojedynkę oczywiście nie. Ale sądziłam, że może sie da te kilka osób na miejscu. Od ksiegowości, strony www itp. Niektóre dt przekształciły się w fundacje, np. Kotikowo, ale nie wiem czy są zadowoleni. Z jakiegoś powodu to zrobilo,
Pewnie jednak masz, biorac pod uwagę Twoje doświadczenie, jakąś swoją rację :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie cze 17, 2012 9:19 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

morelowa pisze:W pojedynkę oczywiście nie. Ale sądziłam, że może sie da te kilka osób na miejscu. Od ksiegowości, strony www itp. Niektóre dt przekształciły się w fundacje, np. Kotikowo, ale nie wiem czy są zadowoleni. Z jakiegoś powodu to zrobilo,
Pewnie jednak masz, biorac pod uwagę Twoje doświadczenie, jakąś swoją rację :D

Kotikowo to grupa osób-ja jestem sama ... :?

edit:gdybym miała 3-4 osoby -to zawojowałabym Sokółkę :wink:

J.D.

Post » Nie cze 17, 2012 13:17 Re: D.T u J.D.<< nie szukasz a i tak masz-maluszki....:(((

Ja już kiedyś proponowałam, ale nie chciałaś.

Erin

[poprzednia][następna]