Ruda Kotka Perska Szuka Dobrego Domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 09, 2012 13:01 Ruda Kotka Perska Szuka Dobrego Domu

Proszę Was o pomoc.
Kilka dni temu podjęłam się przetrzymania kotki, do czasu znalezienia jej domu. Jej dotychczasowa właścicielka zaszła w ciążę i w swoim mniemaniu już nie może mieć z tego powodu kota. Kotka była traktowana raczej jak zabawka a nie jak przyjaciel. Właściciele kompletnie nie potrafili się nią zająć. Ma 3 latka. Jest niewysterylizowana, nie wyczesywano jej. Ma koszmarne odklejające się płatami od ciałka kołtuny. Ukazujące gołą skórę. Moim zdaniem należałoby ją ogolić na łyso i pozwolić odrosnąć nowej sierści. Na szczęście po miesiącach męki za moim wstawiennictwem wyleczono jej świerzb. (Znam właścicieli od lat i kotkę także) Karmili ją dosłownie wszystkim od chleba przez chipsy, draże i wszystko to co spadło ze stołu.
Kotka jest u mnie tymczasowo, sama mam kota, którego chce po powrocie z wakacji przywieźć do domu (obecnie jest jeszcze z moją rodzina na starym mieszkaniu) Nie mogę jej zatrzymać, poza tym nie mam kompletnie doświadczenia w hodowli persów. Kotka potrzebuje dobrego domu i odpowiedzialnych właścicieli. Jest niesamowicie łagodna i obyta z ludźmi. Jak na tak duży stres jak zmiana otoczenia i mieszkania (nigdy nie była kotem wychodzącym) szybko się zaaklimatyzowała. Nie boi się, jest śmiała i ciekawska. Ma dobry charakter.
Nie wiem jak dogaduje się z innymi kotami, bo nigdy nie widziałam jej w takich okolicznościach. Raz miała styczność z moim kocurkiem i raczej omijała go szerokim łukiem.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt pod numerem 535-412-224. Od razu zaznaczam że szukam dla koteczki odpowiedzialnych ludzi, u których w końcu znajdzie spokojny fajny dom. Kotka jest warta tego i na to zasługuje...zresztą jak każdy kociak. Jest śliczna i ma dobry charakter.

behemotka84

Od: Sob cze 09, 2012 12:46

Post » Sob cze 09, 2012 14:20 Re: Ruda Kotka Perska Szuka Dobrego Domu

Wspaniale, że przygarnęłaś kotkę.

Zanim znajdziesz dla Niej domek, koniecznie poddaj zabiegowi sterylizacji, żeby nie trafiła do pseudohodowli, gdzie koty są traktowane gorzej niż rzeczy.
Koty w typie persa, mają skłonność do chorób nerek.
Dlatego przed zabiegiem i narkozą należy zrobić podstawowe badanie krwi (morfologię i biochemię).

Na forum znajdziesz sporo persiospecjalistów, którzy na pewno chętnie posłużą radę co po kolei i dlaczego.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Sob cze 09, 2012 16:15 Re: Ruda Kotka Perska Szuka Dobrego Domu

Podaj w tytule miasto, gdzie jest kotka, to może wiele ułatwić
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob cze 09, 2012 16:55 Re: Ruda Kotka Perska Szuka Dobrego Domu

a może mogła byś jej ulżyć i ostrzyc z tych kołtunów ? :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto cze 12, 2012 5:10 Re: Ruda Kotka Perska Szuka Dobrego Domu

Oby kotka znalazła dobry i odpowiedzialny domek!
adeeniet