Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 09, 2012 14:18 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

aange pisze:....wczoraj zapomniałam napisać: Gutek się dziwnie zachowuje nie dość że robi bajzel w boksie to jeszcze w pewnym momencie się tak zadusił że myślałam że biedak nie złapie oddechu - nie wiem czy chciał odkaszleć czy zwymiotować ale wyglądał nieciekawie a ja struchlałam
i nie wypuściłam go na noc z klatki bo się pogubiłam kto z Towarzystwa miał być w wolierze a kto poza

Cholera tylko żeby serce mu nie nawaliło. :? Obserwujcie go, miał bardzo powiększone swego czasu, byle by mu się płyn w osierdziu nie zbierał. Badania już ok. środy. Jeżeli NAPRAWDĘ COŚ SIĘ BĘDZIE ŹLE DZIAŁO - DZWOŃCIE.
Ja tak teraz nie bardzo panuję nad sytuacją :roll:
Ostatnio edytowano Pon cze 11, 2012 14:08 przez MIKUŚ, łącznie edytowano 1 raz
MIKUŚ

Post » Sob cze 09, 2012 14:29 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

UWAGA ---> MISIEK (pampers) bierze udział w konkursie na Mistera miau dla kotów przewlekle chorych.

Proszę pomóżcie wybrać zdjęcie. I Tu i na facebooku.
Wiiwii :mrgreen: Pomożesz - Tyś dobra w te klocki.

Galeria MIŚKA:
https://picasaweb.google.com/1064954879 ... IEKDTMikus

POMÓŻCIE. Wybierajcie któ¶e zdjęcia są Waszym zdaniem najlepsze. :ok:

Jeżeli mogę coś zasugerować to wydaje mi się że powinno być zdjęcie z pampersem, by było to widać o co Nam chodzi. :wink:
MIKUŚ

Post » Sob cze 09, 2012 14:58 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Właśnie przed chwilą potwierdzono mi adopcję Ogonka :D
Kotuś jedzie do Rzeszowa, do domu gdzie jest inny kot, będzie mu dobrze, jest towarzyski to szybko się przyzwyczai, tamten kocurek też jest łagodny, więc nie powinno być problemu z dogadaniem się. Domek niewychodzący i bardzo odpowiedzialna kobieta.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Sob cze 09, 2012 15:05 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

iwoo1 pisze:Właśnie przed chwilą potwierdzono mi adopcję Ogonka :D
Kotuś jedzie do Rzeszowa, do domu gdzie jest inny kot, będzie mu dobrze, jest towarzyski to szybko się przyzwyczai, tamten kocurek też jest łagodny, więc nie powinno być problemu z dogadaniem się. Domek niewychodzący i bardzo odpowiedzialna kobieta.

Super!!!
Przyjadą po chłopaka?
Należy mu się dom na stare lata :ok: Tak się cieszę, dzwonię do Pana Ryśka, na pewno się ucieszą :wink:
MIKUŚ

Post » Sob cze 09, 2012 15:42 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:UWAGA ---> MISIEK (pampers) bierze udział w konkursie na Mistera miau dla kotów przewlekle chorych.

Proszę pomóżcie wybrać zdjęcie. I Tu i na facebooku.
Wiiwii :mrgreen: Pomożesz - Tyś dobra w te klocki.

Galeria MIŚKA:
https://picasaweb.google.com/1064954879 ... IEKDTMikus

POMÓŻCIE. Wybierajcie któ¶e zdjęcia są Waszym zdaniem najlepsze. :ok:

Jeżeli mogę coś zasugerować to wydaje mi się że powinno być zdjęcie z pampersem, by było to widać o co Nam chodzi. :wink:

65, 66, 67! ;) No i jak Darka go karmi łyżeczką ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob cze 09, 2012 15:52 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Mysior - wybieram zdjęcie:
Obrazek
Jeśli można kilka, to dorzucam:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

:)

Podobno jakiś domek o niego walczy... :) Trzymam za niego mocno kciuki!
W ogóle love ten dzień! :1luvu: I Ogonek ma dom... :)
I załataliśmy dziury!
Tak!
Udało nam się nie uszkodzić drogiego dachu, pani kierowniszkoo! :mrgreen: Załatane dwie dziury: jedna w rogu nad półkami, druga nad drzwiami do przedsionka.
Najlepsze jest to, że prawie całą robotę wykonałam sama: piłowanie desek, wiercenia, przykręcanie, mój tator był głównie dowódcą!
Na pocieszenie powiem Ci, Basiu, że gdyby nie tenże szpital, ten sam, w którym leży Twój tato, to mój tato nie byłby w stanie dziś ze mną przyjechać... Myślę, że z Twoim też będzie dobrze!
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Sob cze 09, 2012 15:58 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:
iwoo1 pisze:Właśnie przed chwilą potwierdzono mi adopcję Ogonka :D

Super!!!
Przyjadą po chłopaka?
Należy mu się dom na stare lata :ok: Tak się cieszę, dzwonię do Pana Ryśka, na pewno się ucieszą :wink:

Tak, przyjadą, bo odległość nie gra roli. Tylko dopiero po następnej niedzieli, bo mają wesele i nie chcą na razie zostawić kotów samych. Ale to nie problem, 8 lat czekał na dom to poczeka jeszcze parę dni.

A Mysior jest cudny :1luvu:

iwoo1

Post » Sob cze 09, 2012 23:57 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Zobaczcie jakie nieszczęście przyniosła z piwnicy moja przyjaciółka Ewa, ta co jeździ z Pimpusiem do dr. Pałys. Poszła karmić w nocy koty do piwnicy i usłyszała za zamkniętymi drzwiami piwnicy cieniutki głosik. Leżała na ziemi i wołała do małego, świeciła latarką i malutka pomału podeszła do drzwi. Ewa ledwo mogła wsunąć rękę w szparę pod drzwiami, ale złapała malutką za łapkę i pomału wyciągnęła przez tą szparę.
Nie wiadomo czy było więcej kociąt, było już cichutko a drzwi do piwnicy zamknięte i jeszcze noc. Malutka jest bardzo chora, odwodniona, wygłodniała, nie może jeść, oczki w tragicznym stanie, nie wiadomo czy widzi. Maleńka walczy o życie. Oby jej się udało.

Obrazek

Obrazek

iwoo1

Post » Nie cze 10, 2012 7:03 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

iwoo1 pisze:Zobaczcie jakie nieszczęście przyniosła z piwnicy moja przyjaciółka Ewa, ta co jeździ z Pimpusiem do dr. Pałys. Poszła karmić w nocy koty do piwnicy i usłyszała za zamkniętymi drzwiami piwnicy cieniutki głosik. Leżała na ziemi i wołała do małego, świeciła latarką i malutka pomału podeszła do drzwi. Ewa ledwo mogła wsunąć rękę w szparę pod drzwiami, ale złapała malutką za łapkę i pomału wyciągnęła przez tą szparę.
Nie wiadomo czy było więcej kociąt, było już cichutko a drzwi do piwnicy zamknięte i jeszcze noc. Malutka jest bardzo chora, odwodniona, wygłodniała, nie może jeść, oczki w tragicznym stanie, nie wiadomo czy widzi. Maleńka walczy o życie. Oby jej się udało.

Obrazek

Obrazek

Iwo... wygląda strasznie.. Ale jest szansa, że da radę, skoro dała radę wołać o pomoc, nie? Taka dzielna mała! Trzymam kciuki! Czy jest szansa sprawdzić tę piwnicę? W sensie poprosić o udostępnienie.
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Nie cze 10, 2012 7:50 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii pisze:
iwoo1 pisze:Zobaczcie jakie nieszczęście przyniosła z piwnicy moja przyjaciółka Ewa, ta co jeździ z Pimpusiem do dr. Pałys. Poszła karmić w nocy koty do piwnicy i usłyszała za zamkniętymi drzwiami piwnicy cieniutki głosik. Leżała na ziemi i wołała do małego, świeciła latarką i malutka pomału podeszła do drzwi. Ewa ledwo mogła wsunąć rękę w szparę pod drzwiami, ale złapała malutką za łapkę i pomału wyciągnęła przez tą szparę.

Iwo... wygląda strasznie.. Ale jest szansa, że da radę, skoro dała radę wołać o pomoc, nie? Taka dzielna mała! Trzymam kciuki! Czy jest szansa sprawdzić tę piwnicę? W sensie poprosić o udostępnienie.

Dzisiaj Ewa jedzie do tego domu, nie wiadomo czy zastanie właścicieli tej piwnicy, ale musi jakoś sprawdzić.

iwoo1

Post » Nie cze 10, 2012 7:56 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

matulu jaka kupka nieszczęscia!

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Nie cze 10, 2012 8:50 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Ojej, jaka biedna :(
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Nie cze 10, 2012 8:57 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Hej, trzeba obstawić dyżur. Póki co, jest tak:

pn. 11.06 wiiwii MARTYSS
wt. 12.06 brak VICTOR
śr. 13.06 brak SYLWIA
czw. 14.06 brak HIDI
pt. 15.06 brakMIKUŚ
sb. 16.06 brak VICTOR
ndz. 17.06 brak VANDERHERRING

wiiwii

Post » Nie cze 10, 2012 9:10 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii pisze:Hej, trzeba obstawić dyżur. Póki co, jest tak:

pn. 11.06 wiiwii MARTYSS
wt. 12.06 brak VICTOR
śr. 13.06 brak SYLWIA
czw. 14.06 brak HIDI
pt. 15.06 brakMIKUŚ
sb. 16.06 brak VICTOR

wtorek rano dla mnie

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Nie cze 10, 2012 9:26 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Dzięki Aange! :ok:
Kto jeszcze?

pn. 11.06 wiiwii MARTYSS
wt. 12.06 aange VICTOR
śr. 13.06 brak SYLWIA
czw. 14.06 brak HIDI
pt. 15.06 brak MIKUŚ
sb. 16.06 brak VICTOR

wiiwii

[poprzednia][następna]