Trzy baby i dwa rude... wesoła gromadka.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 04, 2012 15:56 Re: Trzy baby i dwa rude...

Nie pisałam wam jeszcze, jaki prezent na Dzień Dziecka dostała moja najstarsza chrześniaczka Paulina :lol: W sierpniu kończy 18 lat. I to ostatni jej DD :lol: Dostała kaskę, i maleńkiego konika pony. Taki malusi. A później jeszcze byłyśmy w sklepie i kupiłyśmy sobie po zdrapce, Takiej za 2 złote. U mnie nie było nic, u jej siostry też nic. A Paulina wygrała 50 zł :lol: :lol: :lol:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Wto cze 05, 2012 11:26 Re: Trzy baby i dwa rude...

tosiula pisze:Nie pisałam wam jeszcze, jaki prezent na Dzień Dziecka dostała moja najstarsza chrześniaczka Paulina :lol: W sierpniu kończy 18 lat. I to ostatni jej DD :lol::

Dzie tam ostatni DD :) Ja sobie co roku robię :mrgreen: Sama bo sama sobie ale co tam, wszystko mi w ten dzień wolno w końcy mam święto! A życzenia składam wszystkim dorosłym "dzieciom" z rodziny :D Bo w każdym z nas jest dziecko :D A w każdym razie dobrze jak jest :wink:
tosiula pisze:Dostała kaskę, i maleńkiego konika pony. Taki malusi. A później jeszcze byłyśmy w sklepie i kupiłyśmy sobie po zdrapce, Takiej za 2 złote. U mnie nie było nic, u jej siostry też nic. A Paulina wygrała 50 zł :lol: :lol: :lol:

To faktycznie 8O Super :D :ok:
Ja nigdy nic nie wygrałam w zdrapkach. A drapiemy, oj drapiemy :lol: Za sprawą siostry. Ona na każde święta czy te Ogólne czy imieninowe dla każego przynosi w prezencie kilka zdrapek. No i jest ogólno rodzinne drapanie :lol: Ale nic nigdy z tego jeszcze nie wyniknęło poza oczywiście chwilką emocji :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto cze 05, 2012 12:12 Re: Trzy baby i dwa rude...

Dzień dobry!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro cze 06, 2012 12:39 Re: Trzy baby i dwa rude...

Cześć. Już wam nawet wczoraj nie zdążyłam odpowiedzieć. O drugiej TZ zabrał mnie pawikującą do domu. I do północy bieganie. Usnęłam w końcu koło 5 i o ósmej, jak nigdy obudziłam się zdrowa. Ubraliśmy już okno na jutro, bo mamy sklep przy kościele, na trasie procesji i chyba pojadę do domu. Ludzi za dużo nie ma, a ja ledwo siedzę teraz. Już czuję się zmęczona.
A w nocy kotki miały bieg szaleńca. Z akustyką głosową. Zwłaszcza Fifulca. kto słyszał MCO w akcji ten wie. Miałem te piski i skrzypy oraz jęki w każdym kawałeczku ciała. W końcu dałam om nocną kolację i poszli spać. Tak na co dzień to uwielbiam Fifulca gadanie. Ale tej nocy mnie to przerosło. Jednak kotek się nie obraził. I od rana powitał mnie radośnie :P Ale najbardziej mnie zaskoczyło, że nocne wariackie Fifi miał w towarzystwie Racia, Dawno im tak nie odwalało razem. Ale fajnie takie dwa rudasy wyglądały, zwłaszcza jak biegały bokiem po pokoju.

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Śro cze 06, 2012 13:27 Re: Trzy baby i dwa rude...

Ojej, dopadło Cię? Siedziałaś w sklepie do końca? Nie spałaś, to i koty nie spały.
I dopberek!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro cze 06, 2012 13:39 Re: Trzy baby i dwa rude...

kalair pisze:Ojej, dopadło Cię? Siedziałaś w sklepie do końca? Nie spałaś, to i koty nie spały.
I dopberek!

Nie, byłam tylko do 14. Potem pojechałam do domu leżakować. I bawić w łazience :evil:
Koty była rozbawione na maksa, więc to raczej nie moja wina. Leżałam sobie cichutko, a one szalały. :lol:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Czw cze 07, 2012 11:56 Re: Trzy baby i dwa rude...

Poszalałam i kupiłam kotom przysmaki z gimpetu; budyń, jogurt i smakowe pastylki. Pastylki tylko Raciu lubi, ale budyń i jogurt wszystkie młócą :lol: ma fajne, zakręcane opakowanie, jest nawet łatwe w dzieleniu. Raciu też lubi :mrgreen: Pojadł dzisiaj. Nawet Finiusia pogonił od budyniu :lol:
A Mikunia to kot TZ :ok: To dobrze, bo był zły trochę o 5 kota :wink: A teraz dyskutują stale, Mika gada z TZ, odpowiada, miaukoli, skrzeczy :lol: :lol: i biega szczęśliwa po domu z ogonem w górze. a łapkami przebiera jakby podskakiwała idąc do mnie po takiej rozmowie. Jakby nie było wcale tego czasu co się tak martwiłam że kot się boi. Ona tylko potrzebuje więcej kontaktu z TZ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Pt cze 08, 2012 0:45 Re: Trzy baby i dwa rude...

I tak fajnie się czyta jako to kocio-radośnie u Was :D

A Estian nie gada, nie widziałam jak to piszesz "MCO w akcji".
Owszem tam gada, pogaduje sobie jak chce dostać coś lub jak mu robię coś czego nie lubi ale tak sam z siebie przy bieganiu czy harcach nie. Xana też jest raczej milczkiem. Pewnie za mną się wydały, ja do gaduł nie należę :)
Ale dużo do kotów mówiliśmy (tak specjalnie) i mówimy. Estiana szczególnie miałam na muszce, żeby się rozgadał bo po gadatliwej matce jest :) ale nic z tego.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pt cze 08, 2012 3:06 Re: Trzy baby i dwa rude...

Nelly. Ty się ciesz że Estian nie gada :lol:
U mnie miaukuny gadają wszystkie bez wyjątku, nocą też jak im odbije ;)

O ile w dzień to bywa słodkie, o tyle w nocy nieco upierdliwe :twisted:

Dobrze, że Mikusia dogaduje się z TZ :) Swoją drogą koty zawsze wiedzą, komu bardziej trzeba się przypodobać :lol:

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pt cze 08, 2012 8:45 Re: Trzy baby i dwa rude...

Miłego dnia :1luvu:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt cze 08, 2012 9:54 Re: Trzy baby i dwa rude...

Nelly pisze:I tak fajnie się czyta jako to kocio-radośnie u Was :D

A Estian nie gada, nie widziałam jak to piszesz "MCO w akcji".
Owszem tam gada, pogaduje sobie jak chce dostać coś lub jak mu robię coś czego nie lubi ale tak sam z siebie przy bieganiu czy harcach nie. Xana też jest raczej milczkiem. Pewnie za mną się wydały, ja do gaduł nie należę :)
Ale dużo do kotów mówiliśmy (tak specjalnie) i mówimy. Estiana szczególnie miałam na muszce, żeby się rozgadał bo po gadatliwej matce jest :) ale nic z tego.

A jak fajnie sie obudź, a w koło leżą koty :lol: i czekają aż się dobudzę by je głaskać i tulić. Ratuszek spał dzisiaj z Zojką i co się ruszyłam (fibrio nie daje pospać) to Zojka już wystawiała główkę z półki i sprawdzała czy można zejść. jak się nie ruszałam to spała dalej :lol:
A gadanie MCO - jest cudne, ale nie jak chcesz spać. Te wysokie, ciągliwe dźwięki przebiją się przez każdy sen i dobudzą :mrgreen: Ale w ciągu dnia są jak słońce - nagle robi się miło, wesoło i przyjaźnie. Uwielbiam :1luvu:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Pt cze 08, 2012 9:59 Re: Trzy baby i dwa rude...

kothka pisze:Nelly. Ty się ciesz że Estian nie gada :lol:
U mnie miaukuny gadają wszystkie bez wyjątku, nocą też jak im odbije ;)

O ile w dzień to bywa słodkie, o tyle w nocy nieco upierdliwe :twisted:

Dobrze, że Mikusia dogaduje się z TZ :) Swoją drogą koty zawsze wiedzą, komu bardziej trzeba się przypodobać :lol:

I nie dość że gadają w nocy jakby głośniej to też głośniej biegają :mrgreen: I to już na pewno nie pozwoli spać. I jeszcze siedzisz senna w łóżku, a z kuchni Fifulec ponaglą tym swoim zawodzeniem,:wstawaj, jeść szybko bo głodny jestem, i to tak przeciągle, że czasem wstanę tylko by go zapchać śniadaniem i poleżeć jeszcze z kwadrans :evil:
Tak, Mika od razu dogadała się z TZ. W ciągu kilku pierwszych minut już był jej :ok: Bo ona taka, mała, biedna i wystraszona. Pewnie głodna, albo pić jej się chce :ryk: To może ją pogłaskać, by czuła się bezpiecznie :mrgreen: I po chłopie :ryk: :ryk: :ryk:
A czemu ty nie śpisz po nocach, dziecko męczysz?

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Pt cze 08, 2012 10:00 Re: Trzy baby i dwa rude...

Danusia pisze:Miłego dnia :1luvu:

I dla ciebie Danusiu :P Mecz dziś oglądasz? :piwa:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Pt cze 08, 2012 10:31 Re: Trzy baby i dwa rude...

Doberek koteczki! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt cze 08, 2012 10:32 Re: Trzy baby i dwa rude...

kalair pisze:Doberek koteczki! :D

Cześć cioteczko :P

Dwie baby i rudy ...

tosiula

[poprzednia][następna]