DWA KOTY I... PIES? CZY TAKI SCENARIUSZ JEST MOŻLIWY? S.10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 04, 2012 17:52 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM :)

Raczej nie da rady. Każde z nich podchodzi do misek co najmniej kilka razy dziennie. Prawie nigdy nie zjadają wszystkiego naraz.

Ale przed chwilą przeprowadziłam eksperyment zwieńczony sukcesem. Matwiej dostał betaglukan w paście odkłaczającej, która jest wystarczająco smrodliwa, żeby niczego nie wyczuł. Mała pasty nie chce, więc dostała w strzykawce z kilkoma kroplami wody. Nawet nie wypluła :piwa:
Obrazek Obrazek

B&B

Od: Czw mar 15, 2012 13:53

Post » Wto cze 05, 2012 19:45 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM :)

Dzisiaj rano zrobiłam ostatni zastrzyk antybiotyku Wiewiórze. Widać, że ta mała zmora czuje się już świetnie, bo na mnie przy tym nafukała, nawrzeszczała i pięknie mnie podrapała, przy okazji powodując, że połowa specyfiku polała jej się po plecach :twisted:

No i oczywiście się obraziła. Na śmierć. Nawet Matwiejowi nie udało jej się namówić na poranną zabawę. Foch i już. Aż to sfilmowałam :) :

http://www.youtube.com/watch?v=u1seN9XR ... e=youtu.be

A jutro do weta z jednym i drugim...
Obrazek Obrazek

B&B

Post » Wto cze 05, 2012 20:27 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM :)

Wiewiórki wiele nie widać, ale za to Matwiej... ależ okazały kocur 8O

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto cze 05, 2012 20:31 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM :)

On tylko wygląda, jakby był wielki. Tak naprawdę ważny może nieco ponad 4 kg. Tylko tych kłaków ma pełno.
Obwieszczam, że foch zażegnany. Rozpoczęła się okupacja poduszki

Obrazek
Obrazek Obrazek

B&B

Post » Śro cze 06, 2012 18:21 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM - guzek na węźle chłonnym :(

Byłam rano z potworami u weta. Oba dostały te same zestawy kropli do oczu - na herpesa. Oprócz tego wetka wyczuła u małej jakąś zmianę na węźle chłonnym na szyi - ma to wielkość, kształt i gęstość sporego ziarna. Nie wiadomo, co to. Myślałyśmy nawet przez chwilę, że to może czip w dziwnym miejscu, ale nie. Spotkaliście się z czymś takim? Myślcie, że to może być rak???????

Jutro wyniki badania krwi, a w poniedziałek USG. Zobaczymy...

Wetka poleciła też coś na chroniczne zaparcia Matwieja. Tym cudownym lekiem (oprócz RC Fibre Response) są... SZPARAGI! Mam mu dawać po jednym ugotowanym i rozgniecionym szparagu dziennie. Podobno ma to zjeść, jeśli dostanie w swojej standardowej karmie. No cóż, śmiem wątpić :?
Obrazek Obrazek

B&B

Post » Śro cze 06, 2012 19:42 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM - guzek na węźle chłonnym :(

B&B pisze:Byłam rano z potworami u weta. Oba dostały te same zestawy kropli do oczu - na herpesa. Oprócz tego wetka wyczuła u małej jakąś zmianę na węźle chłonnym na szyi - ma to wielkość, kształt i gęstość sporego ziarna. Nie wiadomo, co to. Myślałyśmy nawet przez chwilę, że to może czip w dziwnym miejscu, ale nie. Spotkaliście się z czymś takim? Myślcie, że to może być rak???????

Jutro wyniki badania krwi, a w poniedziałek USG. Zobaczymy...

Wetka poleciła też coś na chroniczne zaparcia Matwieja. Tym cudownym lekiem (oprócz RC Fibre Response) są... SZPARAGI! Mam mu dawać po jednym ugotowanym i rozgniecionym szparagu dziennie. Podobno ma to zjeść, jeśli dostanie w swojej standardowej karmie. No cóż, śmiem wątpić :?

a próbowałaś świeżo zmielone siemię lniane dodawać do karmy?

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Śro cze 06, 2012 19:45 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM - guzek na węźle chłonnym :( st

Dlaczego od razu rak... Może to coś znacznie bardziej przyjaznego.
I za to potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Śro cze 06, 2012 20:04 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM - guzek na węźle chłonnym :(

maneki pisze:a próbowałaś świeżo zmielone siemię lniane dodawać do karmy?

Próbowałam. Do każdego posiłku dodaję mu błonnik z florą bakteryjną - też nic. Oprócz tego dostaje codziennie pastę odkłaczającą. Ostatnio go nawet wystrzygłam (ma teraz irokeza Obrazek:)

Już nie wiem, co mam robić. Kupiłam mu karmę na zaparcia i będę dawać te szparagi. Mam nadzieję, że to coś pomoże.
Obrazek Obrazek

B&B

Post » Śro cze 06, 2012 20:06 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM - guzek na węźle chłonnym :( st

Bazyliszkowa pisze:Dlaczego od razu rak... Może to coś znacznie bardziej przyjaznego.

Dzięki :D Ja też mam taką nadzieję.
Obrazek Obrazek

B&B

Post » Śro cze 06, 2012 23:26 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM - guzek na węźle chłonnym :( st

B&B pisze:
Bazyliszkowa pisze:Dlaczego od razu rak... Może to coś znacznie bardziej przyjaznego.

Dzięki :D Ja też mam taką nadzieję.

jeszcze niektórzy dodają do karmy colon c, nie szkodzi kotom.
Ale ile to niestety nie wiem;(, nie miałam nigdy tego problemu. Na forum barfny świat można się co nieco dowiedzieć, znalazłam taki wątek:
http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=513&highlight=colon

ja też trzymam kciuki, by wyniki Wiewióry były w porządku

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Czw cze 07, 2012 15:31 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM - guzek na węźle chłonnym :( st

Jak długo można czekać na telefon od weta???? Już dwa razy tam dzwoniłam i za każdym razem słyszałam, że lekarz pamięta i oddzwoni z wynikami, jak będzie miał chwilkę czasu. Od 10 rano oddzwania i jeszcze mu nie wyszło :twisted:
Obrazek Obrazek

B&B

Post » Czw cze 07, 2012 15:34 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM - guzek na węźle chłonnym :( st

Dziś święto, więc czynna lecznica na koniec świata i okolic :wink:
:ok: za wyniki :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw cze 07, 2012 18:21 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM - guzek na węźle chłonnym :( st

Krew w normie. Uff... :D
Obrazek Obrazek

B&B

Post » Czw cze 07, 2012 18:37 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM - guzek na węźle chłonnym :( st

:ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Czw cze 07, 2012 19:16 Re: DOKOCENIE Z HAPPY ENDEM - guzek na węźle chłonnym :( st

No ale ilość czegośtam może wskazywać na alergię, co by tłumaczyło drapanie się za uszami. Za półtora miesiąca mam ją jeszcze raz odrobaczyć, a potem powtórzyć badania, żeby mieć pewność.
Jeszcze tylko poniedziałkowe USG zmian na węzłach chłonnych i będzie po sprawie.
Obrazek Obrazek

B&B

[poprzednia][następna]