Nie wiem, kto w większej
Mamy na osiedlu zaprzyjaźnioną starszą panią, która ma pod opieką gromadkę kotów, To dom z ogrodem, koty mieszkają u niej. Dwa lata temu zmarł jej mąż, to były jego kota, ale wdowa się po jego śmierci nimi zajmowała. Pani zaczęła chorować, prawdopodobnie nie czuła się bezpiecznie sama w domu, więc przyjęła do siebie dalszą rodzinę. Rodzina w pewnym momencie, gdy już zupełnie sterroryzowała starszą panią, sprowadziła sobie bez uzgodnienia psa z morderczymi zapędami w stosunku do kotów. Pierwszy ofiarą padł ulubieniec zmarłego męża, pozostałe są też zagrożone. W tym domu trwa jakiś horror międzyludzki i międzyzwierzęcy.

W każdym razie pani, która kocha zwierzęta i jest naprawdę dobrym człowiekiem, choć zawsze odmawiała przyjęcia jakiejkolwiek pomocy, po dwóch latach milczenia sama zadzwoniła prosząc o pomoc w pozbyciu się psa.
Najprostsze byłoby powiedzieć rodzinie, by mu znalazła nowy dom, ale to zdaje się, nie wchodzi w rachubę-tam panuję jakieś dziwne stosunki, oparte raczej na strachu czy wojnie podjazdowej niż na komunikacji. Pani nie znamy na tyle dobrze, b y ją zapytać o co chodzi, choć próbujemy jakoś przemycić między wierszami, że chyba powinna zmienić opiekunów, bo jak stanie się kiedyś mniej samodzielna, to zupełnie nie da się ( albo właśnie się da

przewidzieć, co się stanie

Pani błaga, by pomóc jej pozbyć się psa. To trzyletnia suka średniego wzrostu bardzo przyjazna do ludzi. Gdyby tam było normalnie, można by zaproponować zbudowanie kolca, zabezpieczenie części ogrodu-różne rzeczy. Ale nie można. Pies ma zniknąć, pani nawet mówi, że jak nie znajdzie innego wyjścia, to go uśpi.
To inne wyjście ja mam znaleźć, ale zupełnie nie mam pomysłu. Nie znam się na psach, boję się psów, nie znam nikogo z dogo ( a nawet jakbym znała, to co to by dało)
Na hotelik dla niego tez nie funduszy, poza tym ile pies może mieszkać w takim hoteliku. A własnie, nie znam żadnego hoteliku dla psów

Ten wątek to raczej próba zwerbalizowania mojej frustracji, bo co tu można zrobić

Ma ktoś jakiś pomysł?