Niki FeLV+ i PNN - nadal kocha życie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 04, 2012 22:47 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

Chyba nie jeszcze nie.

Oj, Anetko, coraz więcej ludziów liczy się w życiu Nikuśki ;) więc na pewno i Twoje zdanie weźmie pod uwagę. Jak przyjedziesz, sama zobaczysz.
Dzięki, że poznałaś się na jej urodzie ;) :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto cze 05, 2012 21:48 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

szybenka pisze:
Obrazek

Moja Kochana Dzidzia Kocia :1luvu: :oops: :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto cze 05, 2012 22:55 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

Tak sobie śpię słodko.

Obrazek

Na dużej jest mi wygodnie :)

Obrazek Obrazek
Obrazek

Aaa czaaasem jest mi taaak dooobrze, że aż sobie śpiewaaam.

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Śro cze 06, 2012 8:42 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

Duża w końcu jest od tego, żeby na niej spać - nie ma wygodniejszego łóżka niż własna Duża :mrgreen:
Pozdrawiam Pchełka :kotek:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro cze 06, 2012 8:42 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

albo Duży
Loki

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro cze 06, 2012 8:53 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

Śpioch najsłodszy :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro cze 06, 2012 20:47 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

ach już nic nie powiem :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 06, 2012 21:17 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

No właśnie, po to są duzi...
I jeszcze po to, by się nie nudzili i wymyślali kotkowi zabawy, np. piórkami machali. Aby mieli komu kupować smakołyki, kogo przytulać i o kim opowiadać.
A moja duża jest jeszcze po to, bym rano miała gdzie nos wcisnąć i kogo posmyrać wąsami po twarzy. I jak by nie było dużej, to komu bym w uśmiechu mogła kichnąć prosto w oczy? :roll:
Ona mnie bardzo kocha.
I ja ją też :kotek:

Dobrze, że mnie rozumiecie, Pchełko i Loki.
Niki
Obrazek

szybenka

Post » Śro cze 06, 2012 21:20 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

szybenka pisze:No właśnie, po to są duzi...
I jeszcze po to, by się nie nudzili i wymyślali kotkowi zabawy

O to, to własnie, chociaż czasami trzeba ich przyspieszyć upierdliwym miauczeniem :mrgreen:
WarKotka
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro cze 06, 2012 21:39 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

kiche_wilczyca pisze:
szybenka pisze:No właśnie, po to są duzi...
I jeszcze po to, by się nie nudzili i wymyślali kotkowi zabawy

O to, to własnie, chociaż czasami trzeba ich przyspieszyć upierdliwym miauczeniem :mrgreen:
WarKotka

Albo siedzieć skulonym i udawać nieszczęśliwego kotka. No żebry panie, żebry... ale to tylko sztuczka ;)
Obrazek

szybenka

Post » Śro cze 06, 2012 22:39 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

Nikusiowa Duża to fajne zabawki potrafi robić :ok:
I bawić się też fajnie potrafi :ok:
wiem, co mówię
Karmel
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt cze 08, 2012 9:03 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

Karmel, ja ci już mówiłam, abyś przyjechał z moją dużą. Z ciebie byłby fajny kumpel. Duża ciągle o tobie gadała, jak od Was przyjechała...
Wiesz ile u nas jest zabawek? Duża ciągle coś wymyśla, aż jej mama puka się w głowę i mówi, aby wzięła się za poważniejsze rzeczy. Ale zabawki dla kotka to przecież ważna i poważna rzecz, no nie?
Niki
Obrazek

szybenka

Post » Pt cze 08, 2012 9:06 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

Najważniejsza :ok:
Karmel

Zaczynam zbierać piórka :wink: :mrgreen:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt cze 08, 2012 9:09 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

Duszek686 pisze:Zaczynam zbierać piórka :wink: :mrgreen:
Szybko się uczysz ;) A korki też? Wiesz jakie najlepsze :)
Obrazek

szybenka

Post » Sob cze 09, 2012 11:28 Re: Niki (FeLV+) - księżniczka w konkursie :)

Wróciłyśmy od weta, z upustu krwi. Jestem dumna z mojej panienki :1luvu: ale zanim o tym opowiem, to mam pytanie.

Czy morfologię i biochemię można zrobić z surowicy? (wiem, że niektóre parametry bada się z surowicy, np. na testy na FeLV do Laboklinu była surowica wysyłana; biochemia pewnie tak, ale reszta?). Krew dzisiaj pobrana, ma być przerobiona na surowicę, a badania mają być zrobione w poniedziałek :twisted: gdybym wiedziała, przemęczyłabym Niki w poniedziałek do 12-tej (otwarcie lecznicy), a tak mimo, że dziś "tylko" do 10-tej była głodzona, to i tak wyniki będą popołudniu w poniedziałek :?
A co z poziomem białych i czerwonych krwinek?

Niepokój był, bo pomimo że byłyśmy drugie, to w poczekalni, jak zwykle było dużo psów. Trochę niespokojnego miaukolenia, ale po zdjęciu górnej części transportera, była ciekawość i pewien luzik :ok:

Nikunia grzecznie dała łapkę. Trochę wystraszyła się odgłosu golarki, ale ponownie dała łapinę na pobranie krwi. Ani nie jęknęła, nie cofnęła łapuni, tylko troszkę drżała, a cała była spięta. :ok:

Krew kapała dość szybko, więc bez problemu dwie fiolki uzbierane :ok:

Niki dała się osłuchać, zajrzeć do pysia i pogłaskać panu doktorowi, za co dostała pochwałę, że jest przegrzeczną laleczką :ok: :ok:

Duma mnie rozpiera, bo pan doktor znów powiedział, że Nikunia ma dobrą opiekę i stąd jej dobry stan zdrowia :oops: :ok:

Waga: 3,90 kg. Więcej niż zakładałam, ale uważam, że to b. dobra waga :ok:

I najważniejsze - w gabinecie kupy nie było :ok: więc stres Nikuśka opanowała :ok: :ok: :ok:

I jeszcze coś o transporcie.
Niki nie lubi transportera. No nic szczególnego, bo większość kotów nie lubi, ale tu nie chodzi o sam transporter. Ona musiała być zamykana w klatkach, pudłach i stąd ma pewnego rodzaju traumę. Wystarczy jednak wyjąć kratkę-drzwiczki i kicia jest już uspokojona.
Właśnie bez tych drzwiczek jeździmy w samochodzie. Niki mimo braku blokady, nie wychodzi z transportera. Leży, wyciąga sobie łapkę, kładzie na niej pyszczek i obserwuje sobie świat i dużą :) i jest b. spokojna. Moje kochane słoneczko :1luvu:
W klatce schodowej również zdjęłam drzwiczki i niosłam otwarty transporter, ale tu to Niki była baaardzo zainteresowana. Gdy dotarłyśmy na nasze piętro, chciałam postawić transporter i zobaczyć, co zrobi Niki, ale nie zdążyłam - Niki sama wyskoczył i pobiegła z brzuchem przy podłodze pod nasze drzwi. Siadła pod drzwiami i patrząc to na klamkę to na mnie miauczała. Tylko otworzyłam drzwi, wpadła zadowolona od razu podnosząc ogon i prostując nóżki. No mój mądry słodziak :1luvu: :1luvu:

Niki ostatnio lubi sobie robić wieczorne wycieczki po naszym piętrze (ok. 35 m2), np. gdy wracam do domu, to zostawiam jej uchylone drzwi wejściowe i ona nieśmiało, brzuchem po podłodze podchodzi do drzwi sąsiadów. Czasami wprost prosi mnie o wypuszczenie siadając pod drzwiami i cichutko miauczy patrząc na klamkę i czasem jej otwieram ;)
Ciekawe, co o mnie myślą sąsiedzi, bo na pewno już to zauważyli, bo jak jest 22-24 wieczorem, to jest cicho i każdy ruch na klatce słychać.
Obrazek

szybenka

[poprzednia][następna]