Karma Frank's Pro Gold

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 05, 2006 21:41

boni, a co powiesz o ROYAL CANIN Young Female S/O Stones & Weight (Vet Early Care)??? mój wet poleca ją dla Franusi, młodej sterylizowanej kotki
Obrazek

Sake vel Frania

Od: Pon gru 12, 2005 18:11

Post » Nie lis 05, 2006 22:09

A czy nie lepiej zamiast kupować mokre jedzenie dla koty, dawać jej jako dodatek do suchej surowe mięso? Czy jest jakieś mięso, którego koty nie powinny jeść?

grendat

Od: Sob lis 04, 2006 15:18

Post » Nie lis 05, 2006 22:59

wieprzowina ;) i smażone mięcho :D
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Pon lis 06, 2006 0:40

Sake vel Frania pisze:boni, a co powiesz o ROYAL CANIN Young Female S/O Stones & Weight (Vet Early Care)??? mój wet poleca ją dla Franusi, młodej sterylizowanej kotki

Ja powiem jako byly uzytkownik, tyle ze Young Male.
Moj kot zatkal sie jedzac wlasnie ta karme. Totalny zbieg okolicznosci, uwazam, niemniej wedlug zapewnien producenta nie powinno to nastapic, bo karma zapobiega/ogrodek przekopie/mieszkanie wysprzata etc..

Pic na wode i chwyt marketingowy, w skladzie tej karmy nie ma niczego, czego by nie bylo w innych, nota bene lepszych. Wet poleca karme, bo ja rozprowadza, jakbym ja miala paczki do sprzedania, tez bym Ci ja zachwalala, bo kotu przeciez krzywdy nie zrobi..

Od czasu zatkania dawalismy uropet i pilnujemy, zeby kot pil duzo wody, zgodnie z tym co wyczytalam na vetserwisie. Dziala. A RC przestalam karmic, bo jest taki sobie.
Seraf i Fango

Icicle

Od: Wto maja 02, 2006 17:12

Post » Pon lis 06, 2006 0:57

wet poleca to czym moze cie zwabic do swojej kliniki. w dalszym ciagu rc jest karma premium. moglabum ja sprzedawac ale nie mam nadzoru weterynaryjnego.jest linia normalnej bytowej karmy rc ale brzmi dumnie bo w naglowku jest napis veterinary.. kazda porzadna karma dla kastratow ma odpowiednie ph malo magnezu i jest bezpieczna..karmy wymiennione w poprzednim poscie sa wlasnie takie.

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Pon lis 06, 2006 1:06

Sake vel Frania pisze:boni, a co powiesz o ROYAL CANIN Young Female S/O Stones & Weight (Vet Early Care)??? mój wet poleca ją dla Franusi, młodej sterylizowanej kotki

Karmiłam tą karmą moją kotkę po sterylce, wszamała 3,5 kg. Ja nie miałam żadnych zastrzeżeń, ostatnio zaczęła się moda na krytykę RC, ja uważam że jest to karma dobra. Jeśli będziesz karmić zwykłą bytówką to nic się nie stanie, ja wybrałam tą bo była w cenie tych karm, jakie kupowałam dotychczas więc chciałam spróbować, bo nic nie traciłam. Koteczka była zdrowa, żadnych objawów złego przyswajania, nie zakłaczała się, nie miała problemów moczowych, po prostu wszystko ok, w normie. Jednynym mankamentem było to, że ostatnie 0,5 kg jadła z lekkim obrydzeniem, zazwyczaj karmy się jej nie nudzą nawet jesli są podawane długo, a ta jakoś się dziwnie obrzydła ale pod sam koniec worka- wcześniej jadła bardzo ładnie, wolała ta karmę niż zwykłego adulta z miski kocurka.

Jeśli ten Royal wyraźnie odbiega cenowo od tych karm, którymi karmisz teraz to możesz sobie darować, bo taka karma nie jest konieczna. Jesli zaś ceny karm, którymi karmisz teraz sa podobne do ceny tego Royala, to możesz spróbować, nic nie tracisz, nie sądze, by coś złego się stało koteczce po tej karmie. Ja uważam, że można nią z powodzeniem karmić, nie jest jednak ona konieczna. Na pewno nie odnosze się do niej wrogo tak jak niektórzy, nie uważam żeby ta karma była chwytem marketingowym, bo cena nie jest wg mnie jakaś zastraszajaco duża, dobre karmy kosztują podobnie.

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

Post » Pon lis 06, 2006 1:15

sa przymiarki do fabryki rc w polsce. dostalismy na ten temat broszure. nie neguje wartosci tej karmy jest bardzo smakowita i naprawde sprzedaje sie swietnie.ale jestem za tym aby klient byl swiadomy kiedy dokonuje wyboru.jesli za cos placisz oczekujesz albo spelnienia marzen za swoje pieniadze albo profesjonalizmu w obsludze. zawsze mowie co sprzedaje i jaka jest alternatywa.

boni

Post » Pon lis 06, 2006 12:12

ha, więc ja was rozczaruję, wet mi jej nie zachwala dlatego, żebym przychodziła do jego kliniki, bo kupuję tą karme poza lecznicą:) nikt na tym nie zarabia, bo właścicielem lecznicy jest inny wet i to rzeźnik zwierzęcy. A do lecznicy chodzę, bo mam zaufanie do tego jednego swojego, mogę w każdej chwili zadzwonić, zapytać jak coś sie dzieje z moimi zwierzakami, a jak trzeba, to sam przyjedzie i jeszcze nie policzy za wizytę domową:)
A tą karmę RC kupuję ją w cenie Puriny Pro Plan, więc chyba warto:)
Obrazek

Sake vel Frania

Od: Pon gru 12, 2005 18:11

Post » Pon lis 06, 2006 20:35

i chwala mu za to.

boni

Post » Wto cze 05, 2012 22:47 Re: Karma Frank's Pro Gold

Widzę, że temat został nieco zapomniany, a tymczasem karma wróciła na polski rynek i staje się coraz popularniejsza.
Pozwolę sobie zatem umieścić jej nowe receptury z nowymi, ulepszonymi składami.

ADULT 32/18
Kompletna sucha karma dla dorosłych kotów. Oparta na mięsie z kurczaka dostarczającego łatwostrawnego białka. Zawiera taurynę, lecytynę oraz przeciwutleniacze. Dostępne opakowania 400gr, 3kg i 7,5 kg.
Skład:
suszone mięso drobiowe, ryż, kukurydza, tłuszcz drobiowy, mączka rybna, jęczmień, hydrolizowane wątróbki drobiowe , glutenowa mączka kukurydziana, hydrolizowane białka, pulpa buraczana, drożdże, proszek jajeczny, tłuszcz rybi, witaminy i minerały, owocowe oligo-węglowodany (min. 0,5%), lecytyna, chlorek choliny, witamina E (jako alfa-tokoferol), witamina C (jako fosforan kwasu askorbinowego. Zawiera przeciwutleniacze (dodatki EC).
Analiza:
Białko 32,0 %
Tłuszcz 18,0 %
Włókno 2,0 %
Popiół 6,5 %
Woda 8,0 %
Fosfor 1,0 %
Wapń 1,1 %
Sód 0,45 %
Magnez 0,08 %
Dodatki:
Witamina A 22 000 IU/kg
Witamina D3 2 000 IU/kg
Witamina E 120 mg/kg
Witamina C 22 mg/kg
Miedź 3 mg/kg
Tauryna 1 100 mg/kg
Lecytyna 5 g/kg
Chlorekcholiny 2440 mg/kg

INDOOR 28/14
Kompletna sucha karma dla kotów przebywających w domu. Oparta na mięsie z kurczaka i ryby dostarczających łatwostrawnego białka. Zawiera taurynę i lecytynę. Dostępne opakowania 400gr, 3kg i 7,5 kg.
Skład:
suszone mięso z kurczaka, ryż, kukurydza, jęczmień, suszone mięso z ryby, tłuszcz drobiowy, hydrolizowana wątróbka drobiowa, hydrolizowane białko, celuloza (min. 0,5%), suszona pulpa buraczana, witaminy i minerały, drożdże, proszek jajeczny, mączka glutenowo-kukurydziana, olej rybi, frukto-oligo-sacharydy, lecytyna (min. 0,5%), ekstrakt z juki shidigera, chlorek choliny, węglan wapnia, suszone mięso drobiowe, sól, tauryna, witamina E (jako alfa-tokoferol), witamina C (jako fosforan kwasu askorbinowego).
Analiza:
Białko 28,0 %
Tłuszcz 14,0 %
Włókno 5,5 %
Popiół 6,5 %
Woda 8,0 %
Fosfor 1,0 %
Wapń 1,1 %
Sód 0,6 %
Magnez 0,09 %
Dodatki:
Witamina A 22 000 IU/kg
Witamina D3 2 000 IU/kg
Witamina E 400 mg/kg
Witamina C 40 mg/kg
Miedź 2,8 mg/kg
Tauryna 1 600 mg/kg
Lecytyna 5 g/kg
Chlorekcholiny 2 500 mg/kg

LIGHT 29/12
Kompletna sucha karma dla kotów z nadwagą. Zawiera niewielką ilość tłuszczu i większą ilość tak zwanych wypełniaczy, które sprawiają, że kot czuje się najedzony mimo spożycia mniejszej ilości kalorii, co z kolei pozwala na zrzucenie zbędnych kilogramów. Dostępne opakowania 400gr, 3kg i 7,5 kg.
Skład:
ryż, kukurydza, suszone mięso drobiowe, suszone mięso ryb, hydrolizowane wątróbki drobiowe, pulpa buraczana, glutenowa mączka kukurydziana, hydrolizowane białka, tłuszcz drobiowy, drożdże, proszek jajeczny, tłuszcz rybi, minerały i witaminy, frukto-oligo-sacharydy (min. 0,5%), lecytyna, chlorek choliny.
Analiza:
Białko 29,0 %
Tłuszcz 12,0 %
Włókno 2,5 %
Popiół 6,5 %
Woda 8,0 %
Fosfor 0,9 %
Wapń 1,0 %
Sód 0,4 %
Magnez 0,08 %
Dodatki:
Witamina A 20 000 IU/kg
Witamina D3 2 000 IU/kg
Witamina E 110 mg/kg
Witamina C 20 mg/kg
Miedź 3 mg/kg
Tauryna 1 000 mg/kg
Lecytyna 5 g/kg
Chlorekcholiny 2 440 mg/kg

SENIOR 29/12
Kompletna sucha karma dla starszych kotów. Oparta na mięsie z kurczaka, jako głównym źródle białka. Zawiera chondroitynę i glukozaminę dla lepszej ochrony stawów. Dostępne opakowania 400gr, 3kg i 7,5 kg.
Skład:
suszone mięso z kurczaka, ryż, kukurydza, tłuszcz drobiowy, mączka rybna, jęczmień, hydrolizowana wątróbka drobiowa, mączka glutenowo-kukurydziana, hydrolizowane białko, celuloza, pulpa buraczana, witaminy i minerały, drożdże, proszek jajeczny, olej rybi, frukto-oligo-sacharydy, lecytyna (min. 0,5%), ekstrakt z jukki shidigera, chlorek choliny, hydrolizowane chrząstki (źródło chondronityny), hydrolizowane skorupiaki (źródło glukozaminy), węglan wapnia, mączka drobiowa, witamina C (jako fosforan kwasu askorbinowego), witamina E (jako alfa-tokoferol), tauryna, L-karnityna.
Analiza:
Białko 29,0 %
Tłuszcz 12,0 %
Włókno 2,5 %
Popiół 6,5 %
Woda 8,0 %
Fosfor 0,9 %
Wapń 1,0 %
Sód 0,4 %
Magnez 0,08 %
Dodatki:
Witamina A 20 000 IU/kg
Witamina D3 2 000 IU/kg
Witamina E 110 mg/kg
Witamina C 20 mg/kg
Miedź 3 mg/kg
Tauryna 1 000 mg/kg
Lecytyna 5 g/kg

SENSITIVE 32/18
Opracowana z myślą o kotach wybrednych, wrażliwych i cierpiących na nietoleracje pokarmowe. Główne źródło białka w tej karmie pochodzi z wysokiej jakości, odwodnionego mięsa jagnięcego. Łatwo przyswajalny ryż i kukurydza zostały użyte jako źródło węglowodanów. Zawiera taurynę, lecytynę i chlorek choliny niezbędne do prawidłowego funkcjonowania kociego organizmu. Dostępne opakowania 400gr, 3kg i 7,5 kg.
To najpopularniejsza i najlepiej sprzedająca się karma z palety Frank's Pro Gold. :D
Skład:
Suszona jagnięcina, suszony gluten kukurydziany, ryż, kukurydza, tłuszcz drobiowy, hydrolizowana wątróbka drobiowa, mączka rybna, hydrolizowane białko, celuloza (min. 5%), pulpa buraczana, drożdże, proszek jajeczny, minerały i witaminy, olej rybi, frukto-oligo-sacharydy, lecytyna (min. 0,5%), chlorek choliny, tauryna, witamina E (jako alfa-tokoferol), witamina C (jako fosforan kwasu askorbinowego).
Analiza:
Białko 32,0 %
Tłuszcz 18,0 %
Włókno 5,0 %
Popiół 7,0 %
Woda 8,0 %
Fosfor 1,15 %
Wapń 1,35 %
Sód 0,45 %
Magnez 0,08 %
Dodatki:
Witamina A 22 000 IU/kg
Witamina D3 2 000 IU/kg
Witamina E 400 mg/kg
Witamina C 40 mg/kg
Miedź 2,8 mg/kg
Tauryna 1 600 mg/kg
Lecytyna 5 g/kg
Chlorekcholiny 2 500 mg/kg

KITTEN 34/22
Kompletna, zbilansowana karma dla kociąt. Wysokiej jakości mięso drobiowe dostarcza odpowiedni poziom białka pochodzenia zwierzęcego. Zawiera witaminy, minerały i taurynę niezbędne do prawidłowego rozwoju kociego organizmu. Dostępne opakowania 400gr, 3kg i 7,5 kg.
Skład:
suszone mięso drobiowe, ryż, tłuszcz drobiowy, suszone mięso z ryby, kukurydza, hydrolizowana wątróbka drobiowa, mączka glutenowo-kukurydziana, hydrolizowane białko, pulpa buraczana, drożdże, proszek jajeczny, olej rybi, witaminy i minerały, frokto-oligo-sacharydy (min. 0,5%), lecytyna, chlorek choliny, tryptofan.
Analiza:
Białko 34,0 %
Tłuszcz 22,0 %
Włókno 2,0 %
Popiół 6,8 %
Woda 8,0 %
Fosfor 1,1 %
Wapń 1,2 %
Sód 0,45 %
Magnez 0,08 %
Dodatki:
Witamina A 22 000 IU/kg
Witamina D3 2 000 IU/kg
Witamina E 120 mg/kg
Witamina C 22 mg/kg
Miedź 3 mg/kg
Tauryna 1 100 mg/kg
Lecytyna 5 g/kg

W razie jakichkolwiek pytań związanych z karmą, polecam się do kontaktu: rozmawiaczpsem@gmail.com

Pozdrawiam
Agnieszka
regionalny dystrybutor Frank's Pro Gold

GrubbaRybba

Od: Śro wrz 01, 2010 11:29

Post » Wto lip 24, 2012 10:49 Re: Karma Frank's Pro Gold

Witam,

od dziś karmy dostępne są w sklepie internetowym Cztery Łapy
http://www.czterylapy.pl/search.php?s=21688

Zapraszam na zakupy. :)

GrubbaRybba

Od: Śro wrz 01, 2010 11:29

Post » Wto lip 31, 2012 21:44 Re: Karma Frank's Pro Gold

w sklepie ziuta i kropka w warszawie na popularnej 8 mozecie zamowic kazdy rodzaj karmy j frak's gold. 22 863 99 99 11-19
zapraszam na zakupy. :D
IKE
Świat jest taki, jaki myślisz, że jest.

boni

[poprzednia]