Paula złapana, jest już w Ds :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 05, 2012 10:30 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

To dobrze - była w środku niespodzianka tak jak myślałaś?

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto cze 05, 2012 10:45 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

Tak, Paulinka była w ciąży. Cały czas chce się pieścić, tulić, być na rękach u nas. Nie ma chwili żeby Paulinki u nas nie było. I non stop mruczy.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto cze 05, 2012 14:52 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

Od jakiejś godziny Paulina cały czas chodzi za Manią, nawołuje ją, liże, chce karmić ( mimo, że ma na sobie fartuszek), śpi z nią, nie odstępuje jej nawet na krok. Mania ma jakieś 5-6 tygodni jest u nas mniej więcej tyle co Paulinka, Paula do tej pory ją biła, syczała, prychała ( tak reaguje na pozostałe koty), a teraz nagle taka zmiana....

OlaLola

Post » Wto cze 05, 2012 18:11 Re: Paula złapana, zmiana zachowania po sterylce aborcyjnej.

Słodkie :) a masz zdjęcie Maniusi? trzeba ją szybko ogłosić ;)

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto cze 05, 2012 20:23 Re: Paula złapana, zmiana zachowania po sterylce aborcyjnej.

Mam mieć :) Jutro wkleję zdjęcia wspólne Pauli i Mani no i Mani też porobię jak mi oczywiście jej nowa mama pozwoli :ryk:
Tak poważnie ja się nie cieszę, że Paula tak strasznie matkuje Mani, bo domu w dwupaku to ja im raczej nie znajdę, a rozstanie zwłaszcza dla Pauli może być ciężkie...

OlaLola

Post » Śro cze 06, 2012 19:10 Re: Paula złapana, zmiana zachowania po sterylce aborcyjnej.

Mania i Paulinka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Śro cze 06, 2012 21:53 Re: Paula złapana, zmiana zachowania po sterylce aborcyjnej.

Rzeczywiście jak mamusia z córeczką! :1luvu:
I te plamki po prawej stronie łebka... :1luvu: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro cze 06, 2012 21:54 Re: Paula złapana, zmiana zachowania po sterylce aborcyjnej.

vip0 pisze:Rzeczywiście jak mamusia z córeczką! :1luvu:
I te plamki po prawej stronie łebka... :1luvu: .

to samo miałam napisać :1luvu:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt cze 08, 2012 8:48 Re: Paula złapana, zmiana zachowania po sterylce aborcyjnej.

Dzisiaj zobaczyła Twój watek. Chciałabym Ci tylko powiedzieć ( gdybyś w przyszłości znalazła wycieńczonego kota), ze najlepszym sposobem aby zaczął jeść to podawanie mu żółtka surowego. Ja do srodka jeszcze wkruszam Immunodol Cat tak na wszelki wypadek. Powodzenia dla koteczki, a zdjęcia przesliczne :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Pt cze 08, 2012 10:11 Re: Paula złapana, zmiana zachowania po sterylce aborcyjnej.

Tak, żółtko znany, a Paula lubi żółteczko, choć np Felixem wczoraj pogardziła.... wybredna się robi :mrgreen:

OlaLola

Post » Pt cze 08, 2012 14:42 Re: Paula złapana, zmiana zachowania po sterylce aborcyjnej.

No to rozpusciłaś kota :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Sob cze 09, 2012 8:24 Re: Paula złapana, zmiana zachowania po sterylce aborcyjnej.

Noooo :oops:
Paula od wczoraj sama, bo mała Mania pojechała do DS. Troszkę Paula popłakała, ale szczerze mówiąc myślałam, że będzie gorzej.... oczywiście kicia od wczoraj znowu non stop na naszych kolanach, tylko by się tulała, obejrzała ze mną dwa mecze, z czego pierwszy Polska Grecja była bardzo dzielna gdy ją ściskałam jak był karny :ryk: drugi już z mniejszymi emocjami, ale też oglądałyśmy razem. Z Pauli się robi mała kibicka :ryk:

OlaLola

Post » Śro cze 13, 2012 19:59 Re: Paula złapana, zmiana zachowania po sterylce aborcyjnej.

Paulinka dostała dzisiaj super prezent od basiuli mamy Berty, która była u mnie na Dt :) Paulinka jest zaopatrzona w jedzonko, dostaliśmy puszeczki Purinki, Gormecika i Felixa :) Bardzo, bardzo serdecznie dziękujemy.

Mam też ogromną prośbę o ogłoszenia dla Paulinki, kicia nie toleruje innych kotów, chciałabym żeby szybko znalazła domek, nie będę ukrywać że ciężko brać cokolwiek na Dt przy Pauli.... Fruzia i Herszt nie wiedzą już jak pokój wygląda, bo Paula się na nich rzuca, Perełka wychodzi tylko w nocy, a kociąt musimy non stop pilnować.... Może jakaś ciotka ma chwilę o zrobi Paulince kilka ogłoszeń?

OlaLola

Post » Sob lip 07, 2012 9:48 Re: Paula złapana, zmiana zachowania po sterylce aborcyjnej.

Zupełnie zapomniałam, że Paulinka ma wątek.... :oops:

Wczoraj nasza kochana pojechała do nowego domu. Zamieszkała w Rudzie Śląskiej z 6 letnią dziewczynką. Nowe wieści z Paulinkowego domu są takie, że Pusia bo tak teraz kicia się nazwa zaszyła się pod tapczanem, w nocy wyszła, skorzystała z kuwety, napiła się wody i na widok nowej Pani uciekła pod drugie łóżko. Będzie tęsknić za nami i za kociakami, ale przyzwyczai się... Szkoda nam jej strasznie, gdyby miała inny stosunek do kotów, nie oddałabym jej nikomu...

OlaLola

Post » Wto lip 10, 2012 23:33 Re: Paula złapana, jest już w Ds :)

Wiadomo jak kicia po tych kilku dniach?
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

[poprzednia][następna]