Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 02, 2012 22:03 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Olek zaszczepiony - cały dzień miał wycieczkę a nawet był 3 godziny w pracy i zarabiał na woła :D
W lecznicy super kotuś - pieszczoszek ciekawski wszystkiego, jak tylko mnie zobaczył to od razu darł łapę aby go wyciągnąć z transporterka i wziąć na ręce.
ewidentnie mu calodniowy pobyt bez mamusi dobrze zrobił - jakoś się tak usamodzielnił i zdecydowanie wygląda na pewniejszego siebie i samodzielniejszego. NPo wyjsciu z transportera natychmiast zażądał wypuszczenia na mieszkanie, a nie pobiegł do mamy (iczywiście w pierwszej kolejności i to na dłuższy czas odwiedził kuwetkę). Teraz też wcale nie śpi wtulony w nią, tylko obok, wyciągnięty na kocyku.

Wczoraj wieczorem widziałam Hrabusia - ufff...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon cze 04, 2012 23:01 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Maluszki dzisiaj maja atrakcje w postaci SZAFY. Ziwedzają, odnajdują szpary i szczeliny w które można wejśc, schować się a potem znienacka wyskoczyć i zapolować :wink: Mamusia lekko spokojniejsza i dzisiaj ani razu nie pogoniła Miki, ale MIka trzyma dystans, chyba zrozumiała, ze jak będzie dalej to jest bezpieczniejsza. Milenka czuwa jako ochroniarz i jak tylko potrzeba to z prędkościa światla znajduje się przy Rudej łapie, aby bronic swoje stado.

Dzisiaj zostałam poproszona o przesłanie zdjęć maluszków na maila lecznicy - w sobotę zawisł fajny plakat z fotami kociaków - trzeba nam szybko domków :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto cze 05, 2012 10:08 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Witamy i kciuki za domki trzymamy :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto cze 05, 2012 10:16 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

JolaJ pisze:A co u Panieniek P&L ? Dogadują się z Maćkiem, czy jak tam było temu kawalerowi...

Z Karolem :mrgreen: - dostałam dzisiaj maila:

Witam serdecznie,
Kotki mają się świetnie. Brykają, bawią się z Karolem. Są zdrowe i wesołe. Wybieram się w przyszłym tygodniu z Felcią (Lafi) na sterylizację. Gwiazdka (Pippi) jest już duuużym kotkiem, Felcia jest troszkę mniejsza, ale też widać że urosła. Niedługo wyślemy nowe zdjęcia dziewczyn, jak tylko skończy mi się sesja na uczelni. Akurat dziś jestem umówiona na odbiór kolejnej karmy od pani Justyny.
Generalnie wszystko u nas w porządku. Kotki są niesamowite, bardzo przytulaśne.

Marzenia11

Post » Wto cze 05, 2012 10:16 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Erin pisze:Witamy i kciuki za domki trzymamy :ok:

Sęk Ju :mrgreen:

Marzenia11

Post » Wto cze 12, 2012 15:52 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

lidka02 pisze:Witam :)

Hej! :D :D :D
niedługo nowe foty i garść info o kocurrrrach :wink: ciągle mi komp nawala... :roll:

Marzenia11

Post » Pt cze 15, 2012 0:14 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & 2 mczne szkraby do ado

Szkrabki dzisiaj zaszczepione po raz drugi - tzn Tolek, Bolek i Lolek. Olek miał pierwsze szczepienie 2.06 więc drugie najwcześniej w przyszłą sobotę.
Tolek - olbrzym, waży 1,65kg, Bolek i Lolek po 1,5kg, więc też niedużo mniejsi :mrgreen: Niestety Lolusiowi odnowił się świerzb i mjusiałam dzisiaj kupić oridermyl za kase odłożoną na sobotnią wizytę u okulistki. Naprawdę prawe ucho wygląda brzydko i w ten sposób stał się tymczasowo nieadopcyjny, bo ilośc świerzba moze być griźna dla innych kotów (w sensie zarażania). Poza tym Loluś ma jakieś dziwne białe przerzedzenia na kolankach tylnych łapek oraz między uchem a oczkiem - wetka świeciła lampą i nic nie świeciło, ale jest to do obserwacji. No to mi się te informacje niezbyt podobały, ale cóż...
Tolek ma lekko rozpulchnione spojówki, ale tak ma od początku więc dopóki nie pojdzie do domku to mam mu kropić Tobrosopt. Aleeż był zdziwiony przed chwilą jak go wzięłam za karczycho :mrgreen: totalnie nie wiedział co się dzieje. Bolek ok, gotowy do domku.

Dzisiaj w końcu zaczęłam robić ogłoszenia maluszkom i po godzinie działania zadzwonił telefon i jest naprawdę bardzo sensowny domek na horyzoncie :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Pni chce ktoregoś rudaska, ale generalnie przyjedzie i weźmie tego który pierwszy przyjdzie :wink: będę namawiać Bolka, bo on baaardzo jest spragniony domku, bardzo płacze w nocy gdy jest zamknięty w kuchni. Ale jak nie to pewnie pojedzie Tolek, no chyba żeby pojechał Olek :mrgreen: Zobaczymy.

Jutro ciąg dalszy wiadomości (trochę się działo i dzieje) oraz fotki :wink:

Marzenia11

Post » Pt cze 15, 2012 19:46 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & Tolek,Bolek,Lolek i Ol

Najpierw aktualne fotki :D i najpierw jednoocy :mrgreen:

Szkrab LOLEK
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Szkrab OLEK
Obrazek Obrazek Obrazek
Oluś zarabia na woła
Obrazek
Obrazek

Marzenia11

Post » Pt cze 15, 2012 19:52 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & Tolek,Bolek,Lolek i Ol

Szkrab TOLEK

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Szkrab BOLEK
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Mamuska
Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Pt cze 15, 2012 21:16 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & Tolek,Bolek,Lolek i Ol

Wczoraj w lecznicy miałam okazję poznać prawie całe towarzystwo :D Lolek powalił mnie na łopatki... siedział sobie luzaczek u mnie na kolankach, cały dumny i no może niekoniecznie blady... moje psiaki pchały do niego noski, a on ze stoickim spokojem wcale nie zwracał na nie uwagi :mrgreen: Tolek troszkę posiedział, ale szybko uznał, że woli być w transporterku, a Bolek wcale nie chciał wyjść :roll: Kochane są te szkraby :love:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt cze 15, 2012 21:59 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & Tolek,Bolek,Lolek i Ol

Fakt, Bolek bardzo wystraszony a przecież to taki pieszczoszek . Gdy wchodzę do kuchni w ktorej mieszka rodzinka on wyciąga swoją łepetynkę maksymalnie do góry i miauczy aby go wziąć na ręce, najchętniej na kolana i głaskac i przytulać. A Lolek to miziak pierwsza klasa i niezwykle ciekawski kotecek. Ale on najwięcej i natychmiast po wzięciu był przeze mnie tarmoszony do różnych medycznych celów więc najwięcej miał kontaktu z ludzkimi dłońmi.
A na jednym z zdjęć mamuśka w mojej pościeli, ba, na mojej poduszce :!:

Marzenia11

Post » Pt cze 15, 2012 22:01 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & Tolek,Bolek,Lolek i Ol

Mamuśka jest przecudnej urody i jak widzę robi postępy :mrgreen: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob cze 16, 2012 8:40 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & Tolek,Bolek,Lolek i Ol

Bianka 4 pisze:Mamuśka jest przecudnej urody i jak widzę robi postępy :mrgreen: :ok:

Jak się okazało przed chwilą to większe niż by się wydawało :mrgreen:
Mamuśka od początku była mocno zaintrygowana nowym otoczeniem w jakim się znalazła. Od jakiegoś tygodnia mocno drze japę bo nie chce siedzieć zamknięta w malutkiej kuchni. Myślałam, ze to kwestia obchodzenia terytorium, poznawania aby wiedzieć czy i jakie są zagrożenia dla rodziny itp. Ale chyba nie. Kilka dni temu zauważyłam, ze identycznie jak jej dzieci mamuśka bawi się z nimi w king - konga :mrgreen: widok 3miesięcznego kociaka podskakującego do drugiego i robiącego king-konga nie jest czymś niezwykłym, ale widok dorosłej dużej kocicy robiącej dokładnie to samo wobec swojego dziecka jest najpierw zdumiewające a potem śmieszne do rozpuku :D . Były takie zabawy w ktorych wszyscy biegali w tę i z powrotem między kuchnią a pokojem, a na środku przedpokoju podskakiwali do siebie.
No to sobie myslałam, ze mamuśka może czegoś dzieci uczy, zwłaszcza że też widziałam (ukradkiem) jak uprawia z nimi zapasy i poluje na ich ogony :!: .
Dzisiaj jednak, po raz pierwszy mamuska bawiła się - identycznie jak kociaki - piłeczką 8O podskakiwała, atakowała ją z ukrycia, polowała na nią i była naprawdę w tym równie dobra jak jej dzieci. Z tego wniosek, ze być moze to nie mamuśka uczyła ich ale mamuśka uczyła się od nich zabaw :mrgreen:

I co ja mam z nią zrobić???? Walka z moimi rezydentkami jest ostra....

Marzenia11

Post » Sob cze 16, 2012 9:36 Re: Ogonku(*)-burasku(*)..Ruda Łapa & Tolek,Bolek,Lolek i Ol

ale cudne te Twoje kociaki :1luvu: ..moim daleko do urody Twoich :mrgreen: :lol:

a co robić z mamuśką to faktycznie nie mam pojęcia 8O
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]