Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
asher@amber pisze:Tak więc - dzwoniłam pod podany numer - dowiedziałam się, że są dwa chętne domy, oddzielne. Ale jeśli znalazłby się transport to koty mogły by do mnie trafić razem na DT, bo jest to lepsza opcja. Czyli pilnie szukam pomocy transportowej.
Niekoniecznie do samego Krakowa. Im dalej na południe tym lepiej.
Neigh pisze:Jestem potworem jak widać, wiec zapytam - rozumiem, ze DT jest sprawdzony, kontrolowany itp?
Bez urazy proszę.......ale oddaliłam się kiedyś w szoku, kiedy mnie samej przekazano niesterylizowaną kotkę w typie rasy - nie sprawdzajac, o nic nie pytajac, nie podpisując umowy. Bo ja jestem Neigh. CZYLI KTO?
DT powinny podlegać dokładnie takiej samej kontroli jak DS - bo niby dlaczego nie? Zarejestrowanie się na Miau to nie jest żaden sprawdzian........oj nie.
Tosza pisze:Pieczarkę wyślemy na rozmowe kwalifikacyjną, chociaż wszystko jest tu do góry nogami
![]()
Nie, nie mam nic przeciw temu domowi tymczasowemu, ani przeciw temu by nowe osoby brały "atrakcyjnę koty. Każdy był kiedyś nowy. Chodzi o to, że formalnie wszystko jest na głowie postawioneBo wizyty przedadopcyjne organizjue obecny opiekun, czyli schronisko. Więc formalnie schronisko powinno przysłać swojego człowieka , by sprawdził dom. Jest to zupełnie nierealne. Dom może sprawdzić ktoś z Krakowa, kto jest obcy schronisku i formalnie nie ma delegacji do sprawdzania domu tymczasowego. Wszystko może się odbyć jedynie na podstawie łańcuszka poręczeń, ale może to jest właśnie jedyna metoda w tym przypadku.
asher@amber pisze:Dzięki Tosza za tego posta.
Naprawdę nie wiedziałam, że to tak powinno wyglądać ze strony "formalnej". Gdybym wiedziała, to bym z czymś takim nie wyskakiwała i nie robiła bałaganu w wątku.
Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że mi chyba jakieś "hormony szaleją" bo mam w domu swój pierwszy dwupak, który robi się coraz bardziej "nierozdzielalny" i z nadmiaru szczęścia z tego powodu dostaję obsesji na punkcie nie rozdzielania zżytych kotów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek, Tundra, Wojtek i 33 gości