Pimpuś ciągle zaskakuje, chce żyć i to ważne

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iwoo1 pisze:Boję się, że jak złapię drugiego kociaka, matka gdzieś pójdzie, a trzeba i ją złapać na sterylkę. Matka dzikuska, nie da podejść do siebie.
jasia0245 pisze:iwoo1 pisze:Boję się, że jak złapię drugiego kociaka, matka gdzieś pójdzie, a trzeba i ją złapać na sterylkę. Matka dzikuska, nie da podejść do siebie.
Też opiekuję się kotką na parkingu strzeżonym. Jest obecnie tam młoda koteczka, która dopiero skończyła niedawno roczek, załatwiłam przez TOZ jej sterylizację, podchodzi coraz bliżej, reaguję gdy przynoszę jej jeść ale złapać się nie da. Martwię się co będzie w zimę, już jedną zimę przeżyła ze swoim bratem przy tak niskich temperaturach/ raz było -24 st C/. Na wiosnę brat jej poszedł na panienki i już na parking nie wrócił. Mieliśmy umówiony domek dla koteczki nie wychodzący ale niestety nie weszła do klatki, głodna była w klatce wszystko a ona pamiętała tę klatkę z przed 2 m-cy wcześniej. Nie wiem co też stało się z jej matką dzikuską. Powodzenia życzę w łapaniu dzikunków.
jasia0245 pisze:Różne metody stosowaliśmy, młoda koteczka ta roczna jest wysterylizowana tylko jej matka nie. Ale już się nie pokazuje od kilku miesięcy na parkingu. Ona też stołowała się gdzie indziej, tylko nieraz przychodziła na chwilę się pokazać, ale teraz już nie pamiętam kiedy była, czy jeszcze żyje. http://wstaw.org/m/2012/06/03/PA210038.JPG To jest ta młoda koteczka, podoba Ci się? Mnie bardzo.![]()
![]()
jasia0245 pisze:Bezpiecznym, bo tam tylko 5 km/godz. jest on na uboczu, za takim murem obronnym z XIIIw. Ona tam się urodziła i uważa, że to jest jej dom, nie zna innego. Bardzo bym chciała aby miała dom normalny, gdzie ludzie będą ją kochać, ona jest taka śliczna, drobniutka,pomału coraz bliżej podchodzi do panów którzy mają dyżur tam.![]()
![]()
iwoo1 pisze:Wieczorkiem kolejna wyprawa po drugiego kociaka i mamuśke, oby się udało. Dobrze byłoby, gdyby się złapała na klatkę łapkę, ale wątpię, to są cwane bestie. A maluszek sprytny, trzeba go rękami łapać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: MB&Ofelia i 41 gości