[WAW] Alkaida - perska terrorystka :) I Skunks od s.52 :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 03, 2012 12:42 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

Shira, ja rozumiem.
Ale trzeba też uświadomić te domy.Bo ja mam czasem takie wrażenie,że nas za stado wariatek uważają ludzie...
A co do probowania kociego jedzenia- jestem z tego znana... :mrgreen:

A Salvadore- dogadał byś się z moim Melonidesem.Bo on pasjami wyciąga kocie kupy z kuwety w celu spożywczym.Nie dane mu spozyć,ale...
Melonik jest jamnikiem.Ty też? :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie cze 03, 2012 13:29 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

a ona nie jest przypadkiem biszkoptowa/beżowa?
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Nie cze 03, 2012 14:42 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

Fachowiec od kocich kolorów musiałby się wypowiedzieć, ale wg mnie, jest sporo jaśniejsza niż typowo rudy ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie cze 03, 2012 15:50 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

OKI pisze:Nie marudź, następnym razem się lepiej postaram :twisted:

Mam "syjamka", co miał mieć 2-3 miesiące :x I pewnie miał, jakiś czas temu :roll: Z gabarytów wygląda na 4-5, ale może spokojnie mieć więcej, tylko zabiedzony jest. Koło syjama to też nie stało :roll:
Panie komisyjnie stwierdziły, że jest biały dymny - bardzo oryginalnie umaszczony, od skóry biały, a końcówka włosa biała inaczej :roll:
Nie szło wytłumaczyć, że po prostu up...ony jak dziadowskie nieszczęście - one i tak wiedzą lepiej :twisted:
Aaaa.... poza tym to jeśli kiedyś był oswojony, to już tego nie pamięta :? I oczywiście charczy na całego, a nos glutem oblepiony :twisted:

Dobrze, że mi dziś klatkę zabierają :roll: :roll: :roll:

to on może szynszylowy albo srebrzysty jest jak końcówka włosa inna
daj zdjęcie
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie cze 03, 2012 15:54 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

Szynszylowy? Z burymi dodatkami? :twisted: To byłoby coś... faktycznie :lol:
Śliczny jest faktycznie, ma b. jasne oczy, choć nie niebieskie, ale ma też bure plamki na łepku, tyłku i bury ogon.
Jutro wstawię fotki, w domu na komórkowym necie jestem.

OKI

Post » Nie cze 03, 2012 16:23 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

OKI pisze:Szynszylowy? Z burymi dodatkami? :twisted: To byłoby coś... faktycznie :lol:
Śliczny jest faktycznie, ma b. jasne oczy, choć nie niebieskie, ale ma też bure plamki na łepku, tyłku i bury ogon.
Jutro wstawię fotki, w domu na komórkowym necie jestem.

plamki to nie
ja sądziłam z opisu, że końcówki włosów sa ciemne
ale zdjęcie wstaw :D
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie cze 03, 2012 16:36 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

Bo to faktycznie tak wygląda, że gdyby nie te plamki, to bym myślała, że szynszylek i to jakiś niebieski :lol:
Właśnie zawarliśmy bliższą znajomość - kolejna dziewuszka, jednak 4-5 m-cy, jeszcze ma mleczaki, brudna jak nieszczęście, z megaglutem i faktycznie być może była kiedyś oswojona, bo wprawdzie się miota i drapie, ale pogłaskana mimo gluta próbuje mruczeć prawie natychmiast ;) Ufff... przynajmniej tyle, będą z niej koty :lol:
A włos faktycznie ma obecnie tak fascynujący i oryginalny kolorek, że aż szkoda, że się domyje :mrgreen:

OKI

Post » Nie cze 03, 2012 17:32 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

Obrazek
"syjamek" :mrgreen:

OKI

Post » Nie cze 03, 2012 18:01 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

Według mnie to on jest zwyczajnie niemiłosiernie brudny, a nie żaden oryginalnie umaszczony.

A Alkaida jest własnie bardziej beżowa niż ruda. Ale to jakby szczegół. I tak zobaczymy co odrośnie:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie cze 03, 2012 18:21 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

Ja tam jestem pewna, że tylko brud, ale fakt - wygląda obecnie nad wyraz oryginalnie :mrgreen:
Ona to jest - Jeżynka, od jeża. Dorcia uznała, że jej fotomontaż przysłałam - głowa kota, a reszta jeża :ryk:
Potraktowałam fiprexem, odpazurzyłam, zakropliłam oczy :roll: Na szczęście jest tylko przerażona, nie dzika.

OKI

Post » Nie cze 03, 2012 18:24 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

Łysi wyszli na pokoje.........

Najlepsza była reakcja Persony - niesmak który mozna określić krótko "żenada.....żenada'

Teoś został I Śledczym. Łysa z zachwytem rzuciła się na duży drapak.......odsyczała Melce i zamierzyła na Teo......pełnego zdumienia na twarzy. Myślę, że ja liczba kotów przerosła..........I to ona jest na "ssssss". I niestety na "wrrrrrrrrrr". Moi patrzą z życzliwym zdumieniem na zasadzie "ty patrz łysa...........".........."o kurka psychiczna......."

Jedynie Maksio tradycyjnie ubaw ma po pachy.......

Poobserwujemy zobaczymy...........na razie to wygląda na mało zachwyconą kocim towarzystwem. Która poza krótkim 'ss" od Melki została powitana albo zerową reakcją ( Melka ) albo życzliwy zainteresowaniem ( Teo)

Paniki nie ma.........poobserwujemy.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie cze 03, 2012 18:26 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

Ale łapoczynów nie przewiduje się? :lol:

OKI

Post » Nie cze 03, 2012 18:28 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

Noo wiesz u mnie narodek raczej mało nerwowy....w końcu nie pierwszy to tymczas, tak? Wiec dla nich luzik........

Ona natomiast taka spięta i mało przyjazna aczkolwiek zainteresowana. Luz pachnie jak my, od 2 dni przenosiłam zapach ( dla tych mniej obeznanych - przenoszenie zapachu polega na głaskaniu własnego kota, po czym nowego, nowego i własnego celem zrobienia symbiozy zapachowej ).

Obrazek

Neigh

Post » Nie cze 03, 2012 18:29 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

To dorosłe koty, takie rzadko sobie od razu w ramiona padają ;)

OKI

Post » Nie cze 03, 2012 18:32 Re: [WAW] Alkaida, ruda perska terrorystka w DT! Tuning&Cast

OKI pisze:To dorosłe koty, takie rzadko sobie od razu w ramiona padają ;)

Dlatego nikt tu się nie denerwuje. Przez drzwi była zainteresowana.....ale jakby mnie w domu 4 obce koty oglądały, to też bym się wkurzyła........

Persona ja zlała i se poszła spać, Melka tyż.......psy nadal na dworze ( z tymi to innaczej będzie ....ale powoli, najpierw niech się jakoś z kotami zapozna). Teo jak w transie leży i się wpatruje:-)

Tym bardziej, ze nie wiadomo jakie ona ma w ogóle kocie doświadczenia. Możliwe, ze poza ulicą zerowe. A tam wiadomo nie ma sentymentów.

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]