o matuchno...
Moderator: Estraven
mpacz78 pisze:W Gdyni, na Chwarznie, ul. Tezeusza znaleziono rudego kocura, kastrat, wygląda na starszego kota, ma zaćmy na oczach. Wyraźnie kot domowy! Mruczy, jest bardzo łagodny! Jest teraz u mnie na leczeniu, ma dużą nadżerkę na języku. Może jednak ktoś go szuka!
Może tylko się zgubił i dlatego jest w takim stanie, nie chcę wierzyć w to, że ktos wyrzucił takiego biednego staruszka na poniewierkę![]()
Właśnie go wykąpałąm, bo rozprzestrzeniał raczej mało przyjemne zapachy, przez tą nadżerkę nie jest w stanie się myć.
Kot mimo, że jego język jest jedną wielką nadżerką samodzielnie je, wyniki badania krwi ma całkiem dobre, tylko podwyższony cukier - ale nie wiemy czy był na czczo, więc będziemy powtarzać ten parametr, test FIV i FELV ujemny.
aga marczak pisze:
O matko Monia dobrze że go wzięłaś.Ciekawe jak długo na Ciebie czekał![]()
Biedaczek.........
Mamrot pisze:jaki poziom cukru? jeśli chcesz zbadac mu cukier ponownie to z krwi z uszka i na glukometr.
Mamrot pisze:czy jest wychudzony?
Mamrot pisze:język wymaga antybiotykoterapii? a jak dziasła.
Mamrot pisze:sorry ze tak wypytuje ale mam kotkę z cukrzycą, wzielam ja z podworka na leczenie i zostala z powodu cukrzycy.

mpacz78 pisze:Oki, do czwartku dowiozę Ci faktury, oczywiście juz wraz z kopiami.
Dowiozę jeszcze torebkę i buty na bazarek, ktore dostałam od kogoś na ten cel.
Dziewczyny, dziś umieściłam u dr Kasprzyka kotkę w ciąży i z uszkodzonym ogonkiem (brak częśći ogonka, martwica, zakażenie). Kotka jest z Biskupiej Górki z Gdańska, jest milutka i miziasta. Jutro będzie miała zabiueg sterylizacji i amputacji części ogonka, po kilku dniach trafi na DT do niejakiego Kamila, który razem z Gosią Frąc ją znaleźli tam w Gdańsku.
Pieniądze na opłacenie zabiegów i pobytu w lecznicy są zbierane przez Fundację Mondo Cane, która potem albo przeleje odpowiednią sumę na nasze konto albo dr Kaprzyk im wystewi fakturę.
https://www.facebook.com/events/395025240547761/
maria_kania pisze:moja wielka prośba
ponieważ nie mam możliwości kserowania i drukowania darmowego dokumentów (szukam nowej pracy) bardzo proszę o kserowanie dokumentacji PKDT w jednym egzemplarzu (kopia pozostaje u nas, oryginał wysyłam do Vivy!) dziękuje za zrozumienie i pomoc
maria_z pisze:maria_kania pisze:moja wielka prośba
ponieważ nie mam możliwości kserowania i drukowania darmowego dokumentów (szukam nowej pracy) bardzo proszę o kserowanie dokumentacji PKDT w jednym egzemplarzu (kopia pozostaje u nas, oryginał wysyłam do Vivy!) dziękuje za zrozumienie i pomoc
Czy umowy adopcyjne też kserować?
mpacz78 pisze:Zrobiłam nowe zdjęcia Małemu Kropalkowi, kicia już się domyła i jest biała tam gdzie powinna:
Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu koteczki.
Tekst do ogłoszenia:
Młodziutka koteczka w wieku około 6 mies. została wyrzucona z domu, prawdopodobnie również ktoś ją kopnął, bo przy okazji zabiegu sterylizacji z jamy brzusznej usunięto skrzepy krwi. Prześliczna biała z czarnymi dodatkami koteczka z niesamowicie zielonymi oczkami jednak nie straciła wiary w ludzi, koteńka wciąż jest bardzo ufna. Teraz kicia jest zdrowa, odrobaczona, po zabiegu sterylizacji, korzyst z kuwetki jest idealną koteczką do domu, na pewno swojemu opiekunowi odwdzięczy się bezgraniczną miłością. Jest niesamowicie kontaktowa, uwielbia spać w łóżku z opiekunem, mruczy prawie cały czas. Szukamy kochającego, odpowiedzialnego domu, który pokocha koteczkę już na zawsze. Kontakt: Monika 609 223 098, mpacz78@wp.pl
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kota_brytyjka i 64 gości