Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 02, 2012 19:21 Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Witam !
Pisze tym razem w sprawie maltretowanego - doslownie kota w Przeworsku .
Kot juz ma swoje lata - koło 7 - 8 .
Kot nie jest dobrego zdrowia - tzn wlasciciele jesli tak mozna ich nazwac nie jezdzili z nim nigdy do weterynarza nawet na odrobaczenie,odkleszczenie czy nic takiego.Tylko raz na kastracje - z tym ,że wiem ze tak bylo nie pojechali nawet z nim potem na kontrole - kot nawet nie mial ubranka po sterylizacji ani nic.
Kot w tamtym roku byl caly zakleszczony,mial pchly.Jednak nie to mnie sklonilo do tego zeby tu napisac.
Chodzi o to ,że kot jest od jakiegos czasu stale ! kopany.Byla sytuacja ,że kot zalatwil swoja potrzebe w domu a wlasciciel wzial go za glowe i trzasl nim i walil nim w "to co ten kot zrobil" -glową ,zebami.Nie wiem czy kot stracil jakies zęby ale wiem ze ma problem z zebami bo nie moze zbytnio jesc suchej karmy .Mysle ze ma jeszcze inne problemy zdrowotne.i to nie tylko to - kot jest naprawde gnębiony i mysle ze tylko dlatego ze jest juz z nimi dlugi czas powoduje ze nie odszedl od tych ludzi.Kot jest kotem wychodzącym.w zimie spi w stodole.z woda pitna i jedzeniem tez jest różnie.Kicia nie wyglada dobrze dlatego pisze tutaj bo nie wiem co z tym zrobic.Przeciez nie zglosze tego na policje - po za tym sprawa jest dosyc dekilatna z pewnego powodu dlatego prosilabym kogos o porade co moglabym zrobic - kot nie nadaje sie do schroniska - jest to kot wychodzacy , po za tym ma slaby stan zdrowia i zle reaguje na inne koty.Ja raz na jakis czas akurat tak sie sklada jak mam mozliwosc spotkania sie z kicia to go glaszcze - kot wtedy mruczy,kiedys lubil tez sie bawic - wiec naprawde jest to mily kot i spokojny ktory potrzebuje kochajacej rodziny - nie takiej jak ta.
Po za tym ci ludzie kiedys mieli inne zwierzeta ktore albo konczyly przez nich martwe albo byly rowniez meczone - w inny lub podobny sposob.
Dlatego z calego serca proszę kogos z Przeworska lub okolic o pomoc.Moze znalazla by sie osoba ktora zapewnila by kotu dom? Wiem ze kot ma juz swoje lata ale mam taka nadzieje przynajmniej ze jeszcze troche zycia przed nim i chcialabym aby ta kicia spedzila je w spokoju. Zainteresowanych sytuacja prosze o kontakt na pw -tam beede mogla podac szczegoly.Pozdrawiam

BaśkaW

Od: Pt lut 17, 2012 14:01

Post » Sob cze 02, 2012 19:35 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

NIE ROZUMIEM ! Wiesz o popełnianym przestępstwie i nie zgłaszasz tego na policję!? Ten sadysta powinien otrzymać zakaz posiadania zwierząt! Jeśli jesteś jego sąsiadem i dlatego nie chcesz na niego donieść, zrób to inaczej, ale ZRÓB NA PEWNO!

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Sob cze 02, 2012 19:46 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Ci ludzie nie maja innych zwierzat juz i wiem ze jesli ktos by zabral tego kota - a ja bym byla w stanie to zrobic i komuss go oddac to juz nie beda miec zadnych - to sa juz ludzie w pewnym wieku i ten kot jest ich ostatnim kotem .dlatego tak wazne jest zeby zabrac tego kota od nich do innego domu gdzie zazna milosc i opieke.Dlatego jesli jest tu ktos z przeworska lub okolic a ktos ma chęci i jest w stanie kotu pomoc to prosze o kontakt !

BaśkaW

Post » Sob cze 02, 2012 19:58 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Podniosę, bo sytuacja poważna.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob cze 02, 2012 20:02 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Dodam jeszcze ze kot ma czarna siersc. Kot ma rzadko czysczone miski ! ja robie co moge ale sytuacja jest dla mnie dosyc delikatna z pewnego powodu dlatego tym bardziej nie wiem co robic. kot musi zostac odebrany zeby wlasciciele o tym nie wiedzieli - ja moge w tym pomoc i to bardzo tylko musi znalezc sie ktos kto sie kotem zajmie .

BaśkaW

Post » Sob cze 02, 2012 20:06 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Jasna cholera, tu ludzie sobie od przysłowiowego pyska odejmują, żeby zaopiekować koty, starają się, leczą, kochają....a taki jeden z drugim suk....yn katuje!
Nie musi lubić, ale niech nie robi krzywdy, do licha! :evil:
Ja to za wiele nie pomogę, za daleko jestem...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob cze 02, 2012 20:10 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Wojtku, zrozum Baśkę! Woli załatwić to po cichu. Może ci "szanowni państwo" to jej bliska rodzina, sąsiedzi? Może nie chce konfliktów? Dlatego zwróciła się z prośbą o nowy dom dla kici.

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Sob cze 02, 2012 20:13 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Niestety - dodam tylko ze najdzwiniejsze jest w tym wszystkim to ,że raz wlasnie jest kopniak,czy powazniejsze uszkodzenia kota a zaraz kici kici dobra kicia - i mowa ze kot nie ma zle - ze ma dobrze przeciez ! tacy ludzie nie powinni miec wogole pod opieka zadnych zwierzat .

BaśkaW

Post » Sob cze 02, 2012 20:54 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Kota napewno trzeba odpchlic bo ma pchly i ciagle sie drapie.wlasciciel twierdzi ze nie ma pchel
Ten kot juz chyba nawet sil nie ma bo jak jest kopany to zareaz znowu wraca - ale napewno nie dlatego ze jest mu dobrze - pewnie juz przywykl do tego , czesto tez staje mu sie na ogonie i rozne inne rzeczy robi ktore normalne napewno nie sa !
to nie tylko moja opinia bo sa ludzie ktorzy rowniez to widzieli i wiedza o tym i rowniez ubolewaja i zwracaja uwage na to ale do tych ludzi nic nie dociera ...

BaśkaW

Post » Sob cze 02, 2012 21:13 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Zadzwoń do p.Derwiszowej z Kundelka, coś Ci doradzi chociaż.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob cze 02, 2012 21:45 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

BaśkaW pisze:Kota napewno trzeba odpchlic bo ma pchly i ciagle sie drapie.wlasciciel twierdzi ze nie ma pchel
Ten kot juz chyba nawet sil nie ma bo jak jest kopany to zareaz znowu wraca - ale napewno nie dlatego ze jest mu dobrze - pewnie juz przywykl do tego , czesto tez staje mu sie na ogonie i rozne inne rzeczy robi ktore normalne napewno nie sa !
to nie tylko moja opinia bo sa ludzie ktorzy rowniez to widzieli i wiedza o tym i rowniez ubolewaja i zwracaja uwage na to ale do tych ludzi nic nie dociera ...

Nie rozumiem. Jesteś przecież na miejscu, możesz kupić np. strongchold i zakroplić mu na kark.
Oni nawet nie będą o tym wiedzieć, bo przecież jak piszesz czasami go głaszczesz. To takie minimum.

Skąd pewność, że gdy kot im "zginie", nie wezmą następnego. Znając mentalność takich ludzi, myślę, że tak właśnie będzie.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob cze 02, 2012 22:13 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

ewar - dzwonilam do fundacji wiec moze sprawa sie troche "rozjedzie" do schroniska kot napewno trafic nie moze bo jest slabego zdrowia,jest to kot wychodzący wiec do klatki tez tym bardziej sie nie nadaje.

taki wlasnie mam zamiar - w sensie odpchlic go jak tylko tam będe.a taki preparat gdzie mozna kupic i ile kosztuje mniej więcej ? tylko u weta mozna go kupic ? czy mozna w aptece ?

jesli by mieli jakiegos to po pierwsze zaden kot by z nimi nie wytryZmal - ten nie zawsze byl tak traktowany bo wczesniej byly inne zwierzeta ktore bylo gorzej i gdy tmtych zabraklo to zaczeli tego gnebic.ale zdazyl sie od nich przyzwyczaic wiec dlatego nie ucieka bo inaczej tego wytlumaczyc nie umiem.kot jest tak traktowany i bity a i tak dalej u nich jest mimo iz moglby sobie gdzies indziej pojsc.no ale kot ma z 8 lat wiec dlatego pewnie tez wiek swoje robi.oni są starsi nie wiadomo ile pozyja skarza sie na swoje zdrowie i maja rozne choroby i moga w kazdej chwili umrzec - przynajmniej jeden z nich wiec wątpie zeby brali kolejnego po za tym nie chca miec wiecej zwierzat oprocz tego kiedys mieli wiecej po kilka naraz teraz juz tylko tego -jak im pies zdechl to tez nie brali juz nowego .po za tym kazdy nowy kot by z tamtad uciekl.

Narazie zrobie co moge i bede im mowic zeby tak nie robili ale juz tak mowilam od dawna zreszta nie tylko jak i nic to nie pomaga.dlatego byo by super zeby znalazl sie ktos choc wiem ze bedzie bardzo trudno kto kotu zapewni dom i opieke.

BaśkaW

Post » Sob cze 02, 2012 22:16 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Jakaś masakra :!:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Sob cze 02, 2012 22:40 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Strongchold kupisz u weta. Koszt około 25 zł.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob cze 02, 2012 22:50 Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc

Ok dziękuje za info .

BaśkaW

[następna]