POMOCY !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 01, 2012 8:38 Re: POMOCY !!!

Jeśli możesz, to zabierz kotkę do domu. Daj jej miękkie i ciepłe posłanie. Przy obniżonej temperaturze powinna mieć cieplutko. Można podłożyć po kocyk termofor lub butelki z mocno ciepłą wodą.

Powinna dostawać bardzo wartościowe jedzenie. U weta można kupić saszetki Convalescence - to jest (karma lub w formie sypkiego proszku do rozrobienia z wodą) odżywka dla kotów słabych, wychudzonych, rekonwalescentów. Jeżeli nie możesz kupować jej lepszej karmy niż Whiskas, to warto dosypywać do niego właśnie Convalescence w proszku.

Oczywiście do diagnozy jest wet, ale przyszło mi na myśl, że kotka przebywając z kurami mogła się zarazić Kokcydiami, stąd może być biegunka.
Poza tym jeżeli kotka jest nosicielką wirusa (FIP, FIV, białaczka) to może nie donosić ciąży lub rodzić martwe czy słabe kocięta. Wiem, że to spory wydatek ale testy na wirusówki i badanie krwi sporo by wyjaśniło.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt cze 01, 2012 8:39 Re: POMOCY !!!

Powinnaś ja systematycznie dopajać np strzykawką w małych ilościch co 2-3 godziny .A najlepiej dawać mleczna convę-do kupienia u weta.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt cze 01, 2012 15:11 Re: POMOCY !!!

Dzieki, za późno napisaliscie tą nazwe. Już jesteśmy w domu. Dostała antybiotyk i glukoze. Sama piła troche wody po powrocie od weta. Znów mi opadła nieco z sił, ale zmiksowałam jej troche tego whiskasa z przegotowaną wodą i ze strzykawki dałam jej tak w sumie z 10 ml. Za pierwszym razem miala odruch wymiotny ale nie zwymiotowala bo nie miala czym. Później już coś łykła coś wypluła, brak jej apetytu. Ale zaraz jej ugotuje te nóżki kurze i zmiksuje obrane mięsko. Staram się być dobrej myśli bo na sam widok tej biednej kici chce mi sie płakać. Nie chce jej dać za dużo żeby nie zwymiotowała bo już całkiem nie osiągnę żadnego efektu.. Napiszę wieczorem jak ją nakarmię tymi nóżkami. Trzymajcie kciuki.

garfunia

Od: Wto maja 29, 2012 21:11

Post » Pt cze 01, 2012 15:17 Re: POMOCY !!!

Jaiś proszek dl niej dostałam i podajemy rano i wieczorem po pol łyżeczki moze to jest to..

garfunia

Od: Wto maja 29, 2012 21:11

[poprzednia]