Nie wiem co sie dzieje z kociakami

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 31, 2012 19:40 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

mam wrazenie ze ona tez jest dzieckiem. Poprostu nie potrafi sie zachowac przy tych kotach. Czesto wychodzi od nich z pokoju i sobie lazi po calym domu, czesto by chciala wyjsc na dwor stoi pod drzwiami tak jakby je olewala. Czarny kot caly czas jest szalony grubiutki, wydaje sie jako jedyne zdrowy bo ten czarno-bialy cos oslabl. Czekam na buteleczke ze specjalnym mlekiem sproboje karmic kotki bo ona jakos je olewa nie przytula i wogole.Zachowuje jakby byla za mloda na dzieci.Jak moge zastapic specjalne mleko i buteleczke do puki nie otrzymam jej listem ? Mam nie wiem kurde na palcu miec mleko zeby wylizywaly pomozcie mi jakas wskazowke zebym ja je karmil

Adziks

Od: Śro sie 24, 2011 23:07

Post » Czw maja 31, 2012 19:42 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

Adziks pisze:mam wrazenie ze ona tez jest dzieckiem. Poprostu nie potrafi sie zachowac przy tych kotach. Czesto wychodzi od nich z pokoju i sobie lazi po calym domu, czesto by chciala wyjsc na dwor stoi pod drzwiami tak jakby je olewala. Czarny kot caly czas jest szalony grubiutki, wydaje sie jako jedyne zdrowy bo ten czarno-bialy cos oslabl. Czekam na buteleczke ze specjalnym mlekiem sproboje karmic kotki bo ona jakos je olewa nie przytula i wogole.Zachowuje jakby byla za mloda na dzieci.Jak moge zastapic specjalne mleko i buteleczke do puki nie otrzymam jej listem ? Mam nie wiem kurde na palcu miec mleko zeby wylizywaly pomozcie mi jakas wskazowke zebym ja je karmil

Mleko dla niemowląt, pipeta. Rozrabiasz gęstsze niż wg. przepisu. I musisz zacząć dokarmiać kotki już! Co 2 godziny. Zapomnij o szkole! O podwórku, kolegach. Teraz skoro pozwoliłeś na rozmnożenie kotki, twoim obowiązkiem jest wychować te kocięta.

Jeśli kociaki mają zamknięte oczy, to weterynarz może je uśpić, jeśli nie zaczniesz dokarmiać kociąt już teraz, to umrą w cierpieniach. Oszczędź im tego. Działaj.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw maja 31, 2012 19:49 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

Napisz do Praksedy.W poprzednim wątku oferowała tobie zestaw dla niemowlęcy dla kotów. Nie odmówi pomocy. Proszę napisz do niej.Ma duże doświadczenie w wychowywaniu takich maluszków i na pewno udzieli tobie wiele rad i wskazówek.
Wtedy odmówiłeś ale to nic.Teraz sytuacja jest inna.Napisz do niej.

CO do koci.Mamunia jest kocim dzieckiem jeszcze. Natura nie przygotowuje młodych kocic na rodzicielstwo.Tutaj jest dokładnie jak z ludźmi. Dzieci nie mogą mieć dzieci.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw maja 31, 2012 19:58 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

Beliowen pisze:Albo może po prostu nie umie się nimi zająć wystarczająco dobrze :(
szkoda, że weterynarz nie chciał obejrzeć kociaków.

Przepraszam, ale skąd ta pewność, że to wet nie chciał?
Prawdę mówiąc, coraz bardziej zaczynam w to wątpić :?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw maja 31, 2012 20:28 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

kotce woogole mleko nie leci.... masakra

Adziks

Post » Czw maja 31, 2012 20:31 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

Czy Ty odsikujesz te kocięta?
Nie czytalam poprzednich wątków, teraz widzę, ze one może wcale nie są odsikiwane/odkupkiwane?
Posmaruj kociakom podogonia i brzuszki masełkiem i przystaw kotce taka posmarowana dupką pod nos, po kolei.
Potem jak juz je wyliże, usiądż przy niej i przyłóż kociaki do cycków, cierpliwie przykładaj aż sie przyssą, posiedź przy niej z 15 minut żeby nie wstała. I tak co 2 godziny, masełko, przyssanie i pilnowanie. Przykładaj kociaki raczej do górnych cycków...tych drugich od góry. Te sa najchętniej ssane.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Czw maja 31, 2012 20:34 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

w ktorym cycku jest najwiecej mleka ?

Adziks

Post » Czw maja 31, 2012 20:40 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

W tym któryb kociaki sobie rozessają. Ale zwykle w drugich i trzecich od góry.

Kazia

Post » Czw maja 31, 2012 20:42 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

wyciskam jej palcami i mleko nie leci ...

Adziks

Post » Czw maja 31, 2012 20:46 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

Bo nie umiesz tego robić.
Mleko musi być skoro jeden kociak jest tłusty.
Zrób to co Ci poprzednio napisałam.

Kazia

Post » Czw maja 31, 2012 20:47 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

Adziks pisze:wyciskam jej palcami i mleko nie leci ...

I nie musi lecieć.Jak u ludzkich matek dopiero dzieci przy piersi powodują wzrost laktacji.Kotka powinna być dobrze karmiona i pojona by miała pokarm.Czy ty ja karmisz tak ekstra? bo pokarm musi sie wziąć z czegoś czyli żarełka.Młode mamśaki trzeba pilnować i podstawiać kociaki do cyca.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw maja 31, 2012 21:09 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

ASK@ pisze:Mamunia jest kocim dzieckiem jeszcze. Natura nie przygotowuje młodych kocic na rodzicielstwo.Tutaj jest dokładnie jak z ludźmi. Dzieci nie mogą mieć dzieci.

:ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw maja 31, 2012 21:25 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

Jak dla mnie wcale nie powiedziane ze wet kotke oglądał.Jeżeli tak to jakis @#$%%^ że nie chciał zobaczyć młodych.Ja u mojego musialam jechac z dzika dzicza i jej małymi żeby zobaczył jak i ile ich jest i wogóle.
Jeżeli nie karmi to pewnie byla od dłuższego czasu sama żle karmiona i jest wyczerpana młodymi i stąd taka wysoka umieralność.Zdrowa kotka potrafi odchować swoje młode ..(3lata temu 8 mi biegało maluszków po piwnicy..dowiedzialam sie jak poszlam wieszac pranie i nag;e hullllaaa i wybiegly ) z dzikiej kotki wiec pewnie miała dużo papu a o kotkach dowiedziałam sie jak miały 8 tyg i rajcowały po zakątkach suszarni.

Jak dla mnie nadal podejrzane.Wolałabym z rodzicami porozmawiać.Autor wątku nadal dla mnie jest mało realny i odpowiedzialny :(
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Czw maja 31, 2012 21:45 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

dlatego nie chcialem isc zbytnio do tej wetki co mam w miejscowosci bo ona sie zna tak jak ja ale to szczegol... Znaczy moja kocice wyleczyla z robali itd. Dzisiaj przez noc nie mam zamiaru spac. Jutro rozrobie dziecia jedzenie dla niemowlat ale ludzi a w sobote moze juz bede mial mleko specjalne. Moja dzisiejsza nocna ostatecznosc to mleko łaciate 2,0% i przegotowana woda. Moge dzisiaj tak przez noc je pokarmic co 2h czy jest lepsze rozwiazanie z tym mlekiem ?

Adziks

Post » Czw maja 31, 2012 21:47 Re: Nie wiem co sie dzieje z kociakami

Nie wolno krowiego mleka!
Ludzkie dla niemowląt! Bebiko jest najtańsze.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

[poprzednia][następna]