MalgWroclaw pisze:Siedzę sobie w solarium i piszę z dużą. Najbardziej pozdrawiam Ciocię iwcię, bo ta ciocia rozumie łaciatki. Frania
Franiu czuję się zaszczycona Jak zawsze pięknie wyglądasz
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy!" - Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek
“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/
Cześć, Fasolko i Dziewczynki . Franiu, ale Ty ładna jesteś! Trochę do wujka Plamka podobna...nie to, co ja, taki mały szaraczek . Zosia.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "
Miauuuu! Tak było u nas rano: Wsadziłam łapkę do kubka dużej, musiałam sprawdzić, co pije, a pyś mi się nie zmieścił a potem poszłam spać Frania A ja zajęłam miejscówkę Fasolki i duża się trochę denerwuje i dziwi Florka No i musiałam iść na okno Fasolka
Ja tak sobie. I jeszcze na dokładkę przy miskach zastaję: Florka przy misce Fasolki Fasolka przy misce Florki. A karma jest weterynaryjna i każda powinna jeść swoją
Wracając do domu, widziałam coś, co mnie zmroziło. W pobliskim bloku (osiedle niedaleko mojego) na nieosiatkowanym balkonie bywają dwa koty, znam ten widok i denerwuję się za każdym razem, jak widzę. Tuż obok, na sąsiednim balkonie, w skrzynce na kwiaty, bez żadnej siatki - kot. Niebieski. Wysiadam
Małgosiu, takie widoki tez mam. I jeszcze kotka chodząca po parapecie przy szeroko otwartym oknie. I co Frania pozwoliła dopić zawartość kubka, czy stwierdziła, że niestrawne Fasolko miejscówka na parapecie jest the best, można prowadzić obserwacje.
Calego swiata nie zmienimy- znam jedna doktorowa- tlumacyzlam ,ze posiadnaie kota na 4 pietrze bez siatki to glupoita- nie spadl jej przez kilka lat-w koncu spadl- jak zameldowala zalamana- bylam bezlitosna -zamiast wspolczucia powiedzialam jej na spokojnie ,ze to jej wina,ze uprzedzalam-ze ma tego kota na sumieniu
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 . Smakusia odeszła 14.05.2024.