Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
meecoway pisze:Witam serdecznie,
Kotka może przebywać z kotami zarażonymi wirusem lub cieszyć się towarzystwem dobrych i czułych ludzi.
meecoway pisze:Kotka została znaleziona miesiąc temu, test był powtarzany po 3 tygodniach, zdrowego kota mam ponad 2 lata, którego od razu zaszczepiłem, weterynarz powiedział żebym szukał domu, ponieważ koty nie mogą się kontaktować mimo szczepieniu. Przebywają w dwóch osobnych pokojach.
Pozdrawiam
meecoway pisze:Kotka została znaleziona miesiąc temu, test był powtarzany po 3 tygodniach, zdrowego kota mam ponad 2 lata, którego od razu zaszczepiłem, weterynarz powiedział żebym szukał domu, ponieważ koty nie mogą się kontaktować mimo szczepieniu. Przebywają w dwóch osobnych pokojach.
Pozdrawiam
meecoway pisze:Witam serdecznie,
szukam wspaniałych ludzi, ciepłego domu i serca ogromnego dla kotki Sonii, wiek ok. 10 m-cy.
Piękna, delikatna, wrażliwa lecz smutna, bo początki białaczki. Kotkę muszę oddać tylko ze względu na fakt, że wyniki badań wskazały na wirusa białaczki. Mam 2 letniego zdrowego kota, a koteczka niestety choruje i w tej sytuacji zaraziłaby zdrowego kota.
Kotka może przebywać z kotami zarażonymi wirusem lub cieszyć się towarzystwem dobrych i czułych ludzi. Wirus kociej białaczki absolutnie nie jest szkodliwy dla człowieka. Kotka jest pod stała opieką weterynarza, zaszczepiona, odrobaczona itd...
Kotka może żyć wiele lat w dobrych warunkach.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
506-683-506
iwcia pisze:meecoway pisze:Witam serdecznie,
szukam wspaniałych ludzi, ciepłego domu i serca ogromnego dla kotki Sonii, wiek ok. 10 m-cy.
Piękna, delikatna, wrażliwa lecz smutna, bo początki białaczki. Kotkę muszę oddać tylko ze względu na fakt, że wyniki badań wskazały na wirusa białaczki. Mam 2 letniego zdrowego kota, a koteczka niestety choruje i w tej sytuacji zaraziłaby zdrowego kota.
Kotka może przebywać z kotami zarażonymi wirusem lub cieszyć się towarzystwem dobrych i czułych ludzi. Wirus kociej białaczki absolutnie nie jest szkodliwy dla człowieka. Kotka jest pod stała opieką weterynarza, zaszczepiona, odrobaczona itd...
Kotka może żyć wiele lat w dobrych warunkach.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
506-683-506
Jaki test był robiony zwykły paskowy czy PCR?
Zwykłe paskowe mogą wyjść fałszywie dodatnie szczególnie u tak młodego kota, lepiej jest robić test PCR jest wiarygodniejszy niż paskowy.
Istnieje coś takiego jak szczepionka przeciwko białaczce, dobry wet o tym wie.
Trzeba kota zaszczepić dwukrotnie zanim będzie mógł kontaktować się z chorym kotem ale to tylko miesiąc, szczepisz raz a po dwóch tygodniach doszczepiasz.
Koty białaczkowe spokojnie mogą żyć z kotami zdrowymi zaszczepionymi, domów z takimi kotami na forum jest wiele.
iwcia pisze:Miałam dwa przypadki, gdzie testy paskowe wyszły dodatnie, po czym tego samego dnia wysyłaliśmy krew do labu niemieckiego na PCR i oba były ujemne.
Koty żyją do dziś w swoich domach i mają się świetnie, a ja paskowym testom nie wierzę nic a nic.
Ujemny może być fałszywy jeśli kot miał w niedalekim czasie kontakt z białaczkowcem i dopiero się zaraził, dlatego należy koty testowane testami paskowymi, testować ponownie po miesiącu i dla pełnej pewności po trzech.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości