Nieodwidząca Śmietana w typie syjama pozdrawia z domu:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 28, 2012 14:53 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

Przykro mi z pwoodu Szyszki.

Maluchy dzisiaj wchodzą w 3 tydzień swojego życia. Jak zaczną jeść to będzie je można wziąć na tymczas, myślę że do 3 tygodni. Dopóki maja siebie do zabawy, to Duży im do szczęścia nie jest potrzebny :-) Mogą być same.

Śmietana pewnie psoiedzi jeszcze troche u mnie. Pewnie szału nie będzie bo kot ślepy, choć czasem się zastawnaiwm czy on może tylko ludzi nie widzi, bo myszy i koty widzi doskonale. Siada też na oknie i gapi się w szybę. No to ja się pytam, na co się gapi niedowidzący kot :-)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon maja 28, 2012 18:37 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

Jesli Smietana nie bedzie smutna w domu bez kota to mozemy ja od Ciebie wziac. I wtedy mozemy szukac domku na stale - jesli to jakos pomoze Ciebie odciazyc. My dalej na Szyszke czekamy i na razie nie myslimy o innym kocie na stale.

Maz poki co nie zgadza sie na dwa kotki w domu..

agata.u

Od: Wto maja 22, 2012 17:51

Post » Czw maja 31, 2012 8:00 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

Ania pisze, ze maluchy będą się juz przestawiały na karmę :-) To oznacza, ze niedlugo moga trafić do Ciebie.
Żeby się na początkku za barzdo nie rozłaziły razem z nimi dam ci dużą klatkę króliczą.

Smietana nie jest latwym kotem. Nie chce jej anrazac na dodatkowy stres zwiazany z nowm miejscem. W weekend wystawie jej ogłoszenia. Zobaczymy jaki będzie oddzew. Jeśli znajdzie szybko dom to cię trochę zluzuję z maluchów. Sądząc po kolorach nie powinny długo czekać na dom. Zwłaszcza Szarlotka.

Jesli zdąrzę to pojedziemy jutro ze Śmietaną na szczepienie.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw maja 31, 2012 10:12 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

Dobrze, czekamy wiec na maluchy. Nie chce ich w klatce trzymac- dam im wolny pokoj (jest bez mebli bo dopiero go urzadzamy) wiec sobie tam beda mieszkac jak ja bede w pracy. Jak tylko beda mogly oposcic mame, to daj znac - podjedziemy po nie.

Mam nadzieje, ze nie zakocham sie na zaboj bo ich nie oddam :D :wink:

:kotek:

agata.u

Post » Czw maja 31, 2012 10:18 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

się będzie działo
ja miałam starsze ale nie spałam bo trzymałam kredens
;)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw maja 31, 2012 10:27 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

:lol:

agata.u

Post » Czw maja 31, 2012 10:33 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

agata.u pisze:Dobrze, czekamy wiec na maluchy. Nie chce ich w klatce trzymac- dam im wolny pokoj (jest bez mebli bo dopiero go urzadzamy) wiec sobie tam beda mieszkac jak ja bede w pracy. Jak tylko beda mogly oposcic mame, to daj znac - podjedziemy po nie.

Mam nadzieje, ze nie zakocham sie na zaboj bo ich nie oddam :D :wink:

:kotek:

się wtrącę :oops: - może jeśli Akima pozwoli - masz ochotę zajrzeć do szpitaliku i poznać towarzystwo wcześniej ?
jesteśmy na Ruczaju więc niedaleko :)

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Czw maja 31, 2012 10:35 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

Mam pytanie - jako, ze nigdy nie opiekowalam sie malutkimi kotkami. Co one jedza - oprocz karmy dla maluchow? kiedy zaczyna sie je uczyc kuwetkowania?

Jesli ktos ma jakies rady - prosze o nie. Musze sie przygotowac do nowej roli :)

agata.u

Post » Czw maja 31, 2012 10:36 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

Bardzo chetnie! Tylko prosze powiedz gdzie dokladnie (chodzi o ulice i numer bo krakowa i tak nie znam wiec bez gpsa sie nie obejdzie) i w jakich godzinach tam ktos jest. Dzis pracuje dluzej bo do 18 wiec nie wiem czy nie za pozno.

Jak juz mowilam jestem chetna do pomocy.

agata.u

Post » Czw maja 31, 2012 10:59 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

agata.u pisze:Bardzo chetnie! Tylko prosze powiedz gdzie dokladnie (chodzi o ulice i numer bo krakowa i tak nie znam wiec bez gpsa sie nie obejdzie) i w jakich godzinach tam ktos jest. Dzis pracuje dluzej bo do 18 wiec nie wiem czy nie za pozno.

Szpitalik jest na Drukarskiej 9 (drzwi obok przychodni Hyrax), zapraszam po weekendzie będziemy powoli uczyć dzieciaki jedzenie innego niż mleczko mamy :)

annakreft

Post » Czw maja 31, 2012 11:26 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

annakreft pisze:
agata.u pisze:Bardzo chetnie! Tylko prosze powiedz gdzie dokladnie (chodzi o ulice i numer bo krakowa i tak nie znam wiec bez gpsa sie nie obejdzie) i w jakich godzinach tam ktos jest. Dzis pracuje dluzej bo do 18 wiec nie wiem czy nie za pozno.

Szpitalik jest na Drukarskiej 9 (drzwi obok przychodni Hyrax), zapraszam po weekendzie będziemy powoli uczyć dzieciaki jedzenie innego niż mleczko mamy :)

Dziękuję dziewczyny. Jak będę jechać ze Śmietaną w piatek to moze wpadne obejrzec towarzystwo.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw maja 31, 2012 11:51 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

Umowimy sie na przyszly tydzien. :)

Macie jakas fotke tych maluchow?

agata.u

Post » Czw maja 31, 2012 12:05 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

tutaj można podejrzeć jak wyglądały w ostatni weekend - Miodówka; Szarlotka i Riccota :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

annakreft

Post » Czw maja 31, 2012 12:13 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

Śliczne są!

Dziekuje z linka.

agata.u

Post » Wto cze 05, 2012 15:10 Re: Nieodwidząca Śmietana w typie syjama szuka domu

Jak sie maja koteczki?

agata.u

[poprzednia][następna]