CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 31, 2012 6:55 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

nidiah pisze:Do adopcji w trybie bardzo nagłym mam 4 około tygodniowe kocięta porzucone przez matkę w naszej piwnicy. Nie mogliśmy oddać ich do schroniska, chociaż nie są nasze (mamy dwie własne kotki), bo chcemy znaleźć im prawdziwy dom. Maluchy wymagają karmienia butelką i stałej opieki przez jeszcze 2-3 tygodnie, czego niestety nie jesteśmy w stanie im zapewnić (jedynie do przyszłego czwartku - potem ja wyjeżdżam, jestem w domu tylko tymczasowo, rodzice do pracy, a brat do szkoły).
Mieszkam w okolicach Wrocławia/ Środy Śląskiej, chętnych do adopcji proszę o kontakt na maila: ala.laszczynska@gmail.com.

Trochę o samych zwierzakach:
są trzy kotki, wszystkie czarne, jedna całkowicie, jedna z białymi palcami i jedna z białą kreską na czole, oraz jeden kocurek - łaciaty, czarno-biały. Zdjęcia niedługo na facebooku: https://www.facebook.com/events/396285163747928 .

Najlepiej załóż osobny watek na "Kotach", bo tu nikt maluchów nie zauważy.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob cze 16, 2012 12:46 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

szukam domków dla dwoch czarnych braci :mrgreen:

tu ich watek viewtopic.php?f=13&t=143058

a to chłopcy

Maniuś
Obrazek

Antoś
Obrazek
7ksiezyc

Post » Nie cze 17, 2012 14:58 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: ale cukiereczki, do schrupania :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
cudne malenstwa, a pewnie wyrosna na niezwykle przystojnych kocurkow :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: wiec komu czarnidelko na szczescie? :piwa: :mrgreen:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lip 12, 2012 13:18 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Witam na wątku adopcyjnym
Przybłąkał się do nas lub ktoś podrzucił czarnego kociaka dachowca z możliwą domieszką kota orientalnego lub syjamskiego.
Przez pół dnia odganialiśmy go od nas ale nie odchodził daleko i ciągle wracał,nie bał się dużego psa ani moich kotów.
W końcu wieczorem dałam mu jeść,bo bardzo było mi go żal. Jadł choćby od wielu dni nic nie miał w pyszczku. Od kilku dni siedzi u mnie w ogrodzie. Odrobaczyłam go. Jest bardzo miły i przyjacielski.
Może ktoś go przygarnie?
Obrazek Obrazek Obrazek

nevka

Od: Wto mar 23, 2010 18:03

Post » Czw lip 12, 2012 13:53 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Mam małego kocurka do adopcji, przyszedł do nas 2 tygodnie temu i wyglądał tak:
Obrazek
ważył 250g, nie umiał dobrze chodzić, wogóle dobrze to umiał tylko spać. Dostał pseudonim Kosmita, przez te wielkie, zdziwione oczy. Na szczęście już się podciągnął, potrafi się bawić, biegać, waży 400g, za jakieś 2-3 tygodniebędzie mógł iść do nowego domku. Będzie wtedy zaszczepiony, odrobaczony już jest.
Przedwczoraj wyglądał tak:
Obrazek
Na razie to mały przytulak, bardzo lubi spać na człowieku, mruczy kiedy się go pogłaszcze za uchem.
Zapisy na słodkiego Kosmite prowadze pod 607332996, albo krist7@wp.pl

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25

Post » Pt lip 13, 2012 11:32 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

nevka pisze:Witam na wątku adopcyjnym
Przybłąkał się do nas lub ktoś podrzucił czarnego kociaka dachowca z możliwą domieszką kota orientalnego lub syjamskiego.
Przez pół dnia odganialiśmy go od nas ale nie odchodził daleko i ciągle wracał,nie bał się dużego psa ani moich kotów.
W końcu wieczorem dałam mu jeść,bo bardzo było mi go żal. Jadł choćby od wielu dni nic nie miał w pyszczku. Od kilku dni siedzi u mnie w ogrodzie. Odrobaczyłam go. Jest bardzo miły i przyjacielski.
Może ktoś go przygarnie?
Obrazek Obrazek Obrazek

ale kociacho :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: wlasnie taki mi sie marzy... ale jeszcze dlugo pozostanie tylko w kwestiach marzen...

Kociara82

Post » Pt lip 13, 2012 11:33 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

krist pisze:Mam małego kocurka do adopcji, przyszedł do nas 2 tygodnie temu i wyglądał tak:
Obrazek
ważył 250g, nie umiał dobrze chodzić, wogóle dobrze to umiał tylko spać. Dostał pseudonim Kosmita, przez te wielkie, zdziwione oczy. Na szczęście już się podciągnął, potrafi się bawić, biegać, waży 400g, za jakieś 2-3 tygodniebędzie mógł iść do nowego domku. Będzie wtedy zaszczepiony, odrobaczony już jest.
Przedwczoraj wyglądał tak:
Obrazek
Na razie to mały przytulak, bardzo lubi spać na człowieku, mruczy kiedy się go pogłaszcze za uchem.
Zapisy na słodkiego Kosmite prowadze pod 607332996, albo krist7@wp.pl

ale ma swietna minke na drugiej docie, jaki koci foch :D

Kociara82

Post » Pt lip 13, 2012 17:03 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Kociara82 pisze:
nevka pisze:Witam na wątku adopcyjnym
Może ktoś go przygarnie?
Obrazek Obrazek Obrazek

ale kociacho :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: wlasnie taki mi sie marzy... ale jeszcze dlugo pozostanie tylko w kwestiach marzen...

Wielka szkoda :cry: ,że nie możesz go adoptować. To naprawdę kot dla koneserów :) Nie każdemu wpadnie w oko. Taki szczupły i elegancki. Ja lubię okrągłe koty :kotek:
Nie wiem już co z nim robić. Pytałam w Urzędzie Miasta o zabranie kota do schroniska ale nie chcą go zabrać bo maja umowę podpisaną tylko na psy. Koty mogą być jako wolno żyjące. Tylko ten maluch nie może być wolno żyjący bo nie radzi sobie. Czeka na jedzenie i zajmowanie się nim,już nawet do domu chce wchodzić

nevka

Od: Wto mar 23, 2010 18:03

Post » Pt lip 13, 2012 17:18 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Jako, że powoli szykujemy się do zmiany miejsca zamieszkania, to wspomnę, że mam na DT czarnego persa, do wzięcia w dwupaku z persem rudym.
viewtopic.php?f=13&t=142644

asher@amber

Od: Pon maja 02, 2011 18:28

Post » Pon lip 16, 2012 8:51 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

A ja przypomnę śliczna Negrę, nadal szuka domku i człowieka który będzie głaskał i przytulał. Kotka jest niesamowita, uwielbia być brana na kolana i przytulana - patrzy wtedy głęboko w oczy i mruczy. Jest wielkim czyściochem i żarłokiem, głośno dopomina się napełnienia miseczki i siada przed nią. Trochę się zaokrągliła ale trzymamy linię.Ma przepiękny kształt głowy - taki trochę smukły, sjamowaty :1luvu:
ObrazekObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Wto lip 24, 2012 17:37 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Miya2 pisze:A ja przypomnę śliczna Negrę, nadal szuka domku i człowieka który będzie głaskał i przytulał. Kotka jest niesamowita, uwielbia być brana na kolana i przytulana - patrzy wtedy głęboko w oczy i mruczy. Jest wielkim czyściochem i żarłokiem, głośno dopomina się napełnienia miseczki i siada przed nią. Trochę się zaokrągliła ale trzymamy linię.Ma przepiękny kształt głowy - taki trochę smukły, sjamowaty :1luvu:
ObrazekObrazek Obrazek

a ja lubie i szczuple i okraglejsze... czarne wszystkie sa piekne :1luvu: :1luvu: maja "to cos" co maja tylko i wylacznie czarnidelka :1luvu: :1luvu:
Negra jest booooooooooooskaaaaaa :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: te oczy.... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Sob sie 18, 2012 11:32 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

ZNALAZŁ DOM :)

Niestety ten czarnulek też szuka własnego domu :(

Obrazek Obrazek

Hynek to miły, czarny kocurek z białym krawacikiem. Ma ok 2 lat, ale w tym dorosłym ciele kryje się prawdziwy dzieciak i psotnik. Uwielbia gonitwy za piłeczką i zabawy pluszowymi myszkami. Wspaniale nadaje się na towarzysza dla drugiego figlującego kota. Lubi pieszczoty, ale nie jest typem kota wylegującego się na kolanach opiekuna. Bardzo ładnie korzysta z kuwety. Jest odrobaczony, wykastrowany, zaszczepiony i zaczipowany. Miał też robione testy na choroby zakaźne i wszystkie wyszły prawidłowo. Jego poprzedni właściciel najprawdopodobniej wyrzucił go wraz z nadejściem wakacji. Teraz Hynek szuka nowego opiekuna, który da mu dobry i bezpieczny dom. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie mieszka z dwójką innych kotów. Jeśli zechcesz go przygarnąć, na pewno usunie z Twojego życia nudę, za to wniesie wiele radości.
Ostatnio edytowano Pon cze 25, 2018 12:54 przez Micolla, łącznie edytowano 1 raz

Micolla

Od: Pon kwi 23, 2007 19:19

Post » Sob sie 18, 2012 12:41 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Micolla pisze:Niestety ten czarnulek też szuka własnego domu :(

Obrazek Obrazek

Hynek to miły, czarny kocurek z białym krawacikiem. Ma ok 2 lat, ale w tym dorosłym ciele kryje się prawdziwy dzieciak i psotnik. Uwielbia gonitwy za piłeczką i zabawy pluszowymi myszkami. Wspaniale nadaje się na towarzysza dla drugiego figlującego kota. Lubi pieszczoty, ale nie jest typem kota wylegującego się na kolanach opiekuna. Bardzo ładnie korzysta z kuwety. Jest odrobaczony, wykastrowany, zaszczepiony i zaczipowany. Miał też robione testy na choroby zakaźne i wszystkie wyszły prawidłowo. Jego poprzedni właściciel najprawdopodobniej wyrzucił go wraz z nadejściem wakacji. Teraz Hynek szuka nowego opiekuna, który da mu dobry i bezpieczny dom. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie mieszka z dwójką innych kotów. Jeśli zechcesz go przygarnąć, na pewno usunie z Twojego życia nudę, za to wniesie wiele radości. Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej lub już wiesz, że Hynek to „ten kot”, napisz

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: potrzymam kciuki z calej sily, kocio jest uroczy, widac lobuzerski wyraz pysia, ale to dobrze, bo potencjalny nowy domek nie bedzie przy nim narzekal na nude :ok:
Ostatnio edytowano Śro lip 11, 2018 15:02 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Post » Sob sie 18, 2012 17:13 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Kociara82 pisze:
Micolla pisze:Niestety ten czarnulek też szuka własnego domu :(

Obrazek Obrazek

Hynek to miły, czarny kocurek z białym krawacikiem. Ma ok 2 lat, ale w tym dorosłym ciele kryje się prawdziwy dzieciak i psotnik. Uwielbia gonitwy za piłeczką i zabawy pluszowymi myszkami. Wspaniale nadaje się na towarzysza dla drugiego figlującego kota. Lubi pieszczoty, ale nie jest typem kota wylegującego się na kolanach opiekuna. Bardzo ładnie korzysta z kuwety. Jest odrobaczony, wykastrowany, zaszczepiony i zaczipowany. Miał też robione testy na choroby zakaźne i wszystkie wyszły prawidłowo. Jego poprzedni właściciel najprawdopodobniej wyrzucił go wraz z nadejściem wakacji. Teraz Hynek szuka nowego opiekuna, który da mu dobry i bezpieczny dom. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie mieszka z dwójką innych kotów. Jeśli zechcesz go przygarnąć, na pewno usunie z Twojego życia nudę, za to wniesie wiele radości.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: potrzymam kciuki z calej sily, kocio jest uroczy, widac lobuzerski wyraz pysia, ale to dobrze, bo potencjalny nowy domek nie bedzie przy nim narzekal na nude :ok:

Dziękujemy oboje :D :kotek: A nuda to ostatnia rzecz, która grozi jego przyszłemu właścicielowi :wink: Bardzo bym chciała, by poszedł do domu, gdzie już mieszka inny rozbrykany kotek. Oba kotecki byłyby wtedy w siódmym niebie. Za to średnio pasuje do spokojnego kota. Moje leniwce często mają go dość, bo ciągle zaczepia je do zabawy :wink: Szkoda tylko, że nie jest kotem wielce miziankowym. Lubi być głaskany, lubi się położyć obok człowiek, ale znacznie bardziej woli brykanie. Pewnie z czasem proporcje się odwrócą, ale domu potrzebuje teraz, a ludzie przeważnie szukają nakolankowych miziaków. Zobaczymy :) Na szczęście (dla kotów, nie dla ludzi :wink:) zaraz kończą się wakacje i więcej osób będzie szukać zwierzaków :D
Ostatnio edytowano Nie lip 08, 2018 22:59 przez Micolla, łącznie edytowano 1 raz

Micolla

Od: Pon kwi 23, 2007 19:19

Post » Nie sie 19, 2012 23:53 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

taaaaaaa, konczy sie sezon urlopowo-porzuceniowy

Kociara82

[poprzednia][następna]