Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 28, 2012 14:11 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Że Sami nikt nie chce ... to aż szczyt żeby taki piękny kot tak długo czekał :!:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon maja 28, 2012 14:14 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

chce ale zgłaszają się same domy wychodzące, a my do takich kotów nie wydajemy
tak naprawdę nie było ani jednego sensownego domu dla niej, ona musi mieć dom z małym kotem lub bez kotów lub ew. z psem, nie na do kocenie z dorosłym kotem, bo chce rządzić, bardzo
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon maja 28, 2012 15:34 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

RUDI, przystojniaczku! Nie strasz już Mamusi! Wracaj szybko do formy!
Będzie miał teraz problem z jedzeniem :cry:

Anna Rylska pisze:Obrazek

Wyglądają jak kocie figurki w sklepie z porcelaną... Śliczne :1luvu:

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Wto maja 29, 2012 14:15 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Mój telefon krąży, ludzie dzwonią z różnymi sprawami i problemami.
Teraz jest kolejny problem i prośba o pomoc.
Zrozpaczona kobieta dokarmia koty w szopie,codziennie wspina się po drabinie by je nakarmić - na posesji sąsiadów. Kotów jest 7, w tym 3 kocice i 4 kocurki, kilka kotów nie było nigdy na dole, żyją wyłącznie na samej górze, ze względu na zagrożenie, na posesji mieszka i grasuje pies - morderca, pies sąsiadów. Ona nie może zabrać kotów, bo ma psy, które absolutnie nie tolerują żadnych kotów.Kocice ciągle rodzą, a małe kocięta jak już zaczną chodzić, spadają i są rozszarpywane i tak ciągle..... Teraz urodziły 2 kocice, jedna ma kociaki 2 tyg. a druga 4 tyg. maleństwa, nie znana jest ilość maluchów. Trzecia kocica jest w ciąży. Właściciel posesji mają kompletnie wszystko w nosie, kobieta jest zrozpaczona. W piątek będę tam, bo jak tu nie pomóc :cry: Nie można tego tak zostawić :( Co za świat :( nie mam kompletnie pomysłu co zrobić za te 2-4 tyg. z tymi maluchami, wszędzie masa kociąt, wszystko zapchane. Zginą tam biedactwa, jak wcześniejsze mioty.

Anna Rylska

Post » Wto maja 29, 2012 15:38 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

:(

może ktoś weźmie kociaki na DT ?
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto maja 29, 2012 18:18 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

zapraszam na bazarek, z którego część przeznaczę dla Ani na opiekę nad futerkowymi.. viewtopic.php?f=20&t=142547
W roku akademickim mogę być tu bardzo rzadko, proszę o cierpliwość

Zireael666

Od: Śro lut 15, 2012 13:41

Post » Śro maja 30, 2012 20:48 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

I co z kociakami :(
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw maja 31, 2012 12:17 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Nie wiem co z kociakami będzie, pewnie tam zostaną.
Ja nie dam rady ich zabrać, sama mam bardzo poważne problemy z utrzymaniem, wyleczeniem tych co mamy teraz, nie mamy karmy, potrzebnych leków ( a mam m.in. od ok. tygodnia -8 tyg. kotkę białaczkową), uliczne koty dostają jeść co 2 dzień. Jest sezon na kocięta, wszędzie przepełnienie i wszędzie choroby.

Anna Rylska

Post » Czw maja 31, 2012 12:20 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Aniu może trzeba założyć wątek?Szukać Pomocy.Przerwać ten dramat matek i ich kociąt. :( To dramat.Rodzą się żeby zginąć :cry: Ty nie możesz to oczywiste ale może ktoś...... :roll: Potem zostałaby tylko sprawa sterylizacji tych co tam zostaną.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw maja 31, 2012 14:48 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

ametyst55 pisze::(

może ktoś weźmie kociaki na DT ?

:?:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt cze 01, 2012 10:14 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Anna Rylska pisze:Mój telefon krąży, ludzie dzwonią z różnymi sprawami i problemami.
Teraz jest kolejny problem i prośba o pomoc.
Zrozpaczona kobieta dokarmia koty w szopie,codziennie wspina się po drabinie by je nakarmić - na posesji sąsiadów. Kotów jest 7, w tym 3 kocice i 4 kocurki, kilka kotów nie było nigdy na dole, żyją wyłącznie na samej górze, ze względu na zagrożenie, na posesji mieszka i grasuje pies - morderca, pies sąsiadów. Ona nie może zabrać kotów, bo ma psy, które absolutnie nie tolerują żadnych kotów.Kocice ciągle rodzą, a małe kocięta jak już zaczną chodzić, spadają i są rozszarpywane i tak ciągle..... Teraz urodziły 2 kocice, jedna ma kociaki 2 tyg. a druga 4 tyg. maleństwa, nie znana jest ilość maluchów. Trzecia kocica jest w ciąży. Właściciel posesji mają kompletnie wszystko w nosie, kobieta jest zrozpaczona. W piątek będę tam, bo jak tu nie pomóc :cry: Nie można tego tak zostawić :( Co za świat :( nie mam kompletnie pomysłu co zrobić za te 2-4 tyg. z tymi maluchami, wszędzie masa kociąt, wszystko zapchane. Zginą tam biedactwa, jak wcześniejsze mioty.

To nie można tego zgłosić gdzieś? Przecież to jest znęcanie się nad zwierzętami? Nie jestem specjalistką, ale uważam, że nawet w schronisku byłoby dla nich lepiej...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt cze 01, 2012 23:01 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

To czwórka ok. 4-5 tygodniowych maleństw z szopy,są u mnie. Maluchy mają koci katar i świerzb, jedno kocie ma straszny katar, wyraźnie odstaje od reszty ( to odwrócone), oczy mu się nie otwierają. Kocięta sa bardzo chude, wyglądają na jakies 3-4 tyg. Bardzo proszę moze ktoś ma do oddania tacki animonda baby cat, convalescenta, może pomóc, kociaki potrzebują leków i dobrej karmy. Będę ogromnie wdzięczna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anna Rylska

Post » Pt cze 01, 2012 23:33 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Z "szopowej nędzy" dziś się złapały 2 kocice i 2 kocury, nie złapała się kotka w ciąży. Została ona i 2 kocurki. Wszystkie wyglądają fatalnie,chude, chore, niedożywione.
Mam serdecznie dość, głowa mi pęka, nie dobrze mi.

dobranoc

Anna Rylska

Post » Pt cze 01, 2012 23:40 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

To w sumie nie duży kociostan.Można by było watek założyć.Jakoś wesprzeć żarciem tą kobitę.Nie ma gdzie zabrać tych kotów przecież.....Żal ich.Całe życie takie w nędzy i ubóstwie.I jeszcze jak pomyśleć że te śliczne, niewinne istotki lada dzień mogłyby zginać brutalnie....wcale się nie dziwię że Ci głowa pęka.

Kochani.Pomożcie.Ania nie ogarnie tego sama.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob cze 02, 2012 8:41 Re: Tymczasy i bezdomniaczki.Ciężka zima.Prosimy o pomoc, ka

Ania prześlę jeszcze jakiś grosz chociaż. Podziwiam mocno i wysyłam tyle energii, ile jestem w stanie.
Trzymaj się dzielna kobieto :)!

A jak by się wam nudziło, to wczoraj na spotkaniu poetyckim kolega taki film puszczał:

http://www.youtube.com/watch?v=kwJSnKu2LHg polecam... :)
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[poprzednia][następna]