Paula złapana, jest już w Ds :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 28, 2012 11:04 Paula złapana, jest już w Ds :)

Wyrzucono ją jakieś 3 miesiące temu w wylęgarni, w stadku kotów, którymi się opiekuje, już wtedy była wychudzona, widać było, że jedyne co zna, to jak mieć pusty brzuszek. Widać też było, że nie jest dzika, że jest pro ludzka, ale tak strasznie się boi, że na widok człowieka uciekała przed siebie. Minęło 3 miesiące i udało się, Paula wreszcie podeszła i dała się pogłaskać, bez problemu pozwoliła się wziąć na ręce i włożyć do transporterka. Paula jest już bez bezpieczna, choć brudna i chuda, okazała się ogromnym pieszczochem, uwielbia się głaskać, przytulać, rozdaje buziaki. Potrzebujemy jedzonka dla Pauli, może ktoś mógłby zrobić paczuszkę dla Pauli i wysłać na nasz adres? Będziemy bardzo, bardzo wdzięczni.
A oto i nasza bohaterka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tak mieszkała kiedyś:
Obrazek

Paula jest u mnie, na razie została odpchlona i jesteśmy w trakcie odrobaczania. Ładnie korzysta z kuwety, choć czekamy na kupkę.
Ostatnio edytowano Sob lip 07, 2012 9:49 przez OlaLola, łącznie edytowano 2 razy

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon maja 28, 2012 11:31 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

Wpisz na ten wątek, że potrzebna karma dla wychudzinej kici - tam tez duzo osob zagląda i nie jednemu już pomogli
viewtopic.php?f=8&t=140587&start=675

a nóż ktos ma jakis zapas i może sie podzielic

w ogóle to napisz co ona je - wioli mokre, suche czy jest wybredziuch jak ten mój królewicz ;-)
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pon maja 28, 2012 12:32 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

Zależy nam na mokrym jedzonku, choć suchym dla małej też nie pogardzimy. Kicia je u nas Purinę Cat Chow Kitten, myślę, że nie ma jeszcze roku, stawiałabym, że Paula ma ok 7 miesięcy, choć absolutnie na tyle nie wygląda...

OlaLola

Post » Pon maja 28, 2012 19:54 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

wpisałam was na wątek pomocowy
ja niestety dobrej karmy nie posiadam - kupuje na co mnie stać, bury żje wszytskoa rudy i tak zliże wode wieć nie ważne czy to whiskas czy jakiś drogi specjał
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pon maja 28, 2012 20:04 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

Karolek dziękować.
Paulinka zrobiła kupkę, a właściwie trzy jedna bardzo ładna i duża, niestety z dużą ilością robali. Druga i trzecia już gorsza, do tego zwymiotowała wszystko co zjadła ( kurczaka i suche), mam nadzieję, że po prostu daliśmy jej za dużo...

OlaLola

Post » Pon maja 28, 2012 20:05 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

OlaLola pisze:Karolek dziękować.
Paulinka zrobiła kupkę, a właściwie trzy jedna bardzo ładna i duża, niestety z dużą ilością robali. Druga i trzecia już gorsza, do tego zwymiotowała wszystko co zjadła ( kurczaka i suche), mam nadzieję, że po prostu daliśmy jej za dużo...

i te robale pewnie też sie przyczyniły
trzeba ja na gwałt odrobaczać

Karolek(ona)

Post » Wto maja 29, 2012 9:57 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

Bidulka malutka :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Wto maja 29, 2012 12:19 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

Do góry, koteczko śliczna :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto maja 29, 2012 13:55 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

na rosnijzdrowo.pl nadal mozna zamawiac zarełko bo sama zamowilam, kto nie zamawial moze wziac i przeslac. mam nadzieje ze choc troche pomoglam, pozdrawiam uglaskaj slicznote`
"Jeśli ktoś prosi nas o pomoc, to znaczy że jesteśmy jeszcze coś warci."
"Pamiętaj,że wszystko, co uczynisz w życiu, zostawi jakiś ślad.
Dlatego miej świadomość tego, co robisz. "
— Paulo Coelho

bombel.od.r

Od: Śro kwi 04, 2012 13:45

Post » Wto maja 29, 2012 14:05 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

bombel.od.r pisze:na rosnijzdrowo.pl nadal mozna zamawiac zarełko bo sama zamowilam, kto nie zamawial moze wziac i przeslac. mam nadzieje ze choc troche pomoglam, pozdrawiam uglaskaj slicznote`

juz to samo proponowalam ale juz wykorzystane, ja tez juz zamawialam

Karolek(ona)

Post » Wto maja 29, 2012 14:19 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

zamawiałaś tylko na siebie? moze mieszkasz z kims (tzn niewiem ile masz lat) ale zawsze mozna zamowic na meza brata lub rodzicow;p
— Paulo Coelho

bombel.od.r

Post » Wto maja 29, 2012 14:22 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

bombel.od.r pisze:zamawiałaś tylko na siebie? moze mieszkasz z kims (tzn niewiem ile masz lat) ale zawsze mozna zamowic na meza brata lub rodzicow;p

na 6letniego syna nie zamowie bo nie letni jest ;-)
jak chcialam na jego dane zlaozyc sobie konto na youtube to mi napisali ze nie powinnam w intrernecie siedziec bo jestem za młoda i zablokowali mi poczte :ryk:

Karolek(ona)

Post » Wto maja 29, 2012 14:23 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

o kurka;D dobre. to próbuj na sasiadke jakas zaprzyjazniona.
— Paulo Coelho

bombel.od.r

Post » Wto maja 29, 2012 14:33 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

najpier to by trzeba było sprawdzic czy ona zje whiskasa bo mój rudy nie zje, od samego początku nie chciał, zawsze tylko wode zlizał, a niby kot z podwórka, żaden urodzony w domu. Drugi a to rodzony w domu a żje wszystko co ma zapach miesa czy ryby

Karolek(ona)

Post » Wto maja 29, 2012 15:00 Re: Wychudzona Paula złapana, potrzebne dobre jedzonko !

zawsze mozna sprobowac lepszy whiskas niz nic
— Paulo Coelho

bombel.od.r

[następna]