Moderator: Moderatorzy
Ja osobiście ufam wynikom Laboklinu, ze względu na dobry sprzęt jakim dysponują, niemiecką dokładność i "życiowe" wartości referencyjne.Avian pisze:Co do Laboklinu - mam coraz większe wątpliwości co do wiarygodności ich wyników. Ich wyniki są wyraźnie inne niż te uzyskiwane jednocześnie w dwóch innych labach. I to nie jednorazowo.
Inessa pisze:
Nie ma kilku dni takich samych i stresy przeżywam, kiedy wieczorem kończą się paski testowe...![]()
Dziś poranne PRE to 110 i nie podałam insuliny, nakarmiłam i 2+ wyszło 132 -podałam włosek. Wieczorne PRE 206 +0,5.
Inessa pisze:Sheridan - na co Twoja Pusiasta jest uczulona? i jaką karmę podajesz? Moja też czasem coś zwróci, ale to z reguły wina kłaczków.
Pozdrawiam
Jeśli guz jest pojedynczy i mały to można operować, chociaż ze względu na cukrzycę nie wszyscy weci chcą to robić. Przy operacji usuwa się sporą część wątroby.feniks32 pisze:mamy zdiagnozowany guz wątroby, Esiek miał zawsze cukier przy PRE 160-200. Od czasu tej zwarzonej nieszczęsnej insuliny,
"Kociara" pisze:Jeśli guz jest pojedynczy i mały to można operować, chociaż ze względu na cukrzycę nie wszyscy weci chcą to robić. Przy operacji usuwa się sporą część wątroby.feniks32 pisze:mamy zdiagnozowany guz wątroby, Esiek miał zawsze cukier przy PRE 160-200. Od czasu tej zwarzonej nieszczęsnej insuliny,
Jeśli duży, bądź rozsiany (kilka guzków) to pozostaje leczenie zachowawcze i kicie tak jeszcze jakiś czas może funkcjonować. Wątroba nie boli, dopóki nie ma nacieku na sąsiednie organy.
Tak było u Maćka, który zszedł na nowotwory wątroby. Przestał jeść, chudł i nie dawał się karmić na siłę.
"Kociara" pisze:Ja osobiście ufam wynikom Laboklinu, ze względu na dobry sprzęt jakim dysponują, niemiecką dokładność i "życiowe" wartości referencyjne.Avian pisze:Co do Laboklinu - mam coraz większe wątpliwości co do wiarygodności ich wyników. Ich wyniki są wyraźnie inne niż te uzyskiwane jednocześnie w dwóch innych labach. I to nie jednorazowo.
Na polskim rynku pojawiła się poważna konkurencja VetLab z Wrocławia. http://www.vetlab.pl/kontakt.php Ale Laboklin nadal przoduje w niektórych specjalistycznych badaniach.(...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości