ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Nie maja 27, 2012 20:19 Re: ŚLEPACZKI cz.V- str.73

Tak wygląda, że nie jest przyrośnięta.
Ale jeśli tak, to czemu twierdzi, że to odrośnie? No nic, wedle tego co piszesz, to ja sobie jeszcze poczekam na drugiego okulistę i jemu pokażę.
Dzięki :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pon maja 28, 2012 11:43 Re: ŚLEPACZKI cz.V- str.73

Bożena za Twoje bazarki kaska doszła :1luvu:

Mamy na koncie już 480 złotych i jeszcze parę dni do końca miesiąca, może ktoś się jeszcze skusi i przeleje parę złotych chociaż na te nasze bidy ślepaczkowe coby było czym dzielić :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon maja 28, 2012 13:18 Re: ŚLEPACZKI cz.V- str.73

wstawiam na listę, zgodnie z prośbą Skarbnika wszystkie zgłoszone kotki , aktualnie na koncie mamy 480zł wszystkiego

lista majowa :

1. Karmelek Obrazek dt Niusia 222
-zabieg czyszczenia oczodołu

2.trzy maluszki - w lecznicy pod opieką fundacji FFA, nie mamy już miejsca w dt
ObrazekObrazek- kontakt annskr
- leczenie

3. burasek - juz po usunięciu oka, nie było na co czekać. Na razie w dt u p.Łucji,. po rekonwalescencji wraca na wolność - do dwóch siostrzyczek i kociego domku. Oczko pękło mu we wczesnym dzieciństwie- kontakt annskr
Obrazek
- zabieg do rozliczenia

4.maluszek
Obrazek Obrazek Obrazek - dt annskr
- zabieg
plus dwa kotki-leczenie/zabieg?

5. kotki pod opieką fundacji JOKOT - 1 do zabiegu 2 do leczenia/zabiegu? plus 6 do leczenia
ObrazekObrazekObrazek
zdjęcia reszty viewtopic.php?p=8860085#p8860085
-kontakt jopop

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon maja 28, 2012 14:32 Re: ŚLEPACZKI cz.V- str.73

AgaPap pisze:Bożena za Twoje bazarki kaska doszła :1luvu:

Mamy na koncie już 480 złotych i jeszcze parę dni do końca miesiąca, może ktoś się jeszcze skusi i przeleje parę złotych chociaż na te nasze bidy ślepaczkowe coby było czym dzielić :ok:

ok....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon maja 28, 2012 16:14 Re: ŚLEPACZKI cz.V- str.73

Jakieś konto to Wy macie ? :mrgreen: dużo nie dam ale grosz do grosza :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon maja 28, 2012 17:18 Re: ŚLEPACZKI cz.V- str.73

meg11 pisze:Jakieś konto to Wy macie ? :mrgreen: dużo nie dam ale grosz do grosza :mrgreen:

zaraz Ci napiszę :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto maja 29, 2012 12:54 Re: ŚLEPACZKI cz.V- str.73

alessandra pisze:2. trzy maluszki - w lecznicy pod opieką fundacji FFA, nie mamy już miejsca w dt
ObrazekObrazek- kontakt annskr

Tak było - a po pobycie w lecznicy i pod opieką CC tak jest

Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze nie wiadomo, co będzie z oczkami bialego kociaczka - leczone są intensywnie.

Moje czarne ślepaczki juz po operacji, zdjęć nie robiłam. Bezoczek, jednooczka, dwuoczek.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro maja 30, 2012 12:46 Re: ŚLEPACZKI cz.V- str.73

Witam,
chciałam zgłosić do Klubu Ślepaczków moje dwa tymczasy - 11tygodniowe kocurki: Lolek i Olek. Lolek jest u mnie od 26.04, Olek od 10.05.

Olek :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
złapany dwa tygodnie później niż jego 3 bracia, jest u mnie od 10 maja. Początkowo ważył 50dkg, teraz ciągle jest najmniejszy, ale w ciągu tygodnia przytył prawie 30dkg. Biega chyba najszybciej z całego towarzystwa i absolutnie mnie kojarzy z kropelkami do oczek. Lewe oczko jest ok, zdrowe, w pełni na nie widzi, prawe uda się uratować przed usunięciem, ale nie widzi na nie - było pęknięcie wskutek kk (jeszcze w piwnicy).Mały coraz mniej zależny od mamy, ale mama go mocno pilnuje i szuka go do karmienia. Przed pierwszym szczepieniem. Zdjęcia w chronologicznej kolejności od momentu przybycia do dzisiejszego dnia :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Lolek - w najgorszym stanie ogolnym, a oko było makabryczne, od początku niewidomy na oba, po 2 tygodniach leczenia udało się przywrócić w pełni widzenie na oczko prawe(jest ciągle w trakcie leczenia ale już mało intensywnego) ale lewe po pęknięciu i licznych owrzodzeniach, oraz wolooczu udało się uratować przed usunięciem.

Obrazek
po 2 tygodniach leczenia
Obrazek
dzisiaj - tu widać jego białawość w futerku :mrgreen:
Obrazek

Kocurki są u mnie w dt , razem z ich mamą ktora się bardzo opiekuje i karmi, zwłaszcza Olka. Są 4 szkraby. W ich codziennym funkcjonowaniu absolutnie nie widać róznicy ze zdrowymi, w pełni widzącymi braćmi. Bez problemu korzystają z kuwetki, jedzą za trzech kazdy. Są pod opieką dr Elwiry Buczek. Koszty utrzymania, leczenia, odrobaczania, szczepień i wizyt u okulisty a także kropel, bardzo wysokie. Każda pomoc na wagę złota. Potem zmienię fotki na miniaturki (nie umiem) bądź linki.

Przy okazji: mam do odsprzedania za część ceny VIGAMOX - kropelki, które otworzyłam tydzień temu i zakrapiałam tylko Olkowi przez 5 dni, w sobotę dr Buczek zmieniła na inne. Jest ok 2/3 buteleczki i - głupio mi - ale z racji mojej sytuacji finansowej bym je odsprzedała komuś, kto ich aktualnie potrzebuje.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 30, 2012 17:38 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

lista czerwcowa :

1. Olek i Lolek maluszki dt Marzenia111ObrazekObrazekObrazekObrazek

-długotrwałe leczenie

sorry, zdjęcie mi sie poprzestawiało trochę i wyglada jakby Lolek na zasłonie wisiał :roll: :oops:

juz wkrótce rozliczenie maja -napisałam do Agapap o podsumowanie i podział środków

alessandra

Post » Czw maja 31, 2012 0:26 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Widzę, że bez problemu wstawiacie zdjęcia. Ja od jakiegoś czasu nie mogę. Wyskakuje mi komunikat, że mam się zarejestrować. Ale po wysłaniu danych nie otrzymałam już 2 tygodnie odpowiedzi.
Korzystałam do tej pory z "image Shack".
Może ktoś mi podpowie co należy zrobić, ale tak łopatologicznie, jak jałówce na miedzy. :)
Pozdrawiam.

Ewa JANCZUK

Od: Pt paź 06, 2006 22:38

Post » Czw maja 31, 2012 12:37 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Na koncie na ten moment mamy 495,69 i to chyba bedzie tyle do poidziału za maj, bo nie sądzę żeby cos jeszcze przyszło dzisiaj.
A nie - przyjdzie dopłace zaraz 4,31 bo mnie ta koncówka denerwuje i bedzie równo 500 zł :D

Ewa ja jak już to wstawiam zdjęcia przez fotosik, bo imageshack dla mnie to były za wysokie progi :oops:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw maja 31, 2012 13:03 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

A ja coś nie mogę dostac sie na Imagehost, którego uzywałam kiedyś i coś takiego obecnie używam:
http://imgur.com/

różne rozmiary zdjęć i dosyć szybki
ObrazekObrazek
http://i.imgur.com/AXqQA.jpg
http://i.imgur.com/CnE6u.jpg
Ostatnio edytowano Czw maja 31, 2012 13:10 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Czw maja 31, 2012 13:06 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Jak proponujecie podzielić fundusze,bo cieniutko jest :roll:
Jest sporo kotków...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw maja 31, 2012 14:16 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Wyczytałam na wątku kotów ze schroniska w Katowicach, że ślepaczek staruszek o imieniu Sarapis ma zaklepany dom. Cieszę się ogromnie.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw maja 31, 2012 14:28 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Ewa JANCZUK pisze:Widzę, że bez problemu wstawiacie zdjęcia. Ja od jakiegoś czasu nie mogę. Wyskakuje mi komunikat, że mam się zarejestrować. Ale po wysłaniu danych nie otrzymałam już 2 tygodnie odpowiedzi.
Korzystałam do tej pory z "image Shack".
Może ktoś mi podpowie co należy zrobić, ale tak łopatologicznie, jak jałówce na miedzy. :)
Pozdrawiam.

Proponuję http://zapodaj.net/ klikasz po lewej stronie na forum i wrzucasz do 5 sztuk zdjęć na raz. Po wrzuceniu zdjęć klikasz na rozdzielczość póżniej na zapodaj i hostuje się. Ostatni link to jest ten, który wrzucasz na forum :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]