Proszę o pomoc, opiekanad kotem, 2-5.06, Poznań!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 27, 2012 8:30 Proszę o pomoc, opiekanad kotem, 2-5.06, Poznań!

Witam,
mam problem... a chodzi mianowicie o to, że wyjeżdzam na chrzest (zostane chrzestną!), nie będzie mnie w Poznaniu około 4-5 dni i nie mam z kim zostawić mojego kota :( Wyjazd planuję na dni: 2-5 czerwca. W poznaniu studiuję i mieszkam z chłopakiem, niestety oboje wyjeżdzamy na tych kilka dni. Nie mam tutaj żadnej rodziny, a najbliższe, zaufane mi osoby nie przepadają za kotami :(
To może kila słów o Leonie :)
Leon ma już pół roku, jest u nas od końca stycznia.
Jest kotem domowym, świat ogląda zza okna. Jest zaszczepiony, odpchlony i na nic nie choruje.
Nie jest jeszcze wykastrowany, ale kastracje mamy wstępnie umówioną na początek lipca.
Załatwia się do kuwety, nie sika po kątach. Uwielbia obserwować gołębie przez okno i bardzo się przy tym emocjonuje.
Jedną z jego ulubionych zabaw jest ganianie za muchami, wywija wtedy jak baletnica :D
Niestety raz uryzła go osa lub pszczoła i teraz boi się też dużych brzęczących much. Boi się też pralki, odkurzacza i czasem mioteł.
Zabawką, którą najbardziej lubi jest mała myszka z grzechotką w środku. W tej zabawie uczestniczę zawsze ja albo moj chlopak, ponieważ Leon lubi jak się jemu rzuca myszkę, on po nią biegnie, przynosi, my rzucamy i tak w kółko...

Karmimy go suchym Royal Caninem Kitten, czasem dostaje jakieś kabanoski i inne smakołyki.
Ostatnio kiedy wyjeżdzałam na dwa dni, zostawiłam go samego w domu.
Jak wróciłam był taki stęskniony, że aż mi sie go zrobiło szkoda.
Boję się go zostawiać w hotelu dla zwierząt, nie chcę żeby cały dzień siedział w klatce.
Chcę zeby miał kontakt z ludzmi, był w normalnym domu.
Bardzo go rozpieszczamy, szczególnie ja, Leon jest moim kocim dzieckiem i nie wyobrażam sobie jechać bez niego ale nie mam wyboru!

Proszę, jeśli ktos z Was mógłby go wziąć na tych kilka dni, będę bardzo wdzięczna.
Dla pewności, czy jest zdrowy, pójdę jeszcze z nim do weterynarza.
W zamian za opiekę Leonem, mogę w czymś pomóc - zrobić zakupy, pomóc na działce, cokolwiek.
Oferuję również drobny prezent w podzięce.
Proszę kogoś o pomoc!

Zdjcia leona:
1. Miał około2-3 miesiące:
http://imgur.com/qtJVF
2. Tak wygląda obecnie:
http://imgur.com/Cpsrm
3. Tutaj widać jego piękne oczy :)
http://imgur.com/Xpr7Q
4. Zabawne:
http://imgur.com/2a3PS

Tutaj macie inne posty, które pisałam o Leonie:
viewtopic.php?f=1&t=138367
viewtopic.php?f=1&t=17373&start=1230

Manea

Od: Śro sty 25, 2012 18:39

Post » Nie maja 27, 2012 9:03 Re: Proszę o pomoc, opiekanad kotem, 2-5.06, Poznań!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie maja 27, 2012 11:13 Re: Proszę o pomoc, opiekanad kotem, 2-5.06, Poznań!

W której części Poznania mieszkasz?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie maja 27, 2012 11:20 Re: Proszę o pomoc, opiekanad kotem, 2-5.06, Poznań!

alix76 dzięki za stronę :) Niestety podane osoby z poznania nie wchodza juz na forum :(
Mieszkam na Starym Mieście (na Woźnej). Kota mogę oczywiście sama dowieźć jeśli ktoś się zdecyduje pomóc :)
Ostatnio edytowano Nie maja 27, 2012 12:07 przez Manea, łącznie edytowano 1 raz

Manea

Post » Nie maja 27, 2012 12:06 Re: Proszę o pomoc, opiekanad kotem, 2-5.06, Poznań!

Jesteś w stanie przewidzieć, czy Leon dogada się z innymi kotami?

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Nie maja 27, 2012 12:11 Re: Proszę o pomoc, opiekanad kotem, 2-5.06, Poznań!

filo pisze:Jesteś w stanie przewidzieć, czy Leon dogada się z innymi kotami?

Szczerze mówiąc nie wiem bo nie widziałam go nigdy w towarzystwie innych kotów. Jeżeli chodzi o osobowość Leon jest bardzo ciekawski i dosyć odważny. U weterynarza boi się tylko chwile, jak czekamy na wizytę a później zaczyna zwiedzać gabinet :) Na nowych ludzi reaguje bardzo pozytywnie, cieszy się, chodzi obok, od razu chce się bawić, w ogóle się nie boi.
filo, byłabys zainteresowana kilkudniową opieką Leonem? Mogę podjechać w jakiś dzień z nim na próbę, żeby zobaczyć jak zareaguje na innego kota. Ty podejmiesz decyzję. Jeśli będzie się źle zachowywał, to trudno, będę szukać dalej :(

Manea

Post » Nie maja 27, 2012 12:46 Re: Proszę o pomoc, opiekanad kotem, 2-5.06, Poznań!

Ja mogę wlecieć do Leona w dni robocze - pracuję przy pl.Kolegiackim, więc bliziutko.
W weekend będzie gorzej, bo dalej i będę miała pod opieką dodatkowe koty forumowe ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie maja 27, 2012 13:21 Re: Proszę o pomoc, opiekanad kotem, 2-5.06, Poznań!

W sumie to jeden kot w te czy we wte nic u mnie nie zmieni. Jak nie znajdziesz nikogo, to mogę go pogościć. Warunki: kot dociera do mnie w piątek wieczorem (na dodatkowe spotkania w tym tygodniu nie dam rady się umówić), jest zdrowy, ma ze sobą swoją książeczkę zdrowia, zapas jedzenia i jakiś swój kocyk czy ulubioną zabawkę (coś z zapachem domu), żeby nie było mu aż tak obco. Zostaje też u mnie na ten czas transporterek, żeby mógł się schować do czegoś swojego. Ty go przywozisz, żebyś wiedziała, gdzie jest. Zostawiasz mi też info o Tobie, żebym mogła w razie nagłej potrzeby skontaktować się z Tobą.
U mnie w tej chwili na stanie są 4 koty. Będzie musiał się z nimi dogadać.

filo

Post » Pon maja 28, 2012 10:34 Re: Proszę o pomoc, opiekanad kotem, 2-5.06, Poznań!

Avian, dziękuję za propozycję pomocy :) Jakby sie udało, wolę żeby Leon był u kogoś w domu przez tych kilka dni.
dzieki filo, jeżeli nikt się nie znajdzie, przywiozę Leona do Ciebie. Dziś idę z nim do weterynarza na kontrolę.

Manea

Post » Pon maja 28, 2012 10:40 Re: Proszę o pomoc, opiekanad kotem, 2-5.06, Poznań!

Manea, możemy przejść na PW z dogadaniem szczegółów. Jeśli wyjeżdżasz później w sobotę, to kota możesz przywieźć też w sobotę.

filo