bo nie doczekałyśmy się na pracownika...
także trzeba uśmiechnąć się do Kasi, która jutro rano zawita do schronu

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ultra75 pisze:Jutro po południu zdam relację ze stanu kotów (liczbowo i stanu zdrowia). Postaram sie też wrzucic jakieś fotki maluchów
.
Jaaga pisze:Zapisuję się.
Maluchy sa już do adopcji? Jesli miałabym zdjęcia, to poproszę kolezankę o ogłoszenia. Korek i Figlarz byli 3 dni u mnie na DT, to co dopiero takie maluchy będą miały za wzięcie.
Gdyby byli chętni, a w schronie pracownicy zostaliby poinformowani, że mają wydac mi kociaki, to moge ludzi u siebie umawiać, podjechac po kocięta i wyadoptować.
Nie wypuszczajcie tego kota, który się boi. Niekoniecznie musi być dziki w domu, tylko przerazony warunkami schroniskowymi. Musia przyjechała jako kompletna dziczka, a szybko znalazla dobry dom niewychodzący. Zanim pojechała do niego, to spała u nas w nogach łózka, polubiła się z innymi kotami i zaakceptowała stado psów . Szkoda go. Jak cos, to go mogę wziąć w następnej kolejności.
Plotkara pisze:Muszę Wam powiedzieć, że próbowałam się tam do Was dzisiaj dostać. Wyruszyłam z domu po 17, wystałam się w kolejce po bilet, uciekły mi dwa autobusy, bo rówieśnicy nie mogli zdecydować się ile butelek piwa im potrzeba, a jak już dotarłam na tą Pogoń... Albo ja nie rozumiem po polsku, albo życzliwość ludzi działa opacznie. Obeszłam jedno osiedle, drugie osiedle, kolejne osiedle, 40 minut błądziłam po jakiejś suchej i to w jedną, i to w drugą stronę, bo pan mówi tam, pani mówi, że jednak nie tam. I chodzę, i oglądam i pytam... Obeszłam wydział informatyki, akademik, jakieś sklepy, domki z ogródkami... No nie wiem jak do Was trafić
terenia1 pisze:ultra75 pisze:Jutro po południu zdam relację ze stanu kotów (liczbowo i stanu zdrowia). Postaram sie też wrzucic jakieś fotki maluchów
.
Kasiu a w jakich godzinach bedziesz w schronisku? ja z rana jadę na festyn w parkuale mogę się zerwać na godzinkę lub dłużej to pozakładałybyśmy kociakom obrózki z numerami.
Ja zrobię może w weekend ewidencję nową.
terenia1 pisze:Harmonogram Sosnowieckiego Festiwalu Organizacji Pozarządowych
Miejsce : Park Sielecki
Termin : 26 maja 2012 roku
08:00-09:00 Zbiórka organizatorów i wolontariuszy
09:00-10:00 Rozbicie namiotów
10:00-11:00 Przygotowanie stoisk przez organizacje pozarządowe
11:00-12:00 Prezentacja Platformy pozarządowej na Placu Stulecia
12:00-12:30 Przejazd i przejście orgaznizatorów i uczestników do Parku Sieleckiego
12:30-13:00 Rozpoczęcie,
prezentacja Wolontariatu MOPS i projektu “Adoptuj nie kupuj” Stowarzyszenia
“Nadzieja na dom” we współpracy z Uniwersytetem Śląskim (30 min.)
13:00-13:20 Występ muzyczny uczniów Szkoły Podstawowej nr 33 przy ZSO nr 6 - Stowarzyszenie
"Szkoła dla Ostrów – Ostrowy dla szkoły" (20 min)
13:25-13:50 Występ muzyczno-taneczny dzieci i młodzieży – Towarzystwo Przyjaciół Dzieci (25 min.)
13:55-14:05 Występ dzieci ze świetlicy środowiskowo-socjoterapeutycznej – stowarzyszenie Przyjaciół Szkoły "29" (10 min.)
14:10-14:35 Występ taneczno-wokalny dzieci z przedszkoli i szkół podstawowych – Hospicjum
św. Tomasza Ap. (25 min.)
14:40-14:50 Występ taneczny – Fundacja Rozwoju i Współpracy Artystów "Aplauz"
(10 min.)
14:55-15:20 Prezentacje organizacji (m.in. Hospicjum św. Tomasza Ap. i Stowarzyszenie Aktywne
Kobiety) (25 min.)
15:25-15:50 Montaż poetycko-muzyczny – występ przedstawicieli Stowarzyszenia Twórców
Kultury Zagłębia Dąbrowskiego (25 min.)
15:55-16:25 Konkurs "Azylant Roku" - Stowarzyszenie "Nadzieja na dom" (30 min.)
16:30-17:00 Pokaz szkolenia psów – prowadzenie – Witold Jarmułowicz
Stowarzyszenie "Nadzieja na dom" (30 min.)
17:05-17:25 Występ solistki Uniwersytetu Śląskiego (20 min.)
17:40-18:20 Koncert zespołu "Droga Ewakuacyjna" (40 min.)
18:35-19:35 Koncert zespołu "Oscylacja" (60 min.)
19:50-20:50 Koncert zespołu “TOMATO” (60 min.)
21:00 Impreza integracyjna zagłębiowskich pozarządowców w Klubokawiarni "Pod Spodem"
Koncert zespołu "Skinny Patrini"
Dodatkowe atrakcje podczas Festiwalu:
• Warsztaty plastyczne dla dzieci „Laurka dla mamy”
• Pokaz starych samochodów
• Pokaz sprzętu strażackiego
• Porady lekarza weterynarii i behawiorysty
• Plenerowy pokaz filmów
• Rozgrywki hokeja stołowego dla dzieci i młodzieży
• Warsztaty dla mam „Mapa Marzeń”
• Pokaz psów ze schroniska
• Promocja działalności organizacji, rozdawanie ulotek, stoiska informacyjne
• Gry i układanki logiczne dla dzieci i młodzieży
• Warsztaty prowadzone mieszaną techniką decoupage
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 633 gości