Rysiek [*], Mefisto [*], Nikita, Rudi, Nora [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 16, 2012 9:04 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

:( Kciuki mocne za Noreczkę !
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Śro maja 16, 2012 9:24 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

Kurczę, nie umiem nic poradzić. :(
A co podejrzewa lekarz w sprawie tego osłabienia? To jeszcze pooperacyjne?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro maja 16, 2012 15:48 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

Wet mówi, że pewnie pooperacyjne, choc te wymioty go niepokoją.
Zapisałam nas na konsultację do dr Jagielskiego na Białobrzeską na przyszły tydzień.
Niech powie, czy dawać jej chemię, czy nie. Choć sama nie wiem... jeśli by to nie miało wiele pomoc,
to nie wiem, czy bede ją męczyć chemią. Ja już jedną walkę z rakiem przerobiłam - z moją Mamą - dwa lata
koszmaru i przegraliśmy i tak, mam poczucie, że z rakiem nie da się wygrać, może za łatwo się poddaję,
ale po tym, jak straciłam Mamę, słowo "nowotwór" brzmi dla mnie jak wyrok, niestety. :(
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Czw maja 17, 2012 19:28 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

Mojej mamie onkolog wprost powiedział: w pani wieku (mama miała 84 lata) nie wiadomo co będzie dla pani groźniejsze: chemia, czy nowotwór.

Jak dzisiaj z Norką?

Wojtek

Post » Sob maja 19, 2012 23:57 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

Ewka, tak mi przykro :(
Co do chemi czy nie najlepiej zorientować się jakie bywają rokowania w takim przypadku jak u Norci. Jeśli kiepskie to wiesz, to już sama niestety musisz zdecydować.
Ja nie wiem co bym zrobiła. Na dziś wydaje mi się, że w ogóle gdyby był taki przypadek u któregoś mojego i taki raczej kiepsko rokujący to bym chyba w miarę szybko, na ile bym potrafiła zakoczyła jego cierpienia. Jakby już by naprawdę źle się czuł, coraz gorzej to nie czekałabym na drastyczny koniec. Co do rokowań w kotów, chemii u kotów nie mam pojęcia niestety. A jak w ogóle koty znoszą chemię?
Wspólczuję. Bo to w każdym przypadku jakiej byś nie podjęła decyzji bardzo cięzkie i smutne czekają Cię przeżycia :(

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Nie maja 20, 2012 11:43 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

Noreczka teraz już lepiej się czuje. Ta dożylna kroplówka w środę postawiła ją na nogi.
Jutro zdjęcie szwów. Zobaczymy, co powie w czwartek dr Jagielski, jakie są rokowania...
Nie chcę jej męczyć, ona i tak nie miała łatwego życia, u mnie miała mieć szczęśliwą emeryturę,
a tu taki numer. Niech soie spokojnie doczeka swoich dni...
Jutro mam też nadzieję zaczipować Mefista i Nikitę. Oczywiście jak dadzą sie złapać ;-)
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Nie maja 20, 2012 15:47 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

A przy okazji...
7 lipca minie 6 lat, odkąd zostałam kociarą. Dokładnie 7 lipca 2006 pryjechali do mnie Rysiek i Mefisto.
Nie mogę uwierzyć, że to już tyle czasu, ciągle wydaje mi się, jakby to bylo wczoraj,
a tymczasem moje malutkie koteczki niedługo zaczną jeść karmę dla seniorów ;-)
Obrazek

ewaw

Post » Pon maja 21, 2012 23:36 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

Noreczka ma już zdjęte szwy. Czuje się dobrze. Zobaczymy, co powie w czwartek dr Jagielski.
Dziś udało mi się zaczipować Nikitę. Niestety Mefisto umknął pod wannę. Spróbuję go złapać jutro ;-)
Obrazek

ewaw

Post » Pon maja 21, 2012 23:46 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

ewaw pisze:A przy okazji...
7 lipca minie 6 lat, odkąd zostałam kociarą. Dokładnie 7 lipca 2006 pryjechali do mnie Rysiek i Mefisto.
Nie mogę uwierzyć, że to już tyle czasu, ciągle wydaje mi się, jakby to bylo wczoraj,
a tymczasem moje malutkie koteczki niedługo zaczną jeść karmę dla seniorów ;-)

Pamiętam :)
Cieszę się, że Norka lepiej się czuje :)

Wojtek

Post » Śro maja 23, 2012 1:32 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

ewaw pisze:Noreczka teraz już lepiej się czuje. Ta dożylna kroplówka w środę postawiła ją na nogi.

:ok:
I :ok: za rokowania.
ewaw pisze:A przy okazji...

Kiedy ja zostałam kociarą? Naprawdę nie wiem. :) Na stare forum trafiłam już będąc kociarą. Tak ze dwa, trzy lata? To ma 10 lat, no to tak z 15 lat temu mniej więcej chyba.

Nelly

Post » Czw maja 24, 2012 15:38 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

Byłam dziś z Norką u onkologa, u dr Jagielskiego na Białobrzeskiej. Na szczęście nie dostanie chemii. Dajemy jej spokój.
Trzeba bedzie ją często badać kontrolnie, żeby szybko wychwycić ewentualne przerzuty, zwłaszcza do płuc. Niestety wtedy już za wiele nie da sie zrobić, ale najważniejsze, żeby się nie męczyła i nie cierpiała. Teraz czuje się dobrze. Oby jak najdłużej! Zasłużyła na szczęśliwą emeryturę :) Jest taka kochana, dziś była super grzeczna przez cala droge tam i z powrotem i w lecznicy. Moja kochana Sówka :1luvu:
Obrazek

ewaw

Post » Czw maja 24, 2012 15:41 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

PS: A Mefisto wciąż niezaczipowany. Tego kota po prostu nie da się zapakować do transportera!
Chyba wyznacze nagrode dla tego, komu sie to uda. W nagrode - Gacuś ;-)
Obrazek

ewaw

Post » Czw maja 24, 2012 18:22 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

Wielu lat spokoju dla Norki :ok:

Wojtek

Post » Czw maja 24, 2012 19:48 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

Dziękujemy pięknie! :1luvu:
Obrazek

ewaw

Post » Pt cze 08, 2012 1:55 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i Nora. I Gacek na doczepk

Dużo dobrego dla Norci :ok: Niech koteńka jak najdłużej będzie w dobrej formie.
Mefisiu, no daj się ładnie złapać :lol:

Nelly

[poprzednia][następna]