Tymczasy u horacy7. wychudzona tri, sama skóra DT/szpitalik?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 23, 2012 20:57 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

joanna3113 pisze:
horacy 7 pisze:Wróciliśmy z Olsztyna dzieciaki odrobaczone drugi raz,okazało się ,że mają świerzb w uszach wcześniej nie widziałam ale teraz zauważyłam otrzymały orydermyl.Kleks ma sporą przepuklinę lecz czekamy.Atomek miał zbadane oko jest lepiej leki zakraplamy dalej.Dario wzięłam fakturę za kastrację i zapłaciłam za antybiotyk na jutro.

Basiu jak to rodzaj przepukliny.

Przepuklina pępkowa ,niestety spora jest. :|
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro maja 23, 2012 21:03 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

Mam nadzieję, że jest szansa, że się wchłonie :roll:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro maja 23, 2012 21:13 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

meksykanka pisze:Mam nadzieję, że jest szansa, że się wchłonie :roll:

Niestety raczej czeka nas operacja lub przyszłego właściciela lecz musi być tego świadomy.

horacy 7

Post » Śro maja 23, 2012 21:18 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

horacy 7 pisze:

Niestety raczej czeka nas operacja lub przyszłego właściciela lecz musi być tego świadomy.
Jaki to koszt? Pewnie nie mały?

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro maja 23, 2012 21:24 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

dana2509 pisze:
horacy 7 pisze:

Jaki to koszt? Pewnie nie mały?

Przyznam szczerze nie spytałam bo to za jakiś czas dopiero będziemy robic jest w tej chwili za mały i zbyt słaby.I tak wetka nam troche schodzi z ceny.Zylexis kupiłam za 45 gdy jest po 50-60 zł na 10 amp .to spora róznica.

horacy 7

Post » Śro maja 23, 2012 21:31 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

Ech... jak nie urok to...
Trzeba pchać kociotaczkę i już...
Mnie dziś bardzo ciężko, bo podjęłam pewną kociodecyzję ale się z tym prześpię (nie zamierzam mordować żadnego kota, od razu uprzedzam)
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro maja 23, 2012 21:31 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

Witam :wink:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro maja 23, 2012 21:35 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

Coś ta Lidka bardzo lakoniczna.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro maja 23, 2012 22:02 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

Mix fotek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Śro maja 23, 2012 22:06 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

jak maluchy już urosły 8O to już naprawdę spore kocisze i do tego jaaaaaaakie kochane :1luvu:
i jaki ładny domek mają :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw maja 24, 2012 6:20 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

Basiu dopytaj o masowanie mi kiedyś tłumaczono że przy odpowiednim masowaniu jest szansa na wchłonięcie sie przepukliny. Dobrze że pępkowa Olek miał wewnętrzną i trzeba było szybko operować, w przypadku Melci można było poczekać do sterylki.
joanna3113

Post » Czw maja 24, 2012 7:24 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

Z doświadczenia przykrego wiem,że mała szansa na wchłonięcie się przepuklinki.Bo czym wcześniej tym lepiej.
Dobrze jest zoperować przy kastracji. Jeśli nie będzie powiększać się to spokojnie można poczekać.Jeśli rośnie to operacja raczej wskazana. Jeden z moich tymczasów miał w wieku 3 m-cy zoperowaną przepuklinkę. Jak podrósł i szalał wszystko mu wróciło.Tylko mniejsze. DS bez problemu przy kastracji dzieciaka zoperował.

Brzunio masuje się kilka razy dziennie wpychając :wink: delikatnie przepuklinkę do środka.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 24, 2012 10:10 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

ASK@ pisze:Z doświadczenia przykrego wiem,że mała szansa na wchłonięcie się przepuklinki.Bo czym wcześniej tym lepiej.
Dobrze jest zoperować przy kastracji. Jeśli nie będzie powiększać się to spokojnie można poczekać.Jeśli rośnie to operacja raczej wskazana. Jeden z moich tymczasów miał w wieku 3 m-cy zoperowaną przepuklinkę. Jak podrósł i szalał wszystko mu wróciło.Tylko mniejsze. DS bez problemu przy kastracji dzieciaka zoperował.

Brzunio masuje się kilka razy dziennie wpychając :wink: delikatnie przepuklinkę do środka.

Wstępnie jest plan ,ze operacja przy kastracji będzie,mam nadzieję ,że nic się nie zmieni.Dzieciaki dzisiaj rano szalały w pewnyym momencie Kleksik sobie spał a Nutka-Melodyjka i Babek biegały i trochę miałam stresu lecz chłopiec po prostu zmęczony był ,bo później obudził się i też biegał.Niestety stres bedzie mnie jeszcze jakiś czas trzymał i każde zachowanie bacznie obserwowane. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Czw maja 24, 2012 11:25 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

joanna3113 pisze:Basiu dopytaj o masowanie mi kiedyś tłumaczono że przy odpowiednim masowaniu jest szansa na wchłonięcie sie przepukliny. Dobrze że pępkowa Olek miał wewnętrzną i trzeba było szybko operować, w przypadku Melci można było poczekać do sterylki.

Co do przepukliny ja mam sunie z przepukliną też zalecali masaże że się wchłonie nic nie dało , wet powiedział ze przy sterylce ją zoperuje ..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw maja 24, 2012 12:22 Re: Tymczasy u horacy7. Dropsik [*] smutno bardzo :(

My właśnie wróciliśmy z podania dawki antybiotyku :) kolega jest strasznie obrażony za to na mnie :)

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

[poprzednia][następna]