Malutki BAZYLEK... już w swoim własnym domku:):):)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 22, 2012 22:57 Malutki BAZYLEK... już w swoim własnym domku:):):)

Bazylek został znaleziony na parkingu pod samochodami. Siedział tam i płakał podobno pół niedzieli. Wracałam właśnie z odwiedzin w DS u mojego byłego tymczaska i usłyszałam żałosne miauczenie. Dwaj młodzi chłopcy pomogli mi zlokalizować, skąd rozlega się płacz kociątka i wpełzali pod samochody. Maluch był przerażony i uciekał coraz glębiej, ale w końcu udało się go wyciągnąć. Oczywiście wylądował u mnie, no bo przecież nie mogłam zostawić takiego maleństwa bez pomocy.

Bazylek jest już po wizycie u weta, został zbadany i odrobaczony. Ma ok. 2 miesiące i jest niezwykle proludzkim kociątkiem. Wspina się po człowieku i najchętniej przesiadywałby na ramieniu. Od początku wiedział do czego służy kuweta, od razu tam powędrował i pięknie się załatwił. Nie mam pojęcia, skąd wziął się na parkingu przy ruchliwej ulicy, bo przecież to nie jest dziecko dzikiej kotki które odeszło za daleko, on jest normalnie oswojony. Może jakieś dzieci się kociątkiem pobawiły i zostawiły? Nie mam pojęcia i pewnie już nigdy się nie dowiem.

Nie powinnam brać do domu maluchów ze względu na moją rezydentkę Alusię, która jest kotem specjalnej troski i potrzebuje przede wszystkim spokoju. Ale co miałam zrobić??? A Bazylek jakby się uwziął i cały czas zaczepia Alusię, podbiega kiedy ona śpi, paca ją łapką i ucieka. I tak w kółko, co bardzo denerwuje Alusię. Albo próbuje szturchać ją łapką jakby chciał ją budzić. Nie zachowuje się tak w stosunku do żadnego innego kota w domu, zaczęłam już podejrzewać, że może mama malucha była czarną kotką tak jak Alusia i mały myśli, że to jego mama.

Dlatego Bazylek poszukuje już domku stałego, oczywiście najwspanialszego na świecie :1luvu: Maluszek pięknie je, śpi z człowiekiem i przesypia noc, nie szaleje w nocy, chociaż w dzień jest bardzo ruchliwy, trzeba uważać, żeby go nie rozdeptać, bo wszędzie go pełno :D

Kotek przebywa w DT w Rzeszowie, kontakt w sprawie adopcji: zuzinka96@wp.pl

Oto piękny Bazylek, kotek jak z opakowania Felixa :1luvu: ale imię przyniósł sobie sam, bo w dzień uratowania malucha było Bazylego :D (a imiona tymczasom zwykle nadaję patrząc w kalendarz w dzień znalezienia)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lip 10, 2012 21:25 przez zuzia96, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro maja 23, 2012 6:57 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

Śliczny Bazylek, cudny :1luvu:
Trzymam mocno :ok: :ok: :ok: za najwspanialszy domek!
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro maja 23, 2012 11:53 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

Za domek dla Bazylka :ok: :ok: :ok:
Cudny jest :1luvu:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro maja 23, 2012 19:01 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

Dopiero wczoraj pochwaliłam Bazylka, że śpi w nocy, a dzisiaj jestem niewyspana przez maleńtaska :cry: Ganiał pół nocy, zaczepiał Mikusia, który się go bał i uciekał na parapet, gdzie maluch jeszcze nie potrafi wyskoczyć :wink: tylko że biegi odbywały się przeze mnie :evil:
W końcu zamknęłam się z Alusią i Bazylkiem w sypialni, żeby reszta miała spokój. Alusia zawsze śpi ze mną i to jest nasz rytuał (raczej rytuał Alusi :D ja tylko jestem od spełniania życzeń kotecków) i jej nie mogłam wyprosić z sypialni. Bazylek ułożył się w końcu spać, za chwilę zorientowałam się, że on próbuje... ssać Alusię :strach: Ona śpi, nic z tego nie wie, na szczęście zresztą, bo Bazyliszek miał szansę porządnie oberwać. Jest godzina 2.30 w nocy, ja wstaję i grzeję kocie mleczko :strach:

Wydaje mi się, że chyba faktycznie mama Bazylka była czarna i dlatego kociak tak się przyczepił do Alusi. Możliwe to??
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro maja 23, 2012 23:21 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

Bazylek dzisiaj pięknie się bawił :D wyciągnęłam mu z szafy tunel (bo moje koty już się nie bawią, to chowam) i ganiał razem z tym tunelem po całym pokoju :D tak go roznosiło, że aż miał za mało miejsca. Cały wieczór spędził tak: pobawił się, pojadł, pospał i znowu to samo. Może będzie w nocy spał, bo się wybiegał :D

a tu Bazylek się prezentuje na drapaku :ryk:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro maja 23, 2012 23:36 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

Bazylek, daj się Dużej wyspać :)
Słodziak rozrabiaka :D Śliczny ma pysiolek :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw maja 24, 2012 7:21 przez nelka83, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

nelka83

Post » Czw maja 24, 2012 7:18 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

zuzia96 pisze:Może będzie w nocy spał, bo się wybiegał :D

Spał? Czy szalał w tunelu przez całą noc? :mrgreen:

Bazyliszkowa

Post » Czw maja 24, 2012 9:18 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

zuzia96 pisze:Obrazek

Słodkie! Normalnie padłam :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw maja 24, 2012 14:55 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

Cudeńko :D Zuziu, Ty zawsze masz najpięniejsze tymczasiki na świecie :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw maja 24, 2012 17:41 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

pisiokot pisze:Cudeńko :D Zuziu, Ty zawsze masz najpięniejsze tymczasiki na świecie :D

staram się :ryk: to znaczy tymczasiki się starają :ryk:

witaj pisiokotku w wątku Bazylka :1luvu: dawno Cię u nas nie było :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw maja 24, 2012 17:46 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

Bazyliszkowa pisze:
zuzia96 pisze:Może będzie w nocy spał, bo się wybiegał :D

Spał? Czy szalał w tunelu przez całą noc? :mrgreen:

Nie spał :evil: przez pół nocy próbował się dostać do cyca Alusi, ta się denerwowała, a ja pół nocy walczyłam z Bazyliszkiem, żeby dał spokój Alusi, no i... grzałam mleczko :twisted:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw maja 24, 2012 22:22 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

Bazylek bardzo potrzebuje jeszcze mamy, jak on biedaczek klei się do tej Alusi, przytula się, zaczepia bez przerwy. Szkoda że wybrał sobie akurat Alusię za mamę, bo ona potrzebuje przede wszystkim świętego spokoju i spokój jest jej bardzo potrzebny. Jak Alusia śpi a Bazylek się koło niej położy to jest ok, ona nawet nie wie, że on jest obok, a przynajmniej jej ciepło. A maluszek tak się przytula, że jest to rozczulające niesamowicie. I jest wtedy taki spokojny, bezpieczny, bo wydaje mu się, że jest przy mamie. Mam fotki ale jeszcze w aparacie, jutro postaram się wstawić. Ale jak Bazylek próbuje ją zaczepiać albo dobrać się do cyca, to już Alusia się okropnie złości. A ona jak się czymś denerwuje, to wygryza sobie całe kępki futerka, biedulka po dzisiejszej nocy już się wygryzła. To nie jest kotka do maluchów, a Bazylek uparł się właśnie na nią :(

Teraz z kolei Bazyliszek uprawia zapasy z Mikusiem, ale to jest widzę męska zabawa, ostra :wink: i muszę ich pilnować, bo Miki jest 5 razy większy od maleńtaska i boję się, że może mu coś zrobić w zabawie :? Nie wiem, na ile jest delikatny i na ile ma świadomość, że jego przeciwnik jest taką kruszynką :)

Alusia przynajmniej ma chwilkę spokoju :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt maja 25, 2012 22:54 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

Bazylek ze swoją mamą zastępczą :D
Obrazek Obrazek

jak sobie śpią, to wszystko jest dobrze, tragedia zaczyna się jak Bazylek zaczepia Alusię, nie da jej nawet spokojnie przejść :( no i w nocy, jak próbuje ssać :(
Obrazek

dzisiaj tyle, bo siedzę i dziergam ogłoszenia Bazylciowi :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Sob maja 26, 2012 9:44 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

Śliczny maleńtas :1luvu:

Bazyliszkowa

Post » Sob maja 26, 2012 11:58 Re: Malutki 2m-czny BAZYLEK nie ma mamy a bardzo chce mieć d

Ależ on jest rozkoszny :1luvu:
Obrazek

nelka83

[następna]