MIECIO JUZ W SWOIM WSPANIALYM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 23, 2012 11:20 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Wykastrujecie go chociaż, żeby nie przyczyniał się do wzrostu kociej populacji. Poza tym jeżeliby znalazł mu się dom, to go wykastrujecie? Ludzi jego pełnojajeczność może zniechęcać do adopcji.

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Śro maja 23, 2012 11:26 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Warunkiem wydania go do adopcji jest wykastrowanie, z jajami nigdzie nie pójdzie. Nikt go nie zostawi bez opieki. Klatki nie ma od kogo pożyczyć. Łatwo jest krytykować jak się nie zna sytuacji.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Śro maja 23, 2012 11:27 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Patrysza, dzięki za ogłoszenia. Może jak Ci się uda cyknąć nowe fotki to będziesz mogła podmienić. Nie wiem jak to zrobisz bo on tak się kręci...

WeraW

Post » Śro maja 23, 2012 11:29 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

WeraW pisze:Patrysza, dzięki za ogłoszenia. Może jak Ci się uda cyknąć nowe fotki to będziesz mogła podmienić. Nie wiem jak to zrobisz bo on tak się kręci...

Wrzućcie choć jeden link do ogłoszeń.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 23, 2012 11:39 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

czy mi sie wydawalo czy tekla13 zaproponowala DT (3 strony temu)...

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro maja 23, 2012 11:42 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Śro maja 23, 2012 11:43 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

toz-police pisze:
Zofia&Sasza pisze:
toz-police pisze:
Zofia&Sasza pisze:
toz-police pisze:Nasza kociarnia jest wielkosci malego pokoiku, jest tam matka z 5-cioma dwutygoniowymi maluchami zabrana dzisiaj z interwencji, kilka kotek po sterylizacjach ( siedza w klatkach ) i luzem kocur kastrat, ktory nie zgadza sie z Mietkiem ( Mietek nie jest wykastrowany ) Zreszta my nie mozemy w jednym malym pomieszczeniu nagromadzic nie wiadomo ile kotow bo zaczna nam chorowac. Nam jest tez bardzo zle, ze ewentualnie Miecio wroci w swoje miejsce bytowania, ale powiedzcie co mamy innego zrobic ? Mietek jest pooglaszany juz dawno i nic zero odzewu. My jedziemy jutro( same bez Miecia ) porozmawiac z ludzmi czy sie nim zaopiekuja, zobaczymy co z tego wyjdzie ? Mietek mial dt, ale niestety stracil i nikt nie chce mu dac innego. Takze nie robcie z Nas potworow, bo my naprawde nie mamy gdzie Miecia trzymac. Zebyscie wiedzialy gdzie On teraz siedzi to byscie tez zdecydowaly, ze to nie miejsce dla niego. Zosi i Kuki tez nikt nie chce, przeciez nie moga wiecznie siedziec w biurze. Tak wogole to my wogole nie mozemy tam trzymac zwierzat nawet w tej niby kociarni.

Przepraszam, czy to kwestia upału i ja czegoś nie zrozumiałam, czy tez faktycznie ORGANIZACJA PROZWIERZĘCA przymierza się do wypuszczenia NIEKASTROWANEGO kocura? 8O
Pomijam już fakt, że kuriozalny jest pomysł wypuszczenia go w miejscu gdzie grozi mu niebezpieczeństwo :?

NIE KASTRUJEMY KOCUROW WOLNOZYJACYCH, powinnas wiedziec, ze z biegiem czasu maja problemy z nerkami.

Nie jest to prawda. Nie mam więcej pytań :? Zdanie o Toz-Police juz sobie wyrobiłam.

A mozna wiedziec co Ty masz do TOZ POLICE ?????
Jeszcze mi powiedz, ze kastraty na wolnosci maja super co ? Ze nie sa gnebione przez pelnojajeczne kocury co ?

Nie, nie są. Co potwierdzają doświadczenia licznych karmicielek.
Co mam do Toz-Police? Wkurza mnie, jak organizacja prozwierzęca propaguje ciemnotę i zabobony.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro maja 23, 2012 11:57 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Gibutkowa pisze:
WeraW pisze:Patrysza, dzięki za ogłoszenia. Może jak Ci się uda cyknąć nowe fotki to będziesz mogła podmienić. Nie wiem jak to zrobisz bo on tak się kręci...

http://ogloszenia.infoludek.pl/ogloszenia/info/602486.xhtml

I przestańcie się kłócić o kwestie merytoryczne. Ten wątek dotyczy szukania domku dla Mietka. Jak chcecie wymieniac i sypać uwagi nt kastarcji i samego TOZ-u w Policach, to prosze zrobcie to na privie lub mailem - albo załóżcie nowy wątek. Toć jak ktoś tu wejdzie i zobaczy całą tę jatkę, to nie wpłynie to korzystnie, poczekajcie choc trochę dla dobra samego kotka!

PS I mam nadzieję, że w kolejnym poście przeczytamy, że Mietek ma domek..
Ostatnio edytowano Śro maja 23, 2012 11:58 przez Patrysza, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekTusia i Finka (aka Miczika i Czupirika)ObrazekSzarinka, najdroższa za TM

Patrysza

Od: Czw lut 02, 2012 15:58

Post » Śro maja 23, 2012 11:57 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Uważam,że wypuszczenie go wykastrowanego :!: to mniejsze ryzyko dla niego,choć tutaj w tym przypadku nie ma mowy ,żeby go wypuścić,nie wiem co to za pomysł?Kot miziasty?złapany,teraz na ulice?i niewykastrowany 8O
Byc moze taki wykastrowany kocur moze miec w przyszłosci problemuy z nerkami,ale NIEKASTROWANY jest potencjalnym zagrozeniem rozpowszechnienia chorób wirusowych typu FeLV...obracajac okoliczne "młódki"może się zarazić co jest mało prawdopodobne w przypadku kocura wykastrowanego.
Od 6 lat ciacham kocury wiejskie i nie widze,żeby jakis przychodził odrapany,czy poraniony,wręcz przeciwnie :roll: Teraz sa spokojne,nie walcza o kotki...ja akurat widze znaczna poprawę....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro maja 23, 2012 12:06 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Patrysza pisze:
Gibutkowa pisze:

http://ogloszenia.infoludek.pl/ogloszenia/info/602486.xhtml

Zmień tytuł na: "Kocurek Miecio szuka Człowieka... który nie będzie bił" jest bardziej chwytliwy. Nie chcę się mądrzyć, więc tego tak proszę nie odbierać ale tytuł "Kto pokocha..", "Kot szuka domu" itp. powtarza się w tysiącach ogłoszeń kotów które są bezpieczne w DT i mają więcej czasu. Tu trzeba szybko znaleźć dom.
Przydałby się tez mail w ogłoszeniach, bo nie każdy lubi gadać przez telefon ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 23, 2012 12:27 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

WeraW pisze:Warunkiem wydania go do adopcji jest wykastrowanie, z jajami nigdzie nie pójdzie. Nikt go nie zostawi bez opieki. Klatki nie ma od kogo pożyczyć. Łatwo jest krytykować jak się nie zna sytuacji.

Mam klatkę.Mogłabym pożyczyć.Tylko kwestia zorganizowania transportu.Ja nie mam jak.Krucho z finansami i czasem.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro maja 23, 2012 12:33 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Gibutkowa pisze:Zmień tytuł na: "Kocurek Miecio szuka Człowieka... który nie będzie bił" jest bardziej chwytliwy. Nie chcę się mądrzyć, więc tego tak proszę nie odbierać ale tytuł "Kto pokocha..", "Kot szuka domu" itp. powtarza się w tysiącach ogłoszeń kotów które są bezpieczne w DT i mają więcej czasu. Tu trzeba szybko znaleźć dom.
Przydałby się tez mail w ogłoszeniach, bo nie każdy lubi gadać przez telefon ;)

ino nie da rady edytować.. Jutro wrzucę na nowo tam ogłoszenie, bo na pewno zostanie przysypane innymi i pozmieniam :)

iza71koty pisze: pisze:
Mam klatkę.Mogłabym pożyczyć.Tylko kwestia zorganizowania transportu.Ja nie mam jak.Krucho z finansami i czasem.

Jaka ona jest duża i z której części Szczecina jesteś (bo jeśli dziewczyny by ją chciały to może jakoś ja bym dała radę ją przetransportować..)?
ObrazekTusia i Finka (aka Miczika i Czupirika)ObrazekSzarinka, najdroższa za TM

Patrysza

Od: Czw lut 02, 2012 15:58

Post » Śro maja 23, 2012 13:35 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

My nie mamy niestety jak jej dostarczyć, samochodu nie mamy, dzięki Iza.

WeraW

Post » Śro maja 23, 2012 13:39 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Duża.Normalna klatka wystawowa.Składana.120X60X60cm.Jestem z Prawobrzeża.Dąbie.

Gdybyś chciała odebrać w piątek mogę pożyczyć jeszcze jedną, bo zwolni mi się po operacji kotki z nowotworem.Jutro ma ściągane szwy i wraca do siebie.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro maja 23, 2012 14:47 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Nie wiem jak pomóc,ale moze w ostatecznosci znaleźć mu hotelik?i w tym czasie szukac albo tymczasu ,a DS jak najbardziej.Mysle,ze nawet taki płatny hotelik jest lepszy niz wyrzucenie go na ulice.Mam nadzieje,ze kazdy tu kto pisze dorzuci mały grosik i bedzie sprawa "załatwiona"na jakis czas...
Ślepaczki coś dorzuca w tym miesiącu...chociaz nie bardzo jest z czego,a kotów w strasznym stanie mamy dużo do ratowania :roll: Przemyslcie to proszę...
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]