MIECIO JUZ W SWOIM WSPANIALYM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 22, 2012 23:32 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Trzymałam kota w klatce długi czas, wiem że to złe miejsce i wiem jak kot w tak małym pomieszczeniu się źle czuje ale z braku laku... Może by Mietka wykastrować i kot drugi by się z nim zgodził...
Gdzie ma ogłoszenia (podaj linki to pokopiuję tam gdzie nie ma jeszcze).
EDIT: Ja bym go trzymała w przedsionku nadal, wpuszczała na jakiś czas do biura, na słońce. Na FB są posty z początku kwietnia więc cichuteńko, FB trzeba pilnować i rozgłaśniać, samo się nie zrobi. Ogłoszenia też wygasają po pewnym czasie (tylko morusek jak dobrze pamiętam nie ma limitu).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto maja 22, 2012 23:52 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Trzeba dać ogłoszenie na naszym lokalnym Infoludku. Ja je mogę zredagować, jeśli chcecie, tylko chyba coś majstrują teraz, bo w ogóle ten portal mi się nie włącza. Na ogłoszeniu na Infoludku jest opcja podania numeru kontaktowego. Czy mogę podać nr kom., który jest podany na stronie TOZ-u? Z tel. będzie szybciej niż z e-mailem, a chodzi o jak najszybszą pomoc.. Ogłoszenie wiele nie kosztuje, więc to dla mnie nie problem (choć z kasą u mnie megakrucho). Zaprosiłam ok. 40 znajomych do akcji, może roześlą dalej.. Jakby tylko każdy tak zrobił..
ObrazekTusia i Finka (aka Miczika i Czupirika)ObrazekSzarinka, najdroższa za TM

Patrysza

Od: Czw lut 02, 2012 15:58

Post » Wto maja 22, 2012 23:58 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Caly czas mamy problemu z pewna pania, ktorej przeszkadza, ze trzymamy zwierzaki w biurze.

http://www.tvp.pl/szczeci.../280711/4986021
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Śro maja 23, 2012 0:26 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Prosze ogladnijcie jeszcze program WOKOL NAS

http://www.tvp.pl/szczecin/nasze-progra ... 11/4986021

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Śro maja 23, 2012 0:42 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Gibutkowa pisze:Trzymałam kota w klatce długi czas, wiem że to złe miejsce i wiem jak kot w tak małym pomieszczeniu się źle czuje ale z braku laku... Może by Mietka wykastrować i kot drugi by się z nim zgodził...
Gdzie ma ogłoszenia (podaj linki to pokopiuję tam gdzie nie ma jeszcze).
EDIT: Ja bym go trzymała w przedsionku nadal, wpuszczała na jakiś czas do biura, na słońce. Na FB są posty z początku kwietnia więc cichuteńko, FB trzeba pilnować i rozgłaśniać, samo się nie zrobi. Ogłoszenia też wygasają po pewnym czasie (tylko morusek jak dobrze pamiętam nie ma limitu).

Niestety do biura go nie mozemy wpuszczac bo tam sa dwie kotki bialaczkowe. Tak wiem, ze samo sie nic nie zrobi, ze trzeba pilnowac wpisow na FB, ale my jestesmy 4 osoby w tym dwie pracujace zawodowo i mamy caly powiat do obrobienia. Niewiemy w co mamy rece wkladac. Ja niestety nie mam konta na FB.

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Śro maja 23, 2012 5:34 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

napisałam na fb ale napiszę i tu
Wiem,że jest trudno...wiem z autopsji bo jestem sama na swoim terenie...jedyna i bez pomocy...jednak wypuszczenie kota tam gdzie spotkała go taka krzywda i nikt mu nie pomógł nie mieści mi się w głowie...uważam,że nawet w tej waszej klitce ale za to przy człowieku Mietek będzie szczęśliwy...koty z goła inaczej pojmują rzeczywistość...jeśli dla Mietka najważniejszy jest człowiek to będzie go szukał... aż trafi na bestię!!! no chyba,że Mietek pcha się na wolność,tęskni za nią i cierpi z powodu zamknięcia....z mojego wieloletniego doświadczenia wynika,że przeważnie jest odwrotnie...koty po przejściach wręcz trudno wygonić z domu...Zastanówcie się zanim wypuścicie chłopaka na -być może-pewną śmierć...gdybym miała wolną chociaż łazienkę nawet nie myślałabym o wypuszczeniu takiego pro ludzkiego kota...właśnie taką koteczkę ostatnio "zgarnęłam" z ulicy...
a nie jestem żadną organizacją czy fundacją ani żadna taka instytucja mi nie pomaga ...mam pod opieką ponad 50zwierzaków a koteczka zgarnięta to pingwinia czyli 'nie chodliwa" ....jednak zostawienie jej na ulicy oznaczałoby skazanie na śmierć ....nikt nie nazywa was potworami...jednak zastanówcie się jeszcze....czasem trzeba wybrać zło ale mniejsze..

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Śro maja 23, 2012 6:49 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

To, że go wypuścimy (o ile ktoś wyrazi chęć opieki nad nim) nie oznacza, że przestaniemy szukać mu domu. Nie ma takiej opcji, że wypuszczać go z przedsionka do biura, bo tam siedzą dwie białaczki i to jest dla niego za duże ryzyko, a tym bardziej wpuścić go do drugiego pomieszczenia gdzie jest matka z dziećmi. Same nie wiemy co robić.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Śro maja 23, 2012 7:18 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Mieciu, gdzie Twój domek?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 23, 2012 7:45 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

a matki z małymi nie dałoby się umieścić w jakiejś dużej klatce?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Śro maja 23, 2012 8:27 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Patrysza pisze:Trzeba dać ogłoszenie na naszym lokalnym Infoludku. Ja je mogę zredagować, jeśli chcecie, tylko chyba coś majstrują teraz, bo w ogóle ten portal mi się nie włącza. Na ogłoszeniu na Infoludku jest opcja podania numeru kontaktowego. Czy mogę podać nr kom., który jest podany na stronie TOZ-u? Z tel. będzie szybciej niż z e-mailem, a chodzi o jak najszybszą pomoc.. Ogłoszenie wiele nie kosztuje, więc to dla mnie nie problem (choć z kasą u mnie megakrucho). Zaprosiłam ok. 40 znajomych do akcji, może roześlą dalej.. Jakby tylko każdy tak zrobił..

Też pozapraszałam. Pisałam Ci info na FB że mogę też zrobić ogłoszenia (nie wiem gdzie kocio już ma więc zrobię na tych portalach co robię zwykle).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro maja 23, 2012 8:29 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

toz-police pisze:Tak wiem, ze samo sie nic nie zrobi, ze trzeba pilnowac wpisow na FB, ale my jestesmy 4 osoby w tym dwie pracujace zawodowo i mamy caly powiat do obrobienia. Niewiemy w co mamy rece wkladac. Ja niestety nie mam konta na FB.

A nas jest 3 i kurcze też pracujemy 8O no dziwne. Nie będę się licytować. Dla mnie ten kot ABSOLUTNIE nie powinien trafić tam z powrotem. I tyle.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro maja 23, 2012 8:31 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

WeraW pisze:To, że go wypuścimy (o ile ktoś wyrazi chęć opieki nad nim) nie oznacza, że przestaniemy szukać mu domu. Nie ma takiej opcji, że wypuszczać go z przedsionka do biura, bo tam siedzą dwie białaczki i to jest dla niego za duże ryzyko, a tym bardziej wpuścić go do drugiego pomieszczenia gdzie jest matka z dziećmi. Same nie wiemy co robić.

A dlaczego?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro maja 23, 2012 8:32 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

nie dałam rady oglądać filmików :(

Mieciu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro maja 23, 2012 9:12 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Gibutkowa pisze:
toz-police pisze:Tak wiem, ze samo sie nic nie zrobi, ze trzeba pilnowac wpisow na FB, ale my jestesmy 4 osoby w tym dwie pracujace zawodowo i mamy caly powiat do obrobienia. Niewiemy w co mamy rece wkladac. Ja niestety nie mam konta na FB.

A nas jest 3 i kurcze też pracujemy 8O no dziwne. Nie będę się licytować. Dla mnie ten kot ABSOLUTNIE nie powinien trafić tam z powrotem. I tyle.

No właśnie, większość z nas pracuje i większość z nas nie wie w co ręce włożyć.

A odratowanie kota i wypuszczenie w miejscu gdzie stała mu się krzywda jest moim zdaniem niedopuszczalne...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro maja 23, 2012 9:17 Re: PILNE !!!!!! MIECIO SZUKA DOMU !!!!!!!!

Jak sobie wyobrażasz, żeby do pomieszczenia gdzie jest matka i 5 2-tyg maluchów wpuścić jeszcze Mietka? Nie ma już więcej klatek, żeby rozdzielić towarzystwo. W jednej klatce siedzi kotka, zabrana z interwencji wczoraj, z powyrywanymi pazurami, w drugiej inna po zabiegu, oprócz tego młody zagłodzony kocurek. Boje się, że jak tam wpadnie jeszcze on to matka się zestresuje i przestanie karmić.
Tu nie chodzi o to, żeby Mietka wywieźć i mieć święty spokój, ale porozmawiać z ludźmi, kto mógłby się nim zająć.
Podajcie mi proszę listę portali, na których zwykle umieszczacie ogłoszenia, może są jakieś inne których ja nie znam. Wieczorem ogarnę wszystko jeszcze raz.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

[poprzednia][następna]