Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 21, 2012 23:46 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Stan kociaków w schronisku na dzień 21.05.12r.
wyadoptowane zostały kociaki:
Dinki biało-bury kocurek wyaditowany 20.05.12r.
Kiford rudy kociak wyadoptowany
Lola trikolorka wyadoptowana
Figlarz czarny kociak DT Jaaga wyadoptowany
Korek DT Jaaga wyadoptowany
Beza - czarno biała kotka pojechała do DT do Jaagi
Sandra - biało-czarna kotka DT Kocia Chatka
ADOPCJE:
Czarny (z alergia, ale już wygląda lepiej niż tydzień temu) – mega miziak :-) jest na stronie schroniska, chyba Karol
Bury – wycofany, cały czas siedzi w koszyku na górnej pólce jest na stronie schroniska, chyba Bronek
Pingwin – nieśmiały i płochliwy nie ma na stronie schroniska, nie ma imienia i nie ma zdjęcia biało-czarny
Kotka przeniesiona z kwarantanny buraska - albo Iśka albo Nela
SZPITALIK:
boks nr 1 Cezar – czarny kocurek tylna łapa w gipsie
boks nr2 dwa biało-czarne maleńkie kociaki przyniesione do schronu 18.05.12r. jeden z Zamenhoffa gimnazjum jedna koteczka nie wiem skąd - strasznie biedne maluszki takie mikrusy :cry:
boks 3-4 chyba kotka Klara z plamką na nosie
boks 5 kotka moim zdaniem to jest Madam z adopcji - ale ma na tablicy przypiętą książeczkę zdrowia jako Kluska no nie wiem o co chodzi :(
6. małe kociaki (2 czarne + 1 biało czarny) – kk i chyba grzyb
7. nowa kotka przyjeta do schronu 20.05.12r. kotka buraska znajda z 11 listopada chyba ciężarna - miziak
KWARANTANNA:
boks nr 1 kocurek biało-czarny przyjęty do schronu 19.05.12r.
boks nr 3 kotka po sterylce albo Isia albo Nela - sama nie wiem jedna z burasek z kwarantanny poszła na adopcje.

Kasiu mam wielką prośbę jak będziesz w sobotę w schronie wyjaśnij sprawę książeczek zdrowia na adopcjach - w tej chwili są dwie książeczki, brakuje dwóch i jeszcze książeczka dla Sandry, która jest w Kociej Chatce. Nie wiem jakie do kogo dopasować, wydaje mi sie że jedna jest dla czarnego kocurka, i jedna dla jakiegoś tygryska, czyli brak dla jednego tygryska, dla tego biało-czarnego, i dla Sandry.
Jutro zakupię obróżki dla dorosłych kociaków które są w schronie, założymy wszystkim dorosłym kociakom obróżki z numerami z ewidencji przyjęć - te same numery będą w książeczkach zdrowia i na kartkach przypiętych na kwarantannie i w szpitaliku - uaktualnię też te kartki :)I wyprostuję ewidencję przyjęć kociaków do schronu, dziś nie mogłam znaleźć Sandry w ewidencji przyjęć.
Maleńtasom nie będę zakaądała obróżek.
Czy ktoś jutro jest chętny do pomocy w ewidencjonowaniu kociaków ze schroniska jak coś to zapraszam :D będę około 18 w schronisku :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto maja 22, 2012 8:33 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Skończę dyżur w Kch i przyjadę do Ciebie :D
Postaram się być najszybciej jak tylko się da :wink:
Co do kociakow to wczoraj byłam w schronu z Tereską i dziewczyną która jest zainteresowana adopcja malucha. W domu ma już dwa dorosłe koty. Jest możliwość, że weźmie chore malenstwo i wyleczy u siebie, ją pomogę jej w podawaniu leków. Tylko chciałam uzgodnić to najpierw z panią doktor. Dzwonilam do schronu, dzisiaj nie ma doktor Hyli, takze jutro będę próbować :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto maja 22, 2012 13:21 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Cookie1706 pisze:Skończę dyżur w Kch i przyjadę do Ciebie :D
Postaram się być najszybciej jak tylko się da :wink:
Co do kociakow to wczoraj byłam w schronu z Tereską i dziewczyną która jest zainteresowana adopcja malucha. W domu ma już dwa dorosłe koty. Jest możliwość, że weźmie chore malenstwo i wyleczy u siebie, ją pomogę jej w podawaniu leków. Tylko chciałam uzgodnić to najpierw z panią doktor. Dzwonilam do schronu, dzisiaj nie ma doktor Hyli, takze jutro będę próbować :wink:

Dzięki Marlenko :1luvu: ja jeszcze muszę podjechać do sklepu po obróżki tak że zejdzie mi chwila :D

terenia1

Post » Wto maja 22, 2012 17:56 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

boks nr2 dwa biało-czarne maleńkie kociaki przyniesione do schronu 18.05.12r. jeden z Zamenhoffa gimnazjum
Mam pytanie o to, jak czuje się jeden z malutkich koteczków (ten z gimnazjum). Zawiozły go moje uczennice, bo obawiały się, że tam zginie. Były 4 maluszki i dwa już tragicznie zginęły. Widać było,że malec ma chyba kk,a stawał się coraz bardziej ciekawski i obawialismy się, że zginie pod kołami samochodu. Próbowalismy znaleźć mu dom tymczasowy, ale nie było chętnych. Sama mam 3 koty, w tym jednego maluszka niedawno ratowanego, bo matka go porzuciła i świeżo szczepionego, więc tez nie mogłam go wziąć. Jezeli ktos mógłby powiedzieć, jak ten malec się miewa to będę wdzięczna.
pozdrawiam
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Wto maja 22, 2012 19:35 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

evik75 pisze:
boks nr2 dwa biało-czarne maleńkie kociaki przyniesione do schronu 18.05.12r. jeden z Zamenhoffa gimnazjum
Mam pytanie o to, jak czuje się jeden z malutkich koteczków (ten z gimnazjum). Zawiozły go moje uczennice, bo obawiały się, że tam zginie. Były 4 maluszki i dwa już tragicznie zginęły. Widać było,że malec ma chyba kk,a stawał się coraz bardziej ciekawski i obawialismy się, że zginie pod kołami samochodu. Próbowalismy znaleźć mu dom tymczasowy, ale nie było chętnych. Sama mam 3 koty, w tym jednego maluszka niedawno ratowanego, bo matka go porzuciła i świeżo szczepionego, więc tez nie mogłam go wziąć. Jezeli ktos mógłby powiedzieć, jak ten malec się miewa to będę wdzięczna.
pozdrawiam

W boksie numer dwa są dwa biało-czarne kociaki,
jeden czuje się już w miarę dobrze (prawdopodobnie jutro pojedzie do domu) :D
z drugim jest troszkę gorzej, aczkolwiek dzisiaj pięknie jadły i nawet troszkę się pobawiły :wink:
Ewidencja zrobiona 8)
Obroże założone.
Tereska pewnie napiszę wszystko później,
dziękujemy Kasi za pomoc :1luvu:

Cookie1706

Post » Wto maja 22, 2012 21:15 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Z Marlenką i Kasią troszkę dziś zadziałałyśmy w schronie, ewidencja przyjęć kotów wyprostowana, przy kociakach, które stwierdziłyśmy, że są w schronie są haczyki :wink: a tak w ogóle zastanawiam się czy nie założyć nowej ewidencji już tylko z tymi kociakami co są w schronisku, jak na początek będzie mniej pozycji i łatwiej się będzie zorientować, obrózki założone prawie wszystkim z wyjatkiem maleńtasów, Bronka - bo nie daje się ruszyć i Madam która dostała szału po założeniu jej obróżki - na obrózkach numery z ewidencji w zeszycie, i takie same numery postaramy się, żeby Pani Doktor wpisywała do książeczek zdrowia.
Dla maleńtasów kupiliśmy Royala suchego i tacki wcięły ze smakiem :)
Stan kociaków w schronisku na dzień 22.05.12r.
ADOPCJE:
Nr 79/76/12 Karol czarny kocurek
Nr 57/55/12 bury Bronek
Nr 72/69/12 Pingwinka czarno-biała koteczka
Nr 71/68/12 bura koteczka Nela przeniesiona z kwarantanny
SZPITALIK:
boks nr 1 Nr 75/72/12 Cezar – czarny kocurek po operacji łapki
boks nr 2 dwa biało-czarne maleńkie kociaki przyniesione do schronu 18.05.12r. (w ewidencj schroniskowej zapisane pod dwoma numerami obydwie przyjęte 18.05.12r.) jeden z Zamenhoffa gimnazjum jedna koteczka nie wiem skąd - strasznie biedne maluszki takie mikrusy :cry:
boks 3-4 Nr 67/64/12 Klara koteczka buro-biała czarn z plamką na nosie
boks 5 Nr 51/49/12 Madam przeniesiona z adopcji adopcji - ale ma na tablicy przypiętą książeczkę zdrowia jako Kluska sprawdzałam z ewidencją i wychodzi, ze to jest Madam
boks nr 6 trzy małe kociaki 2 czarne i jeden biało czarny z grzybkiem
boks nr 7 pusty
boks nr 8 pusty
KWARANTANNA:
boks nr 1 Nr 87/84/12 chyba kotka, ale nie jestem pewna, przyjęty do schronu 19.05.12r. znajda z Niwki
boks nr 2 Nr 88/85/12 kotka buraska bardzo proludzka przyjęta do schronu chyba okło 20.05.11r., prawdopodobnie ciężarna
boks nr 3 Nr 82/79/12 buraska już po sterylce Izi
boks nr 4 Nr 90/87/12 kotek długowłosy biało-czarny przywieziony z działek przez Policję podobnież ugryzł dziecko na obserwacji
Boks nr 5 Nr 89/86/12 prześliczny maleńtas 4 miesieczny buraska, ludzie ją znaleźli na ulicy, przygarnęli, ale ich kot ją atakował
Ostatnio edytowano Wto maja 22, 2012 22:11 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Wto maja 22, 2012 21:25 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Dziś wracając z Katowic znalazłyśmy z Alą kotka na Zagórzu, na ulicy Kieleckiej, przy skrzyżowaniu Braci Mieroszewskich i ks. Blachnickiego (w Sosnowcu). Na oko 5-6 miesięcy, pingwinek, domowy i miziasty. Jak podeszłyśmy dał się głaskać, a ponieważ był o krok od władowania się pod samochody na bardzo ruchliwym skrzyżowaniu to zabrałyśmy go do domu, choć nie chciał stamtąd odchodzić i wciąż go ciągnęło do ulicy. Albo się zgubił po ucieczce od weta, albo go ktoś wywalił z auta. Bo w kierunku budynków nie szedł. Siedzi teraz w łazience, podsypia na pralce po tym jak zjadł suchego i obwąchał wszystkie kąty. Ala jutro zajdzie z ogłoszeniem do weta i po okolicy rozplakatujemy, tylko trzeba mu zrobić zdjęcie, bo jeszcze nie mamy.

Edit; nazwy ulic mi się pokręciły)
Ostatnio edytowano Śro maja 23, 2012 7:26 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 22, 2012 21:49 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

terenia1 pisze:Z Marlenką i Kasią troszkę dziś zadziałałyśmy w schronie, ewidencja przyjęć kotów wyprostowana, przy kociakach, które stwierdziłyśmy, że są w schronie są haczyki :wink: a tak w ogóle zastanawiam się czy nie założyć nowej ewidencji już tylko z tymi kociakami co są w schronisku, jak na początek będzie mniej pozycji i łatwiej się będzie zorientować

Jestem za taką ewidencją :wink:

Cookie1706

Post » Wto maja 22, 2012 21:54 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Moja koleżanka pracuje w salonie piękności psów i chyba innych zwierząt (nie znam dokładniej nazwy i szczegółów działalności), więc jeśli macie ochotę i jakieś ulotki lub coś o adopcjach, to mogę z nią porozmawiać. Może udałoby się je tam jakoś ulokować. Zawsze taka pani z pieskiem, którą stać na takie zabiegi upiększające może przeczytać i kto wie? Może zdecyduje się na adopcje?

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Wto maja 22, 2012 21:58 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Plotkara pisze:Moja koleżanka pracuje w salonie piękności psów i chyba innych zwierząt (nie znam dokładniej nazwy i szczegółów działalności), więc jeśli macie ochotę i jakieś ulotki lub coś o adopcjach, to mogę z nią porozmawiać. Może udałoby się je tam jakoś ulokować. Zawsze taka pani z pieskiem, którą stać na takie zabiegi upiększające może przeczytać i kto wie? Może zdecyduje się na adopcje?

Super :D Ulotki mamy w Kociej Chatce, czy jakieś są w schronie nie wiem, ale zrobię rozpoznanie. Może Tereska albo Kasia bardziej się orientuje w tym temacie :roll:

Cookie1706

Post » Wto maja 22, 2012 22:04 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

To bardzo fajnie ; ) Może nawet nie z koleżanką pogadam, bo ona to taka zwykła pracownica-mrówka, tylko z właścicielką zakładu. Jak uda mi się jutro znaleźć chwilę to tam zajrzę. Mam po drodze, bo i tak szkoła w tę samą stronę, więc podpytam, co ona na to. Myślę, że się zgodzi, bo możliwe jest, że to kociaki to jej przyszli klienci ; ).

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Śro maja 23, 2012 7:00 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Ewidencja zrobiona 8)
Obroże założone.
dziękujemy Kasi za pomoc :1luvu:[/quote]

Nie ma za co :-). We trójkę sprawnie poszło :-). Mam nadzieje, ze wszystkie obrózki sa w dalszym ciągu na miejscu ;-).
W sobote zobacze, czy uda się odtworzyć brakujące ksiazeczki na adopcjach i postaram sie zrobic fotki do wklejenia do ksiązeczek.

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Śro maja 23, 2012 8:25 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

ultra75 pisze:Ewidencja zrobiona 8)
Obroże założone.
dziękujemy Kasi za pomoc :1luvu:

Nie ma za co :-). We trójkę sprawnie poszło :-). Mam nadzieje, ze wszystkie obrózki sa w dalszym ciągu na miejscu ;-).
W sobote zobacze, czy uda się odtworzyć brakujące ksiazeczki na adopcjach i postaram sie zrobic fotki do wklejenia do ksiązeczek.[/quote]

Zdjęcia jeszcze bardziej ułatwią sprawe :D
Dzisiaj jak będę w schronie skontroluje stan obrozek :twisted:

Cookie1706

Post » Śro maja 23, 2012 10:01 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Super! Dzieki wielkie :-).

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Śro maja 23, 2012 19:43 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Dzisiaj do nowego domku pojechała 3miesięczna kicia :D przyjęta 22.05, nr ewidencyjny 89/86/12
Poza tym na część adopcyjną z kwarantanny została przeniesiona szaro-bura kotka (Izi o ile dobrze pamiętam), przyjęta do schronu 11.05.12, o numerze 82/79/12.
Kicia czuje się dobrze, na początku była troszkę przestraszona ale po myzianku znacznie się rozluźniła :wink:
Kotka po zabiegu (Madam) o numerze ewidencyjnym 51/49/12 został przeniesiona ze szpitalika do kwarantanny. Włożyłam jej do boksu kontenerek e którym od razu się schowała, bo była przerażona :(
No i do schronu został przyjęty dzisiaj nowy kot :( siedzi wystraszony na samej górze boksów. Jest cały czarny, ma około 6 miesięcy, numer ewidencyjny 91/88/12. Nie założyłam mu obroży ponieważ nie byłam w stanie się do niego dostać, kociak jest przerażony... :cry:

Cookie1706

[poprzednia][następna]