Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 22, 2012 15:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

VeganGirl85 pisze:nie wiem, czy ona nie ma rujki przypadkiem- ja bym umawiała na kastrację...

znalazłam na Kociarni- PILNIE potrzebna pomoc w przetrzymaniu kotki po kastracji aborcyjnej i ewentualnym leczeniu: viewtopic.php?f=13&t=142232

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z380506981 511558473

W dniu 10 Maja 2012 r nie wrócił do domu nasz 3 letni kochany kotek Tojek. Kotek jest wykastrowany, płochliwy, ale straszny pieszczoch. Martwimy sie, ze ktos mógł go przygarnac (kotek jest w trakcie leczenia). Dla znalazcy czeka nagroda!

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z380254929 pisałam

Mam do oddania 3 śliczne kotki, urodzone na początku kwietnia, więc będzie może je zabrać już pod koniec czerwca (Pruszcz Gdański).
Kociaki są bardzo towarzyskie, chętne do zabawy także z psem, nauczone korzystania z kuwety.

Osobom zainteresowanym mogę wysłać więcej zdjęć na maila.
Tel 504-646-412 lub poprzez kontakt gumtree

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z380231312 pisałam 608062213

Oddam dwa małe kotki w dobre ręce !!!
Osoby zainteresowane proszę o kontakt telefoniczny.

Ten kot jest FIV+ :( A właścicielka już ma nowego ulubieńca...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto maja 22, 2012 15:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Byłam dziś w swojej piwnicy...tak zajrzeć , bo już dawno nie zaglądałam...będzie z miesiąc.
Widok ...zmarła tam rodząca kotka... wystawało jedno z kociąt... pozostałe może inne koty zjadły/zabrały ??? Było tylko jedno, a brzuch był zapadnięty... może to były te kocięta które znaleziono porzucone w piaskownicy ??

To się stało gdzieś z tydzień temu , góra dwa... i przy tej temperaturze ciała są w stanie względnego rozkładu...

Poszukałam jeszcze i znalazłam drugie ciałko, świeższe... kocurek...jeszcze się nie rozłazi...

Nie wiem za bardzo jak to sprzątnąć... a już zupełnie nie wiem jak się pozbyć tego zapachu ...
Jakieś pomysły ?

TŻ sobie żartuje, że powinnam je zasypać wapnem... zgłosić gdzieś do służb porządkowych ...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto maja 22, 2012 20:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

8O jezusmaria, co ty piszesz, masakra! To jest piwnica w domku czy w wielorodzinnym? I tak długo nikt tam nie wchodził podczas gdy jest tam dostęp dla zwierząt?

Co teraz zrobić? Zgarnąć jakoś te zwłoki, nie wiem za pomocą jakiejś szufli czy kwałka dykty czy czegoś takiego (aby nie dotykać w tym stadium to na pewno ogrom zarazy) do jakichś solidnych worków foliowych, powinno się to dać do wet. do utylizacji, zakopywanie we własnym zakresie jest niezgodne z prawem. A miejsca gdzie leżały zasypac wapnem czy zalać domestosem, nie wiem.

Może można zadzwonić do jakichś służb, nie wiem do jakich, we Władku?, może straż miejska coś wie??

Jak uprzątnąć zwłoki to jest pół biedy, ale niepokoi mnie dlaczego te dwa koty umarły, matka - może jakieś komplikacje przy porodzie, ale ten kocurek? w podbnym czasie w tej samej piwnicy - niepokojące. Zatrucie?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto maja 22, 2012 20:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Podrzuciłam nowego kotka do gniazda do pierwszego kotka, kotka na razie nie weszła do nich, czekam.

Złapałam dziś na sterylkę drugą kotkę z Reja 14, córkę tej co pogryzła panią weterynarz i siedzi w lecznicy na obserwacji, mam nadzieję, że ta nikogo tam nie pogryzie w lecznicy, bo też waleczna jest :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto maja 22, 2012 23:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:8O jezusmaria, co ty piszesz, masakra! To jest piwnica w domku czy w wielorodzinnym? I tak długo nikt tam nie wchodził podczas gdy jest tam dostęp dla zwierząt?

Co teraz zrobić? Zgarnąć jakoś te zwłoki, nie wiem za pomocą jakiejś szufli czy kwałka dykty czy czegoś takiego (aby nie dotykać w tym stadium to na pewno ogrom zarazy) do jakichś solidnych worków foliowych, powinno się to dać do wet. do utylizacji, zakopywanie we własnym zakresie jest niezgodne z prawem. A miejsca gdzie leżały zasypac wapnem czy zalać domestosem, nie wiem.

Może można zadzwonić do jakichś służb, nie wiem do jakich, we Władku?, może straż miejska coś wie??

Jak uprzątnąć zwłoki to jest pół biedy, ale niepokoi mnie dlaczego te dwa koty umarły, matka - może jakieś komplikacje przy porodzie, ale ten kocurek? w podbnym czasie w tej samej piwnicy - niepokojące. Zatrucie?

Zaglądam tam , bo to moja piwnica, w bloku.
To nie pierwsze zwłoki , które tam znalazłam... tyle , że tamte był w temp . bliższych zera, ale dodatnich.
Bodajże gdzieś w kwietniu....

Przypuszczam , że PP, komplikacje FIV, FelV, FIP ... to wolnobytujące koty... jest zawsze opcja wafaryny w trutce na myszy w zjedzonych myszach... sporo wymiotów było.... ba...jest...

Polazłam tam i zaraz wylazłam... jak dotarłam do mieszkania to się spryskałam skinseptem po całości... ta , wiem świr...ale mam małego nieszczepionego Eryczka...jakbym miała kabinę do dekontaminacji to bym z niej skorzystała :) ale nie mam więc ratuję się tym co mam :)

Boje się tam sprzątać, bo Eryk nieszczepiony...
Z drugiej strony muszę tam posprzątać... bo mi się kotki "rozejdą"...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro maja 23, 2012 7:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Zofia&Sasza pisze:
VeganGirl85 pisze:nie wiem, czy ona nie ma rujki przypadkiem- ja bym umawiała na kastrację...

znalazłam na Kociarni- PILNIE potrzebna pomoc w przetrzymaniu kotki po kastracji aborcyjnej i ewentualnym leczeniu: viewtopic.php?f=13&t=142232

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z380506981 511558473

W dniu 10 Maja 2012 r nie wrócił do domu nasz 3 letni kochany kotek Tojek. Kotek jest wykastrowany, płochliwy, ale straszny pieszczoch. Martwimy sie, ze ktos mógł go przygarnac (kotek jest w trakcie leczenia). Dla znalazcy czeka nagroda!

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z380254929 pisałam

Mam do oddania 3 śliczne kotki, urodzone na początku kwietnia, więc będzie może je zabrać już pod koniec czerwca (Pruszcz Gdański).
Kociaki są bardzo towarzyskie, chętne do zabawy także z psem, nauczone korzystania z kuwety.

Osobom zainteresowanym mogę wysłać więcej zdjęć na maila.
Tel 504-646-412 lub poprzez kontakt gumtree

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z380231312 pisałam 608062213

Oddam dwa małe kotki w dobre ręce !!!
Osoby zainteresowane proszę o kontakt telefoniczny.

Ten kot jest FIV+ :( A właścicielka już ma nowego ulubieńca...

Właścicielka nadal ma nadzieję, że Tojek się znajdzie.
A że przygarnęła małego kotka? Co w tym złego? Maluch jest w dobrych rękach i jeśli Tojek wróci do domku, to z całą pewnością 'nowy ulubieniec' (normalnie zabrzmiało to, jakby Właścicielka Tojka traktowała koty jak zabawki 8O ) nie trafi na ulicę czy do serwisów ogłoszeniowych.
Jak łatwo jest oceniać kogoś, kogo się nawet nie zna...

skal.mar

Od: Sob mar 10, 2012 10:56

Post » Śro maja 23, 2012 8:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Seja:
Wiesz, niektóre zakłady pogrzebowe mają taką usługę "sprzątanie po zgonach" - usuwają materiał biologiczny, dezynfekują i odwanniają, jak np ktoś zemrze w mieszkaniu i się rozłoży.

Czy ktoś pamięta posty dziewczyny z Tczewa ? Nie wiem, jaki to był wątek, ale Maryla_Z tam aktywnie się udzielała. Było masę kociąt, chorych, kocice niesterylizowane, jakaś zbieraczka, zero jedzenia i posłań. I próbująca to ogarnąć gimnazjalistka. Sama wiozłam koce od Maryli_Z. Wczoraj spotkałam tą gimnazjalistkę - wysterylizowała wszystkie kocice prócz jednej, w tym część aborcyjnie, ta ostatnia też czeka na swoją kolej. Kocięta niestety wszystkie umarły, nie zdołała ich uratować. Ma karmę od forumowiczów. Póki co jest wszystko ogarnięte i pod kontrolą. Naprawdę, podziwiać - młoda chodzi do II kl. gimnazjum.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Śro maja 23, 2012 8:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z381547632 pisałam, proszę o wsparcie... 662-015-433

Wspaniałe kotki oddam w dobre ręce !

Urodziły się 8 tygodni temu w domu pełnym miłości do zwierząt. Ich mama została wyrzucona jako mały kotek, wychowując się wśród ludzi i mieszkając z nimi od urodzenia. Małe kotki są wychowane z psem oraz dziećmi. Staraliśmy się je wychować na mądre kociaki, więc same korzystają z kuwetki i jedzą zarówno suchą jak i mokrą karmę. Są niezwykle przymilne i kochane. Jeden to chłopiec, druga dziewczynka, obydwa czarno-białe. Ich kolorowa siostra znalazła już dobry dom.

Bardzo zależy nam żeby nie były potraktowane jak ich mama, więc proszę o zdecydowane propozycje.

Serdecznie zapraszam do obejrzenia kociaków!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro maja 23, 2012 8:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mrata pisze:Czy ktoś pamięta posty dziewczyny z Tczewa ? Nie wiem, jaki to był wątek, ale Maryla_Z tam aktywnie się udzielała. Było masę kociąt, chorych, kocice niesterylizowane, jakaś zbieraczka, zero jedzenia i posłań. I próbująca to ogarnąć gimnazjalistka. Sama wiozłam koce od Maryli_Z. Wczoraj spotkałam tą gimnazjalistkę - wysterylizowała wszystkie kocice prócz jednej, w tym część aborcyjnie, ta ostatnia też czeka na swoją kolej. Kocięta niestety wszystkie umarły, nie zdołała ich uratować. Ma karmę od forumowiczów. Póki co jest wszystko ogarnięte i pod kontrolą. Naprawdę, podziwiać - młoda chodzi do II kl. gimnazjum.

To ten wątek:
viewtopic.php?f=13&t=141154&p=8892001#p8892001

Dziewczyna rzeczywiście fajna, przedsiębiorcza i stara się, jak może, chociaż wiadomo - bez dorosłej osoby nie wszystko można załatwić (szczególnie w urzędach). A kobieta, która zgromadziła te zwierzaki (koty i psy) wieczorem zamyka je i nie pozwala karmić "żeby nie srały"; ciężki przypadek. Dwie wysterylizowane kotki miziaste, ładne (szczególnie szylkretka), kobieta nie pozwoliła na szukanie im nowego prawdziwego domu.

Dziewczynka ma jeszcze sąsiada, który ma kotkę z kociakami (4 szt.), kociaki zdrowe, mogą niedługo iść do adopcji, a kotka na sterylkę (w Tczewie sterylki imienne daje UM, ale to właściciel musi załatwić).
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro maja 23, 2012 8:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

seja pisze:
Zaglądam tam , bo to moja piwnica, w bloku.

Boje się tam sprzątać, bo Eryk nieszczepiony...
Z drugiej strony muszę tam posprzątać... bo mi się kotki "rozejdą"...

Jeśli piwnica w bloku to zadzwoń do administracji, oni powinni zorganizować kogoś do posprzątania tego chyba.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro maja 23, 2012 8:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kotka jakoś przyjęła nowego malucha, rano widziałam jak go karmi, choć wcale nie było tak łatwo, początkowo się przestraszyła - pewnie obce zapachy jej nie pasowały, długo nie chciała do kotków wejść, myślałam, że może ta kryjówka jej nie pasuje zrobiłam jej drugą budkę do której w końcu weszła sama, dołożyłam jej tam maluchy, które wcześniej trochę były razem, więc ich zapachy się wymieszały i jakoś zaczęła się nimi oboma opiekować, mam nadzieję, że będzie ok. Choć kotka jest dosyć zestresowana całą sytuacją, mało je pewnie z nerwów i rzadko się załatwia, ogólnie zestresowana pobytem w zamknięciu nie to, ze nowym młodym.

Pdbz -spotkałam wczoraj panią Monikę, u której jest kociak adoptowany od Ciebie, wszystko jest ok.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro maja 23, 2012 19:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziewczyny - dzwoniła do mnie koleżanka, że na Zaspie, okolice ETC, jest nieogarnięte stado kotów. Kilka kocic, w liczbie na razie nieokreślonej, jest w ciąży. 1 urodziła. W budce są 4 maluchy ok 2 mieś, śliczne pręgusy. Mam osobę , która mogłaby zabrać je na TDT do 2 czerwca, tylko do tego czasu, bo przyjeżdża do niej rodzina - mama z tatą, i będą mieszkać w 4 dorosłe osoby i 4 dorosłe koty na 28 m. Rodzina na pewno tego nie przełknie, nie ma takiej opcji.

Zaraz potem znajoma wyjeżdża do pracy na ok 2 miesiące. Powiedziała, że może zabrać maluchy, jeśli znajdzie się ktoś kto przejmie maluchy potem. Ma ktoś miejsce :?: :?: :?: Dysponuję cudownymi zdjęciami pręgusków, mogę robić ogłoszenia od razu.

Jak ktoś może pomóc to proszę o kontkat na pw.

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro maja 23, 2012 19:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dzwoniła do mnie Pani 505 307 4.. ogólnie wszystko fajnie ale ma już kocura 'absolutnie nie wykastrowanego' szuka kotki której będzie pilnować, aby nie było małych ;) raczej nie ro zreformowania.

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Śro maja 23, 2012 20:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Spoko, niech pani kotkę uświdomi tylko, po co koty okaleczać jakimiś kastracjami :wink:

Dziś jak wróćiłam do domu to podrzucony kociak był poza gniazdem, kotka z własnym w gnieździe i teraz nie wiem, czy sam wypełzł, ale kotka go nie wniosła z powrotem?, czy specjalnie go wyrzuciła.... :( Włożyłam go do transportera w którym siedzą, zaczął ssać i mruczeć cichutko, kotka nic złego mu nie robiła. Kurcze nie wiem czy to będzie dobrze, czy będzie opiekowała się oboma, zobaczymy do jutra, kolejna mało przespana noc z doglądaniem co ta kotka robi, trochę się martwię czy ona zaakceptuje tego podrzuconego kotka czy nie.

Złapałam dziś ostatnią trzecią kotkę z Reja 14 :ok: To jest druga córcia tej co pogryzła panią wet.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro maja 23, 2012 21:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z381769201 pisałam tel: 512726488

Mam 3 małe kocięta do oddania,kocham zwierzęta ale nie jestem ich maniakiem i niestety mogę zostawić sobie tylkko jednego a resztę oddaję,kotki są bardzo małe mają za ledwie 2 tygodnie jeszcze piją z mleka matki i już szukają dobrego i bezpiecznego domu.
Warunki opiekuna muszą być następujące :
-Miejsce dla kotki/a
-Czas dla zwierzaka (nie może być taka sytuacja,że zwierzak zostaje w domu sam)
- I oczywiście mnóstwo miłości od współlokatorów
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]