Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 22, 2012 8:03 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Witam, przepraszam że napieram, ale co z dziewczyną zainteresowaną Morwą? Panny rosną jak na drożdżach... :D
Obrazek

Afron1

Od: Czw gru 16, 2010 20:18

Post » Wto maja 22, 2012 8:25 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Witam, a co z Maxem? Podobno ktoś był nim zainteresowany?
Strasznie siedzi mi w głowie to biedaczysko odkąd się dowiedziałam, że nie ma nawet prawdziwego DT :( :(
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Wto maja 22, 2012 8:32 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

alix76 pisze:Taaa, jeden Max na wynos :twisted: . On jest niebezpieczny :strach: - wali baranki i atakuje mruczeniem z dystansu 8O
Szalony Kocie, widziałam, że jest filmik, ale jeszcze go nie obejrzałam - chętnie go sobie podlinkuje na wątku i w ogłoszeniach, jeśli można :wink: . Namiary na Panią, oczywiście, poproszę :)

Już ma 8) - mi też siedział w głowie ... podobno ktos się o niego pytał, czekam na dane kontaktowe

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto maja 22, 2012 9:39 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

1. Wczoraj nagła akcja - efekt: na razie 2 kotki na sterylki i 2 kociaki. Jeden z nich ma już DS (zostałam poproszona o pomoc w złapaniu), drugi u mnie. Koteczka 6 tyg. bura z białym, śliczna. tam jest jeszcze jeden kociak z tego miotu (dziś ponowna próba lapania) i 2 kolejne mioty :roll:

2. Wczoraj - z cmentarza bodajże wawrzyszewskiego przywieziono mi starą trikolorkę - przemiłą, z guzem, gnijącą mordką, skrajnie zabiedzoną. na pewno potrzebujemy kciuków, jak się ogarnę to napiszę czego jeszcze.

3. w lesie w okolicach Grójca "leżą 2 kotki z kociętami". jedna miła, druga zwiewa. jadę tam ok. południa. Proszę kciuki i wielka prośba o trochę kasy na benzynę - upolowałam kierowcę z czasem ale z pustym bakiem i portfelem :twisted: To musi pójść jako prywatne rozliczenie, więc jak ktoś ma możliwość wrzucić parę groszy - prośba o wrzutkę na moje konto.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto maja 22, 2012 12:33 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

alix76 pisze:
alix76 pisze:Taaa, jeden Max na wynos :twisted: . On jest niebezpieczny :strach: - wali baranki i atakuje mruczeniem z dystansu 8O
Szalony Kocie, widziałam, że jest filmik, ale jeszcze go nie obejrzałam - chętnie go sobie podlinkuje na wątku i w ogłoszeniach, jeśli można :wink: . Namiary na Panią, oczywiście, poproszę :)

Już ma 8) - mi też siedział w głowie ... podobno ktos się o niego pytał, czekam na dane kontaktowe

8) 8) 8) Czyli jednak nie dane mi zostać DT - bo rozmyślałam nad tym od czasu poprzedniego jarmarku, ale i tak dopiero po 25.05 z powodu wyjazdu.
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Wto maja 22, 2012 12:35 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Hania, toć mało jest do wzięcia na dt :twisted: ?
chętnie ci coś wciśniemy :twisted: :twisted:

btw. jezu ile kociaków :( :(

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto maja 22, 2012 12:56 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jagooda, masz pw. Jak chcesz, to go przechwycisz w weekend, bo to naprawdę bezproblemowy kot, a ja wezmę coś następnego :wink: . Niestety, jest w czym wybierać ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto maja 22, 2012 13:04 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Na Gersona czeka taka wycofana biało-ruda kota która źle znosi tam pobyt, Zwisłoucha też bardzo chce na kolanka, Burilla lubi być noszony na rękach ....... wymieniać można długo ... :( :(
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto maja 22, 2012 13:10 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Ta wycofana BiałoRuda to dramat :( ona była fajna do głaskania, a na Gersona na widok człowieka wciska się pod szafę, gdzie ja bym kawałka stopy nie zmieściła :(
Jest też Piotruś krówkowaty, on to by i chciał podejść i tak powoli się zbliża, ale jak zakiciałam, to przyleciało bezczelne stado miziaków i Piotruś uciekł :( a w klatce jak się wstawiało rękę, to leciał barankować od razu i dupkę wypinał i grzbiet i sam nie wiedział, co jeszcze nadstawiać, byle głaskać... :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto maja 22, 2012 14:27 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Taaaa, tylko u mnie tymczasy już zostają na zawsze...... :? w tym problem, że ja sie nie nadaję bo się przywiązuję, no i cała moja rodzina jest przeciwna, tylko ja jedna się przejmuję też innymi kotami, nie tylko swoimi własnymi.
Ale takiego bezproblemowego, zdrowego, który przez jakieś 8 godz. dziennie może być sam (tzn. bez człowieka tylko z innymi kotami) mogłabym u siebie przetrzymać.
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Wto maja 22, 2012 14:32 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jagooda pisze:Taaaa, tylko u mnie tymczasy już zostają na zawsze...... :? w tym problem, że ja sie nie nadaję bo się przywiązuję.....

Nie Ty jedna tak masz :ok: :ok: :lol:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto maja 22, 2012 15:33 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

jopop pisze:3. w lesie w okolicach Grójca "leżą 2 kotki z kociętami". jedna miła, druga zwiewa. jadę tam ok. południa. Proszę kciuki i wielka prośba o trochę kasy na benzynę - upolowałam kierowcę z czasem ale z pustym bakiem i portfelem :twisted: To musi pójść jako prywatne rozliczenie, więc jak ktoś ma możliwość wrzucić parę groszy - prośba o wrzutkę na moje konto.

EWIDENTNIE ktoś je tam wywiózł i zostawił z maluchami.

maluszki leżały po prostu pod drzewem, ok. 20 m wgłąb lasu, na skraju polany. kotki najwyraźniej tuż przed naszym przybyciem rozpoczęły przenoszenie kociaków, bo były tylko 3 z widzianych uprzednio (kilkukrotnie) 7. na szczęście po chwili pani, która je znalazła - zauważyła w chaszczach brakujące 4. 4 właśnie otwierają oczy, 3 mają ok. 3 tygodni. jedna kotka super miła, druga na razie wycofana. zobaczymy jak będzie - w końcu KTOŚ ją tam zawiózł, więc raczej nie jest dzika tylko przestraszona.

już u mnie. a ściślej na gersona, na dole. razem, ta miła od razu ułożyła się do karmienia i przypięły się do niej maluchy z obu miotów.

poza wspomnianymi 50 złotymi na wachę ;) potrzebuję DUŻO RC babycata lub kittena, żeby karmić obie matki. za jakieś 2-3 tygodnie maluchy zaczną same kombinować z jedzeniem, wtedy będę potrzebować tacki.

a dla tych poprzednich - potrzebuje mixol (milwet). lub RC babycat milk. dużo.

wczorajsze kotki już w lecznicy.

A, przy okazji - prośba do jokotowców zawożących koty do lecznicy na badania/przeglądy/zabiegi w liczbie więcej niż 2 sztuki naraz - o umówienie telefoniczne godziny. Bo robi się tam nieco przyciasno jak się nas zbierze kilkoro, każde z kilkoma kotami...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto maja 22, 2012 21:30 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Dzień Dobry!
Poniżej kilka zdjęć z dzisiejszej akcji z kociakami w lesie, które razem z matkami ktoś wyeksmitował.....

pierwsze kociaki były we wskazanym miejscu
Obrazek
ale dwa kocica zdążyła ukryć bardziej
rejon poszukiwania dalszych kociaków
Obrazek
na szczęście po chwili:
Obrazek
dostawa kociat...
Obrazek
teraz tylko mamusie kocie:
Obrazek
Obrazek
a tu już rodzina na swoim
Obrazek
a tu maluchy z bliska
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ukłony
Sqpien
SP5VJS
SP-0330-Wa

sqpien

Od: Sob paź 16, 2010 17:31

Post » Wto maja 22, 2012 22:31 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

O rany, dobrze, ze te maluchy sa z mamusiami, takie sa maciupenkie. Jakis dobry czlowiek nie zabil, jedynie zwrocil wolnosc lesnym kotkom, zylyby tam sobie szczesliwie. Ech... :-(

Ja spedzilam dzisiejszy wieczor na Chomiczowce, polujac na kotke z malymi w rurach cieplowniczych. Kotka nawet weszla do klatki pare razy, ale cwana najadala sie i wycofywala.
Zdecydowalam zabrac dwa male, bo towarzystwo mlodocianych meneli zbytnio interesuje sie kociakami. :( Mamusi dzikawej boja sie tknac, ale jeden kociak nie zyje - pannica wziela sobie do domu, podobno odniosla pozniej, ale wczoraj znaleziono trupka kilkadziesiat metrow dalej.
Caly czas dzielnie dzialaly male dziewczynki, ktore dokarmiaja i oswajaja koty. Obydwa maluchy zgarnela ze szczeliny w rece dziewczynka najbardziej z nimi zwiazana. :) Bylam zszokowana, gdy okazalo sie, ze jest dopiero w pierwszej klasie. A przejela przywodztwo wsrod kolezanek starszych o trzy lata. Moze dziewczynki zajrza na nasz piknik na poczatku czerwca? :)
Poki co w kocim pokoju rozstawilam klatke, chlopaki troche wystraszeni, jeden usilowal mnie straszyc prychaniem, drugi od razu wtulil sie we mnie. Zajeli sie jedzeniem, brudni sa i smierdza podlym zarciem, ziemia z dziury.
W domu spokojnie im sie przyjrzalam - staruchy z nich, 6 tygodni maja albo wiecej. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro maja 23, 2012 6:42 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Dla malucha (*) z Chomiczówki

Ja wracam łapać w Zielonce ,te coś omijające poprzednie
łapanki okazało się kotką ,po łapance omijało pory karmienia
jak wróciła ,to z brzuchem :(

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

[poprzednia][następna]