Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 19, 2012 21:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

nie wiem, czy ona nie ma rujki przypadkiem- ja bym umawiała na kastrację...

znalazłam na Kociarni- PILNIE potrzebna pomoc w przetrzymaniu kotki po kastracji aborcyjnej i ewentualnym leczeniu: viewtopic.php?f=13&t=142232

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z380506981 511558473

W dniu 10 Maja 2012 r nie wrócił do domu nasz 3 letni kochany kotek Tojek. Kotek jest wykastrowany, płochliwy, ale straszny pieszczoch. Martwimy sie, ze ktos mógł go przygarnac (kotek jest w trakcie leczenia). Dla znalazcy czeka nagroda!

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z380254929 pisałam

Mam do oddania 3 śliczne kotki, urodzone na początku kwietnia, więc będzie może je zabrać już pod koniec czerwca (Pruszcz Gdański).
Kociaki są bardzo towarzyskie, chętne do zabawy także z psem, nauczone korzystania z kuwety.

Osobom zainteresowanym mogę wysłać więcej zdjęć na maila.
Tel 504-646-412 lub poprzez kontakt gumtree

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z380231312 pisałam 608062213

Oddam dwa małe kotki w dobre ręce !!!
Osoby zainteresowane proszę o kontakt telefoniczny.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie maja 20, 2012 10:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Małgosia z Zaspy podała mi kontakt do ludzi, którzy szukają małej kotki trikolorki albo szylkretki.
792 010 582
Ja domu nie przepytywałam.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie maja 20, 2012 10:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Małgosia z Zaspy podała mi kontakt do ludzi, którzy szukają małej kotki trikolorki albo szylkretki.
792 010 582
Ja domu nie przepytywałam.

Jak karmiąca kicia i jak maleństwo?
Wszystkim tymczsowiczom znalezienia dobrych domków,rezydentom kochających
opiekunów,bezdomniaczkom zawsze pełnych misek i ciepłych budek w Dniu Kota
serdecznie życzę

pdbz

Od: Pt paź 21, 2011 8:45

Post » Nie maja 20, 2012 20:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kicia coraz mniej zestresowana, a małe chyba rośnie zdrowo, czasem podejrzę jak fika łapkami i pije mleko, staram się im za bardzo nie przeszkadzać, bo matka dzika i syczy jk się zbliżam, więc daję tylko jedzenie, wodę, sprzątam kuwetę i szybko uciekam z pokoju.
Jednak młode nie jest biało-czarne jak wcześniej sądziłam tylko tylko białe w pręgowane łatki, tak jak jego mamusia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie maja 20, 2012 20:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

UWAGA ZAGINĘŁA KOTKA
Obrazek

W piątek 18/05/12 w Gdyni na ul. Moniuszki przy ciągu garaży zaginęła nasza kochana 1-roczna kotka „Pipi”: szaro-biała, z szarą „czapką” i „narzutką”, białymi grubymi łapkami, włochatymi uszkami i puszystym ogonem. Znalazcę wynagrodzimy i prosimy o kontakt pod numery: 504 574 521 i 505 732 751.

DZIĘKUJEMY!
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon maja 21, 2012 8:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Kicia coraz mniej zestresowana, a małe chyba rośnie zdrowo, czasem podejrzę jak fika łapkami i pije mleko, staram się im za bardzo nie przeszkadzać, bo matka dzika i syczy jk się zbliżam, więc daję tylko jedzenie, wodę, sprzątam kuwetę i szybko uciekam z pokoju.
Jednak młode nie jest biało-czarne jak wcześniej sądziłam tylko tylko białe w pręgowane łatki, tak jak jego mamusia.

Szczęście w nieszczęściu,że masz takie warunki aby kiciuni zapewnić intymność.
Przypuszczam,że jak wykarmi maluszka to ją wysterylizujesz a mały pozostanie
do adopcji.U mnie zastój,rozrabiają jak"pijane zające",ale są bardzo miłe.
serdecznie życzę

pdbz

Post » Pon maja 21, 2012 19:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Obrazek
Kocurek koczuje od kilku tygodni pod Centrum Handlowym Kaszuby w Wejherowie. Nikt do tej pory nie dal mu schronienia
Ludzie przechodza w drodze na zakupy obojetnie, nikt nawet nie spojrzy, nikt nie zainteresuje sie jego losem
Boze! Co za swiat!
"Uwielbiam" Wejherowo!
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Pon maja 21, 2012 19:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Pani, która w zeszłym roku adoptowała od nas kocurka , znalazła małego kociaka bez matki, wet ocenił wiek na 2 tygodnie, pani na razie opiekuje się kotkiem ale jest na dniach do porodu własnego, za około tydz. ma termin, i prosi o jakiś ratunek ... nikt inny w rodzinie nie będzie go karmił ...
Zastanawiam się czy nie dać go tej mojej dzikusce, ale czy przyjmie? No i czy młody jakiejś wirusówki nie przywlecze :( Może ma ktoś jakiś pomysł?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon maja 21, 2012 22:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Pani, która w zeszłym roku adoptowała od nas kocurka , znalazła małego kociaka bez matki, wet ocenił wiek na 2 tygodnie, pani na razie opiekuje się kotkiem ale jest na dniach do porodu własnego, za około tydz. ma termin, i prosi o jakiś ratunek ... nikt inny w rodzinie nie będzie go karmił ...
Zastanawiam się czy nie dać go tej mojej dzikusce, ale czy przyjmie? No i czy młody jakiejś wirusówki nie przywlecze :( Może ma ktoś jakiś pomysł?

Zaryzykować można, w takim wieku maluch z wirusówką już by był martwy.
Na mleku matki z przeciwciałami powiedzmy , że wirusówki się go jeszcze nie imają.

Zaakceptować powinna.

Ja Mini Leosia i Leę podrzuciłam wysmarowawszy walerianą... wykarmiła je :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto maja 22, 2012 7:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Pani, która w zeszłym roku adoptowała od nas kocurka , znalazła małego kociaka bez matki, wet ocenił wiek na 2 tygodnie, pani na razie opiekuje się kotkiem ale jest na dniach do porodu własnego, za około tydz. ma termin, i prosi o jakiś ratunek ... nikt inny w rodzinie nie będzie go karmił ...

Kolejny problem.Właśnie dzikie kotki mają bardziej rozwinięty instynkt
macierzyński.Stanowczo boję się radzić,ale spróbować można,o ile nie znajdzie
się inna mama zastępcza,gdzie wystąpi ten sam dylmat.
serdecznie życzę

pdbz

Post » Wto maja 22, 2012 7:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Monika, a gdyby kocia mama nie chciała, ewentualnie ja mogę tego malucha wziąć (do weekendu z Bożym ciałem, potem wyjeżdzamy). Mam kocie mleko, buteleczki itp.
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Wto maja 22, 2012 8:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z381325325 668124061

W piątek(17.05.2012)w godzinach popołudniowych w okolicach Castoramy w Rumi zaginęła suczka rasy chihuahua.jest ciemnego ubarwienia z białym krawatem i białą plamką na prawej łapce.ma tatuaż na brzuszku.wabi się Tosia.była bardzo przywiązana do swojej Pani.właściciele bardzo się martwią i proszą o kontakt!!!
przewidziana jest nagroda!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto maja 22, 2012 9:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

soso pisze:Monika, a gdyby kocia mama nie chciała, ewentualnie ja mogę tego malucha wziąć (do weekendu z Bożym ciałem, potem wyjeżdzamy). Mam kocie mleko, buteleczki itp.

Chyba zaryzykuję i dam małego dzikusce - w końcu mój mały skończył teraz 1 tydz. życia, tamten ma dwa, więc tylko tydzień róznicy, w końcu to tylko dwójka. Gdyby w razie kotka nie chciała się nim opiekować to będę dzwonić do Ciebie soso.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto maja 22, 2012 11:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:
soso pisze:Monika, a gdyby kocia mama nie chciała, ewentualnie ja mogę tego malucha wziąć (do weekendu z Bożym ciałem, potem wyjeżdzamy). Mam kocie mleko, buteleczki itp.

Chyba zaryzykuję i dam małego dzikusce - w końcu mój mały skończył teraz 1 tydz. życia, tamten ma dwa, więc tylko tydzień róznicy, w końcu to tylko dwójka. Gdyby w razie kotka nie chciała się nim opiekować to będę dzwonić do Ciebie soso.

:ok:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Wto maja 22, 2012 13:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:

Powodzenia,liczę na to,że sie uda,żadne mleko nawet to kocie nie zastąpi
naturalnego karmienia.Przypuszczam,że kici"dzikusce"będzie nawet lżej.
serdecznie życzę

pdbz

[poprzednia][następna]