40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 21, 2012 10:48 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

Agnieszka W.została usunięta czy odeszła z Vivy. Narobiła syfu i zniknęła, ale na pożegnanie w swoim stylu próbuje zniszczyć co się da. Szkoda, że nie potrafi tej potrzeby bycia w centrum uwagi dobrze wykorzystać. :?
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon maja 21, 2012 10:58 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

e-dita pisze:Agnieszka W.została usunięta czy odeszła z Vivy. Narobiła syfu i zniknęła, ale na pożegnanie w swoim stylu próbuje zniszczyć co się da. Szkoda, że nie potrafi tej potrzeby bycia w centrum uwagi dobrze wykorzystać. :?

:ok: Tyle dobrego.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon maja 21, 2012 11:00 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

Zofia&Sasza pisze:
e-dita pisze:Agnieszka W.została usunięta czy odeszła z Vivy. Narobiła syfu i zniknęła, ale na pożegnanie w swoim stylu próbuje zniszczyć co się da. Szkoda, że nie potrafi tej potrzeby bycia w centrum uwagi dobrze wykorzystać. :?

Ale widzę, że na stronie Vivy na FB nadal widnieje jako admin.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon maja 21, 2012 11:04 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

e-dita pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Ale widzę, że na stronie Vivy na FB nadal widnieje jako admin.

Trzeba im zwrócić uwagę ;) Nota bene poprosiłam ją, aby zgodnie z regulaminem dogomanii umieściła w wątku rozliczenia. Wykręca się. Jak tak dalej pójdzie, to zarobi banana :)
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon maja 21, 2012 19:38 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

No i pani S. ma nowe kociaki :?
Miejsce w klatkach się zwolniło po zabranych w piątek kotach i od razu są następne. :evil:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon maja 21, 2012 20:03 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

:strach:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon maja 21, 2012 21:28 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

Maluszki do odchowania na butelce :(
I jeździ zarąbiaszczym autkiem- e-dita mówi, ze to mercedes- ja się nie znam kompletnie na markach, mogę tylko powiedzieć, że jest srebrny. I tyle w temacie "biedna, uboga pani" :evil: Dzisiaj była w lecznicy właśnie tym samochodem :? A my nie mamy jak opłacić leczenia naszych kotów od niej zabranych :x
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Pon maja 21, 2012 22:28 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

Nie za bardzo znam się na takich akcjach, bo nie miałam nigdy okazji w takich uczestniczyć. Jeżeli zajdzie taka potrzeba, jestem w stanie użyczyć swojego transportera, a jeśli nie będę akurat gdzieś bardzo daleko, mogę przyjechać i jakoś pomóc, jeśli zwykła posiadaczka kota może się na coś przydać (poskramianie złośnicy mam opanowane, ale tylko jednej konkretnej sztuki, za to dzikuski, więc nie wiem, czy byłabym przydatna).

carona

Od: Sob sty 28, 2012 22:03

Post » Pon maja 21, 2012 22:32 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

Jezu, kolejne? Jak ta kobieta reaguje na Waszą pomoc? To się nie skończy, wg mnie pomaganie jej nie ma sensu, szkoda kotów, ale nic nie można zrobić. Czuje się bezkarnie, pozbywa się kotów problematycznych, a bierze następne.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Pon maja 21, 2012 23:37 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

Ale my wiemy, ze to się nie skończy, jeżeli koty będą po jednym zabierane od tej osoby. Bo ona sobie zwalnia miejsce na nowe "słodkie brzuszki". Ładniejsze i słodkie małe kotki.
Cokolwiek by się nie żaliła, że ah, nie stać jej na koty i jaka ona biedna.

A z "newsów" od kotów, które zostały już zabrane: Astrid zaczęła mi gorączkować przed chwilą, jej brat ma zapalenie płuc.
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Wto maja 22, 2012 6:00 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

jaa dla mnie to powinno się na nią nasłać policję, straż miejską, sanepid i kogo się jeszcze da. Nawet jak nie pomogą w sensie zabrania od kobiety zwierząt to może ją zniechęcą do całego procederu. No i koniecznie zainteresujcie sprawą lokalne media, przepraszam że tak napiszę ale umierające małe kotki to temat nośny, jak ją ktoś opisze to może zawstydzi i sobie da spokój, albo rodzina do tego zmusi. Nic tak nie działa na kołtunów jak strach przed tym "co ludzie powiedzą".

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25

Post » Wto maja 22, 2012 8:14 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

krist pisze:jaa dla mnie to powinno się na nią nasłać policję, straż miejską, sanepid i kogo się jeszcze da. Nawet jak nie pomogą w sensie zabrania od kobiety zwierząt to może ją zniechęcą do całego procederu. No i koniecznie zainteresujcie sprawą lokalne media, przepraszam że tak napiszę ale umierające małe kotki to temat nośny, jak ją ktoś opisze to może zawstydzi i sobie da spokój, albo rodzina do tego zmusi. Nic tak nie działa na kołtunów jak strach przed tym "co ludzie powiedzą".

Wiesz, to tak jakby napisać, że alkoholik się zawstydzi i przestanie pić :( To jest choroba. Ona nie może żyć bez "ratowania" kotów.
Tu viewtopic.php?f=1&t=114273 można o tym poczytać (jak się odsieje wycieczki personalne ;) )
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto maja 22, 2012 14:21 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

Próbujemy to ugryźć, na chwilę obecną najważniejsze jest znalezienie miliona domów tymczasowych... Bo zabrać, to jedno, ale gdzie podziac uratowane, ale chore i zagrzybione?
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Wto maja 22, 2012 15:38 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

To trudno wykonalne, ale chyba nie niemożliwe- mam na myśli częste "ciosanie kołków" na
głowie odpowiednich służb no i kontakt z rodziną tej pani- do orzeczenia całkowitego posia-
dania przez nią zwierząt.Bo jej "działalnośc" to przecież można określić jak o znęcanie się nad
zwierzętami, a to jest prawnie zabronione. To by dało więcej czasu na uratowanie i znalezienie
domów dla zwierząt będących aktualnie pod opieką tej pani.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pt maja 25, 2012 2:41 Re: 40 kotów u zbieraczki - pomoc na cito SZCZECIN

:) witam ponownie .... nie czytałem wszystkich nowych postów - po prostu mi sie nie chce :mrgreen: ...
do paru co nowszych - co pisała sasza , tak władze już się dowiedziały : główna naczelna w Warszawie nawet :roll:
Agnieszka naraz i odeszła i została usunieta , co E-dyta pytałaś .........
władza jeszcze główniejsza w Anglii chyba nie wie , nie gadałem z nimi :roll:
dziękuję za porozumienie
działajcie , działajcie .........
mój apel , jest tam kotka którą nazwałem śliniaczką , ciągle obicie się ślini i trzęsie łepkiem , nią się zajmicie , konsultowałem jej przypadek z wetem to się dowiedziałem że może mieć stan zapalny dziaseł , podobno kotka jest bez zębów i dostaje zastrzyki według panii M. co miesiać , mimo wszystko mz zastrzyki powinny coś działać a ona na dodatek ma drgawki łepka , - mogą to być problemy neurologiczne , może to też być to że część zęba została i jak powiedziałem jest stan zapalny , kocurka powinna mieć priorytet w leczeniu .....
Ostatnio edytowano Pt maja 25, 2012 3:30 przez boguda, łącznie edytowano 1 raz
http://www.pomagam.info/wp-content/gall ... a_th_b.jpg

stop testom na zwierzętach
stop futrom
stop polowaniom
stop gazowaniu zwierząt w USA
oraz wiele innych akcji - wspomóż jakąś

a , i Pozdrowienia od kota Myszkina

boguda

Od: Pt lis 26, 2010 16:42

[poprzednia][następna]