Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 22, 2012 19:11 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Jaaga pisze:
Edisza, a wczoraj własnie Piotrek w schronisku narzekał, że nie ma chętnych do pomocy przy kotach :wink: . Pewnie się ucieszy, ze ktoś wreszcie się zgłosił.

Z kotami mam mniejsze doświadczenie niż z psami, ale pewnie sobie poradzę :)
W weekend mam trochę wolnego, chciałabym wszystko ustalić i dowiedzieć się jakie zwierzaki mogę umieścić na mojej stronie, która jest w budowie :)

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Czw mar 22, 2012 19:31 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Jak nie ma chętnych? Ja jestem jak najbardziej chętna do pomocy, ale w maju po maturach : )

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Pon kwi 16, 2012 10:12 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Tychy - pilnie poszukiwana mamka dla kilkugodzinnych osesków !
Grażyna: 601 294 064

viewtopic.php?f=1&t=141111

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Sob kwi 21, 2012 6:38 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Musia w swoim domu. proszę o jej przeniesienie ze strony schroniska.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie kwi 29, 2012 18:27 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

OPIEKA NAD AMSTAFFEM :!:

Witajcie, pewni Państwo szukają opiekuna, który na 3 tygodnie odpłatnie (!) zaopiekuje się 9-letnią suczką rasy Amstaff. Opieka ma być od początku czerwca, w domu opiekuna. Ważne, by był to dom bez dzieci, bo suczka lubi spokój.
Sunia jest łagodna, dobrze wychowana, posłuszna, ale ciągnie na spacerach. Poszukiwana osoba doświadczona i silna - suczka waży 40kg.

Osoby zainteresowana proszę o info na pw.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pon maja 07, 2012 15:16 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Niestey mój projekt dla sosnowieckiego schroniska nie wygrał grantu u mnie w pracy :( . Za to Ala umawia możliwość kwestowania za 2 tygodnie w sobotę u siebie w szkole w ramach Dnia Otwartego - jak się uda będę potrzebowała puszkę schroniskową :ok:

Edit, niestety na dniu otwartym będzie zbiórka na chłopca chorego na Aspergera, więc niestety nie tym razem. Kiepski dziś dzień mamy :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 08, 2012 13:06 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

A co próbujecie zorganizować? Może Wam pomóc w czymś?

Plotkara

Post » Wto maja 08, 2012 17:54 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

mam dom dla rudego kociaka
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon maja 14, 2012 1:08 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Ps: http://e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie/3795 ... t-czeladz/
Dnia 07 05 2012 miasto Czeladź osiedle Musiała . Zaginął kot - około półtora roczny kocur koloru białego z plamkami buro czarnymi. Kot bardzo spokojny, lubi pomruczeć i pomiałczeć.
wszelkie informacje - proszę dzwonić telefon w ogloszeniu

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon maja 14, 2012 10:04 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Nie znacie kogoś, kto chciałby przygarnąć szylkretową kotkę w wieku 3-4 lat? Bardzo przyjazna, milutka, bardzo zadbana, ale niestety jest bezdomna od kilku lat. Nie boi się człowieka, szuka kontaktu z nim i bez problemu można ją wziąć na ręce, jednak po dłuższej chwili dopomina się o postawienie jej na ziemi. Lubi się bawić.

Plotkara

Post » Sob maja 19, 2012 23:18 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Plotkara pisze:Jak nie ma chętnych? Ja jestem jak najbardziej chętna do pomocy, ale w maju po maturach : )

Plotkara jak jesteś chętna do pomocy to zapraszamy :D pisz na pw :D
Kasiu napisz rozpiskę kocikaów w schronisku :D
Podajadę jutro po dwa kociaki schroniskowe i zabiorę je do Kociej Chatki - Sandra nie daje rady w schronie i kociak po operacji łapki Cezar też wymaga szczególnej opieki.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie maja 20, 2012 7:43 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Tereniu, to weź przy okazji jakiegoś do mnie.

Jaaga

Post » Nie maja 20, 2012 21:53 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Jaaga pisze:Tereniu, to weź przy okazji jakiegoś do mnie.

Jaaga dziś już nie dałam rady, ale w poniedziałek na 100% kociaka przywieziemy. Przywiezie go Kasia dam jej Twoje namiary telefoniczne Kasia kończy pracę w Sosnowcu koło 16 a potem jedzie do Katowic, tak że pewnie około 17 mniej więce będzie u Ciebie :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon maja 21, 2012 11:22 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Witam,

przepraszam, ze pisze dopiero teraz, ale mielismy malowanie przez cały weekend i padłam na twarz wczoraj :-).

Poniżej stan po inwentaryzacji :-) w sobotę.

ADOPCJE:

Kocurki:
Czarny (z alergia, ale juz wyglada lepiej niz tydzień temu) – mega miziak :-)
Biało-pregowany - b. miziasty (dzisiaj go zabieram do Jagi)
Bury – wycofany, cały czas siedzi w koszyku na górnej pólce
Pingwin – nieśmiały i płochliwy

Kotki:
Biało-czarna – b. ładna, mizasta
Tri kolorka – adoptowana w sobote
Sandra – b. wycofana

SZPITALIK:
Cezar – tylna łapa w gipsie
Czarny (tasiemiec)
Biało-czarna kotka – po sterylce z łapka w gipsie
3 małe kociaki (2 czarne + 1 biało czarny) – kk
2 małe kociaki (biało-czarne) – straszny kk

KWARANTANNA:
2 bure kotki po sterylkach

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Pon maja 21, 2012 17:38 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schroni

Plotkara pisze:Nie znacie kogoś, kto chciałby przygarnąć szylkretową kotkę w wieku 3-4 lat? Bardzo przyjazna, milutka, bardzo zadbana, ale niestety jest bezdomna od kilku lat. Nie boi się człowieka, szuka kontaktu z nim i bez problemu można ją wziąć na ręce, jednak po dłuższej chwili dopomina się o postawienie jej na ziemi. Lubi się bawić.

Zrób zdjęcia, przeslij tekst +foto+ kontakt, to poproszę o zdjęcia. Miałam sporo telefonów o tri Lolę, która została wyadoptowana ze schroniska. Dziś Pani z Krakowa chciała nawet po nią przyjechać.

Jaaga

[poprzednia][następna]