Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 20, 2012 20:48 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Tak drzwi są w użytku niestety.. myślałam nad metalową siatką bo chyba najtrwalsza jest no i jakoś muszę wykombinować te drzwi żeby dało się wyjść dlatego wole żeby jakiś Pan mi to zrobił bo trochę grzebania jest.
A kotka nie mogę się doczekać :oops: wszystko już mam oprócz siatki na balkonie no i muszę zrobić coś z oknami chyba faktycznie zamontuje ograniczniki wyglądają nieźle i chyba się sprawdza
A co do firmy z Warszawy wszystko super tylko pewnie mnie wykasują bo dojechać trzeba ... ale zapytać nie szkodzi jutro zadzwonię, ale nadal podtrzymuje pytanie na temat fachowców z Poznania

madzq

Od: Śro maja 16, 2012 15:30

Post » Nie maja 20, 2012 21:26 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Ja w zeszłym roku osiatkowałam balkon.
Robili mi to panowie przy okazji wymiany okna balkonowego.
Robili to pierwszy raz w życiu, jest trochę niedociągnięć, ale panowie bardzo się przykładali, brali pod uwagę wszystkie moje sugestie, bardzo mili.
Spróbuję się z nimi skontaktować jutro (muszą mi uszczelnić siatkę pod sufitem, bo mam 6 miesięczną paskudkę, która jak tylko wleci na balkon od razu wspina się i próbuje czy górą się nie zmieści; mieszkam na 14 piętrze).
Spytam się czy ewentualnie mogę podać nr telefonu.
Obrazek

Basiag

Od: Sob maja 27, 2006 19:57

Post » Nie maja 20, 2012 21:42 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

o super była bym wdzięczna.
ja tez mieszkałam prawie cale życie na 14 pietrze :) i tez z kotem ale bez siatki na balkonie bo raz mu pokazałam jak jest wysoko wczepił się we mnie pazurkami i nigdy więcej nie wszedł na balkon.. ale niestety miesiąc temu kotek odszedł zachorował na nerki żył 8 lat walczyliśmy o niego 4 dni [*] strasznie mi go brakuje pomimo że tam już nie mieszkam od 4 lat

tak więc czekam za numerkiem telefonu i jak ktoś jeszcze miał by namiary na fachowców to bardzo proszę o dane do kontaktu

madzq

Post » Pon maja 21, 2012 18:04 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Dzwoniłam dzisiaj, ale pan nie za bardzo mógł ze mną rozmawiać, bo był na montażu.
Ma zadzwonić do mnie jutro i się umówimy. Wtedy mu pokażę zdjęcie twojego balkonu, madzq.

madzq pisze:ja tez mieszkałam prawie cale życie na 14 pietrze :) i tez z kotem ale bez siatki na balkonie bo raz mu pokazałam jak jest wysoko wczepił się we mnie pazurkami i nigdy więcej nie wszedł na balkon.

Ja z moimi wychodziłam na balkon w szelkach. Do czasu - aż jedna z moich kotek skoczyła za gołębiem i wisiała na smyczy przez balustradę. To były chwile grozy - ona się szarpała, a ja musiałam ją wciągnąć na balkon; nie wiele brakowało do nieszczęścia. Od tego czasu balkon w ogóle nie był otwierany. RUSki są baaaaaaaaaaaaaaaardzo szybkie.
Obrazek

Basiag

Post » Pon maja 21, 2012 18:06 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Koty spadaja i sa szybsze od ludzi- ja mam etatowa uciekinierke- mimo zabezpieczonego balkonu mam ochote za kazdym razme ja zwiazac w peczek jak otwieram drzwi na balkon :twisted: a niby ragdolle to takie nieporadne kotki :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto maja 22, 2012 21:35 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Basiag to przygoda mrożąca krew w żyłach !! pewnie przerażenie nie do opisania !!
Dziękuję za pomoc bardzo miło z Twojej strony :D

madzq

Post » Śro maja 23, 2012 19:58 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

madzq, nie mogę ci na razie pomóc, bo facet od dwóch dni nie odbiera telefonu :twisted:
Nagrałam się, ale nie oddzwonił :(

I my znów męczymy się z zamkniętym balkonem :|
Obrazek

Basiag

Post » Czw maja 24, 2012 7:40 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Dzień dobry!

Czy może ktoś z was ma pomysł na przymocowanie zabezpieczenia do STYROPIANU?
Wkręcić się w normalną ścianę, to żadna finezja, ale w to cholerstwo i żeby jeszcze się trzymało...
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Czw maja 24, 2012 8:48 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Myślę, że na samym stytopianie to zawsze ryzyko będzie. Trzeba sie przebić długim kołkiem czy innym gwoździem przez styropian do ściany, tak, żeby w ścianę się wkręciło.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw maja 24, 2012 15:52 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Morelowa ma rację.
Mój blok jest też ocieplony styropianem, muszą być odpowiednio długie kołki.
No, ale też trzeba wiedzieć jaka jest grubość tych płyt, bo są różne używane do ocieplania.
Obrazek

Basiag

Post » Śro cze 06, 2012 8:48 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

doradźcie mi - siatka polietylenowa z okiem 5x5cm dla 5 kg kota ? czy to nie za duże oczka ?
" I just want to you know who I am "

xavi_sky_diving

Od: Wto paź 25, 2011 12:10

Post » Śro cze 06, 2012 8:51 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

to chyba zależy od wielkości jego głowy - jeśli przeciśnie, to i cały kot przejdzie...
Ja jestem panikara w tym temacie i zdecydowałam się na 3,5 x 3,5 cm. tylko łapa przechodzi.
W roku akademickim mogę być tu bardzo rzadko, proszę o cierpliwość

Zireael666

Od: Śro lut 15, 2012 13:41

Post » Śro cze 06, 2012 8:56 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

:) dzieki, narysowałam sobie kilka takich oczek i mimo sporego kota - te oka wyszły naprawde duże, inna opcja to 28mmx288 mm więc na taka się zdecyduje ;)
" I just want to you know who I am "

xavi_sky_diving

Od: Wto paź 25, 2011 12:10

Post » Śro cze 06, 2012 9:31 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

też myślę, że te mniejsze oczka to lepsze wyjście. :)
zawsze to spokojniejsza głowa. nasza i kota ;p
W roku akademickim mogę być tu bardzo rzadko, proszę o cierpliwość

Zireael666

Od: Śro lut 15, 2012 13:41

Post » Śro cze 06, 2012 10:56 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

295955 pisze:Dzień dobry!

Czy może ktoś z was ma pomysł na przymocowanie zabezpieczenia do STYROPIANU?
Wkręcić się w normalną ścianę, to żadna finezja, ale w to cholerstwo i żeby jeszcze się trzymało...

Są specjalne kołki do styropianu. W firmie obok wieszali na takich kołkach kamery do monitoringu.

Obrazek
Meble ogrodowe na nogach z żeliwa

JanB

Od: Śro cze 06, 2012 10:06

[poprzednia][następna]