DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 20, 2012 21:36 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. April w DS

April pojechała dziś do nowego domu, zamieszkała w Zabrzu Rokietnicy z bardzo miłym Państwem i 4rką fajnych dzieciaków. Będzie mieszkała też z kotem Hektorem :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie maja 20, 2012 21:41 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. April w DS

OlaLola pisze:April pojechała dziś do nowego domu, zamieszkała w Zabrzu Rokietnicy z bardzo miłym Państwem i 4rką fajnych dzieciaków. Będzie mieszkała też z kotem Hektorem :)

O,w mojej okolicy,jakby co słuze wizyta poadopcyjna 8) :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie maja 20, 2012 22:25 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. April w DS

Super, ze się załapała na ogłoszenia Filipa i że można wytropić email poprzez wyszukiwarkę :ryk:

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Sob maja 26, 2012 11:24 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Kocięcia w DS

Pchełka i Paciorek pojechali wczoraj do wspólnego domu, zamieszkali w Katowicach. Pchełka bardzo przeżyła rozstanie, bała się jak dojechaliśmy. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i maluchy raz dwa się zadomowią.

A dziś stał się cud i jest, złapałam Albisia dwa, siedzi w mojej klatce i póki co się odstresowuje.... Polowałam na nią 2 miesiące i udało się. Kotka jest chuda, brudna, ma sierść jak szczotka, ale ogromny z niej pieszczoch. Założę jej wątek, jutro powinnam mieć trochę czasu. Kotka będzie potrzebowała dobrego jedzonka, żeby dojść do siebie....

Muszę też powklejać zdjęcia z nowych domów, bo dostałam zdjęcia od nowych Państwa, ale nie mam kiedy do tego siąść.

OlaLola

Post » Pon maja 28, 2012 11:07 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Kocięcia w DS

Oto wątek Albisia 2, czyli Pauli, bo tak ją nazwaliśmy. Paulinka bardzo prosi wszystkie cioteczki, o zaglądanie i kibicowanie.
A gdyby jakaś cioteczka, miała za dużo jedzonka, dla kociastych to i dobre jedzonko prosi.

Obrazek

viewtopic.php?f=13&t=142489

[url=http<a href=http://zapodaj.net/0037fb7008f23.jpg.html>Maja ND3.JPG</a>[/img]http<a href=http://zapodaj.net/0037fb7008f23.jpg.html>Maja ND3.JPG</a>[/img[/url]
Ostatnio edytowano Czw maja 31, 2012 15:35 przez OlaLola, łącznie edytowano 1 raz

OlaLola

Post » Wto maja 29, 2012 9:28 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Wychudzona Paula str

Super że udało się ją złapać i ze taka fajna jest :ok:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Nie cze 03, 2012 13:11 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Wychudzona Paula str

Tak na szybko u mnie dwa nowe koty, jeden to malusia dziewczynka bielusia z kk, podobno jest fajny domek dla niej, prawda sisay? :twisted:
Drugi to pół dzika, a w zasadzie oswojona ( sama zaczęła się łasić) już koteczka, wolnożyjąca, od urodzenia na ulicy, coś ma z drogami oddechowymi, ale ogólnie wychudzona, w złej kondycji. Może pamiętacie o niej, kiedyś ją miałam na sterylizację i wspominałam o niej, to bura koteczka Patelka, która ma w pradziatku persa. Patelka nie chciała jeść z miejscu, w którym żyła, tylko bardzo dużo piła. U mnie już je, ale no gotowanym mięskiem się zajada. ;)
Nie wiem czy fakt, że Patelka chce się głaskać/miziać/brać na ręce jest spowodowane tylko chorobą, czy jej przemianą. Ja jej nie oswajałam, sama się oswoiła.... W każdym razie jeśli jej stosunek do świata się nie zmieni, Patelka nie wróci na wolność i będzie u nas szukać domu.

PS W tym tygodniu Paulinka jedzie na sterylizacje, planujemy ją na wtorek gdyż coś niepokojąco brzuch Pauli rośnie z każdym dniem.... :roll:

OlaLola

Post » Śro cze 06, 2012 19:05 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Wychudzona Paula str

Mania i Paulinka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mania:
Obrazek
Obrazek
Perełka ( dawniej Patelka)
Obrazek

Proszę się zachwycać :mrgreen:

I opisy kotków:
Imię: Mania
Data urodzenia: początek maja 2012
Kastracja: nie
Szczepienia: nie
Stosunek do kotów: dobry
Stosunek do psów: nie znany
Stosunek do dzieci: nadaje się do starszych dzieci
Kontakt do opiekuna: jak zwykle

Opis, uwagi: 6 tygodniowe maleństwo, Mania jest zdrowa, wesoła i śliczna. Koteczka pięknie korzysta z kuwetki i dzielnie wspina się na drapak. Jest urocza.

Imię: Paula
Data urodzenia: 2011
Kastracja: tak
Szczepienia: nie
Stosunek do kotów: negatywny, zaakceptowała tylko najmłodszego kociaka w domu tymczasowym, traktuje go tak jakby był jej własnym kociakiem
Stosunek do psów: nie znany
Stosunek do dzieci: nadaje się do starszych dzieci
Kontakt do opiekuna: jak zwykle
Opis, uwagi: Inaczej o Pauli nie można napisać, Paula to... największy pieszczoch świata. Koteczka kocha ludzi, uwielbia się głaskać, tulić, siedzieć/spać na kolanach człowieka. Nie widzi świata poza człowiekiem. Paulinka robi tylko krótkie przerwy na jedzonko, po co marnować czas, skoro można spędzić go z człowiekiem. Paulinka jest odrobaczona, odpchlona, bez problemu korzysta z kuwety. Paula może mieć około 8-9 miesięcy, ale nie wygląda na więcej niż 5-6. Szukamy dla Paulinki domu bez innych zwierząt. Koteczka znajduje się w domu tymczasowym w Tarnowskich Górach.

Perełki opisu jeszcze nie robię, trzeba ją lepiej poznać.

OlaLola

Post » Pt cze 08, 2012 13:11 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Zdjęcia str. 33

Przydreptałam :mrgreen:
Maniutka do rozsmarowania na chrupiącej bułeczce, mniam, mniam :1luvu:
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Pt cze 08, 2012 17:53 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Zdjęcia str. 33

Wilber witamy :1luvu:
Maniusia pojechała dzisiaj do nowego domu, Państwo szukali białej kotki, bo mają czarną koteczkę, wziętą ze sklepu zoologicznego, miała robale, świerzb, grzybice... Teraz to piękna koteczka, widziałam zdjęcie, fajna czarnulka. Mam nadzieję, że polubi Manię. :) Paulinka póki co jest dzielna, schowała się jak Państwo przyszli, dzięki temu nie widziała jak zabierają Manię.

OlaLola

Post » Wto cze 12, 2012 11:56 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Mania w DS

Dianka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Filipek:
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Wto cze 12, 2012 12:15 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Mania w DS

Filipek cd
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pchełka w nowym domu nazywa się Muffinka
Obrazek
I Paciorek nazywa się teraz Edek
Obrazek

OlaLola

Post » Wto cze 12, 2012 12:16 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Mania w DS

Pacuś :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Maja :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Wto cze 12, 2012 12:49 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Mania w DS

Cudne te kociejstwa :1luvu:
A dla Maniutki wszystkiego najlepszego w nowym domku, niech rośnie szczęśliwie i beztrosko :ok:
Paulinka jej nie szuka ?
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Wto cze 12, 2012 12:59 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Mania w DS

Nie, trochę popłakała ale szybko jej przeszło. Teraz mam dwa nowe kociaki, są u mnie od dwóch godzin, postaram się je szybko obfocić i wrzucić zdjęcia. Dziewczynka nazywa się Koko, a chłopiec Spoko :) W końcu Euro :)

OlaLola

[poprzednia][następna]