PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 20, 2012 16:31 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Witam.
Kiedy kończy kawarantannę kremowy pers?
Przyjęty 11.05 - więc?
Nie umiem wytrwać w cierpliwości, by dodzwonić się do schroniska.
Ktoś może wie?

mordencjusz1

Od: Nie maja 20, 2012 16:28

Post » Nie maja 20, 2012 17:34 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Kwarantanna trwa 2tygodnie.

Zwrócony z adopcji cudowny i miziasty Diodak miał na szyi różową obróżkę z kokardką :| .
Brakowało mi dedykacji "z wyrazami miłości - właściciel" :evil: . Obłuda.

Paluszki pięknie dziękują za dobre jedzonko :mrgreen: . To naprawdę miły widok , kiedy te wspaniałe kotki pałaszują z apetytem :catmilk: . No poza tymi , które straciły chęci do życia :cry: . A niestety jest ich kilka :x .

Neigh - zdjęcia zrobione .Tylko chwilowo jest tak jak pisałam :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie maja 20, 2012 20:15 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

MalgosiaZ pisze:Zwrócony z adopcji cudowny i miziasty Diodak miał na szyi różową obróżkę z kokardką :| .
Brakowało mi dedykacji "z wyrazami miłości - właściciel" :evil: . Obłuda.

Gosiu, nawet mi nie mów o obłudzie... cały czas jak patrzę na Miminkę (ex. Mary) podrzuconą na parking paluchowy, to mam przed oczami liścik napisany przez jej byłych "opiekunów" z prośbą o znalezienie dobrego domu i torbę z jej jedzeniem, kocykiem i zabawkami :evil: Jak opowiadam o tym "normalnym" osobom, to najczęściej odpowiadają: "lepiej tak, niż mieliby wyrzucić na ulicę" :roll: A tak nawiasem mówiąc, Miminka tydzień temu miała sterylkę, czuje się dobrze, tylko jest troszkę smutna bo nie może szaleć.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon maja 21, 2012 9:01 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Prosimy o fotkę Miminki :flowerkitty: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon maja 21, 2012 15:36 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Skromniutki bazarek na Paluszki
viewtopic.php?f=20&t=142302
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon maja 21, 2012 20:01 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

MalgosiaZ pisze:Prosimy o fotkę Miminki :flowerkitty: .

Wstawię, ale już nie dzisiaj... padam na twarz po całodziennym sprzątaniu mieszkania po przeprowadzce (a to dopiero początek :roll: )
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Wto maja 22, 2012 22:38 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Wstawiam obiecane fotki Miminki :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zgłosiłam ją też do konkursu na miss maja :mrgreen: viewtopic.php?f=20&t=141895
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Śro maja 23, 2012 6:58 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Miminka wygląda na skromną i delikatną koteńkę :flowerkitty:
Sama słodycz :love:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Czw maja 24, 2012 14:26 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Przypominam o paluchowych kotach przed weeekendem :!:

Na adopcję kolejny tydzień czekają nasze dziczki, amatorzy podrobów, koty po przejściach...

PANDORA
Obrazek Obrazek Obrazek
:arrow: Trudno jej zrobić zdjęcie... Kotka była wolnożyjąca. Nie jest agresywna, raczej typ "zobacz mój ogon", choć przyciśnieta do muru może się bronić. Niestety nie można jej wypuścić, bo jest ślepa lub mocno niedowidząca. BARDZO PILNIE SZUKA BEZPIECZNEGO OGRODU BEZ MOŻLIWOŚCI WYJŚCIA, BĄDŹ CZŁOWIEKA, KTÓREMU NIE BĘDZIE PRZESZKADZAĆ JEJ NIEWIDZIALNY STYL BYCIA

LAMIA
Obrazek

PAC PAC
Obrazek Obrazek
:arrow: styczeń - Ma ok 2-3 lat. jest charakterny. wyniki idą w dobrym kierunku poprawy. to jest kot o dziwnym charakterze kazdy inaczej go moze opisac jedni ze to dziki kot inni ze bojący własnego cienia. a jesli chodzi o moją opinie to jest miły sympatyczny kot. jesli szukać domy to tylko zeby była jedna osoba której on zaufa. a i bez psów nawet spokoiny york króry chodzi po korytarzu mu nie pasuje. o kolejne wyniki postaram się w tym tygodniu coś dowiedzieć (pisze o nim monia1)[/quote]
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt maja 25, 2012 8:59 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

Halo, nie śpimy! :lol: KOTY z Palucha potrzebują pomocy!
Kotów przybywa, a wolontariuszy i domów tymczasowych niestety nie :(

Obecnie do schroniska w miarę regularnie przychodzi 5 osób z czego tylko jedna jest w trakcie roboczego tygodnia.
Nawet jeśli w ciągu jednego dnia w weekend są dwie- trzy osoby to niestety się nie rozerwą, a do ogarnięcia jest sporo. Chciałoby się każdemu kotu i każdej czynności poświęcić uwagę, ale nie jest to możliwe i zawsze coś/ktoś na tym cierpi. Sprzątanie, karmienie, socjalizacja, pielęgnacja, kocięta, zdjęcia, oznaczanie, promocja i adopcje to za wiele aby zaledwie kilka osób mogło się do tego- nie rozdrabniając- należycie przyłożyć :| .
Schronisko nie jest łatwym miejscem- to jasne, ale jeśli ktoś się waha czy przychodzenie tam przyniesie wymierne korzyści to zaręczam, że tak.
:arrow: Jeżeli masz kilka godzin wolnego w ciągu tygodnia- przyjdź i je spożytkuj.
:arrow: Każde jedno uratowane życie to nadal uratowane życie!
:arrow: Jeżeli masz pomysł na inną formę pomocy paluszkom- podziel się nim z nami :)

Nowi z ostatnich kilku dni:
259/12 Obrazek
261/12 Obrazek
263/12 Obrazek
264/12 Obrazek
265/12 Obrazek
266/12 Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt maja 25, 2012 9:28 Re: PALUCH 7 - Koty małe i duże. DT to ich szansa na życie!

smarti pisze:wczoraj wieczorem ok 19-tej umarł nagle Dziadzia[']

co prawda miał stwierdzony FiV ,miał ok. 15 lat oraz był ogólnie bardzo wyniszczony -(to kot na którym można było uczyć się budowy kociego szkieletu mimo że odbywał kilka razy dziennie prawdziwy "tour de miska"), ale czuł się na tyle dobrze że jego śmierć spadła na nas nieoczekiwanie..

o 18-tej,jak zwykle wypił ulubiony sosik z catessy, przemyłam mu pysio z ropni, wytuliłam, zakropliłam piękne oczki, pogadał do mnie jak zwykle. Zrobił dużo sioo i jeszcze jak oporządzałam inne kotki to położył się w swoim posłanku-czyli wszystko jak co dzień...
o 23-ciej, jak poszłam z kolacją to leżał tuż obok posłanka na boczku i nie żył - tak od ok.3 godzin.

Do końca miał szczęśliwe, dostatnie, pełne miłości i miłego mu kociego towarzystwa życie-na pewno nie tak wspaniałe jakie mógłby mieć w DS-ie ale jednak dobre na tyle na ile tylko mogliśmy dać radę..

niestety nie zdążyliśmy wdrożyć terapii TFX która,jak miałam nadzieję przedłuży jego życie-widocznie nadszedł już Jego czas... :cry: :cry: :cry:

Śpij spokojnie Dziadziu
[']..niewątpliwie byłeś kiedyś kotem wyjątkowej urody..
..my zapamiętamy Cię jako kota o absolutnie wyjątkowym uroku osobistym...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt maja 25, 2012 14:44 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Zostań DT, zostań wolontariuszem..P

Takiego, jak na ostatnim zdjęciu Go zapamiętam :cry:

Jest jeszcze jedna smutna wiadomość. W schronisku swojego Domu nie doczekał Tokaj. Po kilku miesiącach w klatce dołączył do swojego braciszka Sajgonka :(
Obrazek Obrazek Obrazek

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob cze 02, 2012 18:55 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Zostań DT, zostań wolontariuszem..P

WOLONTARIUSZE POTRZEBNI !!!
PRACY DUŻO - RĄK MAŁO :?

Coraz więcej maluszków :crying:
Szafy pełne chorusków :conf:

Z adopcji wrócił fajny bury kocurek . Po dwóch latach . Bo wszędzie sika :( .
Do domu razem z piękną(i chorą) 250/12 pojechał Pac Pac . Jest w bardzo ciężkim stanie :( . Skóra i kości , oczka wpadnięte. Pani zawalczy o niego . A my wspierajmy duchowo :ok: .

Jakieś dzielne maluchy z pokoju adopcyjnego, mimo że były w klatce upolowały dwie myszy :mrgreen: . Szczątki jednej i zwłoki drugiej znalazłam na podłodze przy klatce . Musiały mieć niezłe zajęcie :twisted: .

Mamy braki szmatkowe. Prosimy o przegląd szaf :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob cze 02, 2012 22:40 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Zostań DT, zostań wolontariuszem..P

Kolejny bazarek na Paluszki (coś nie mam ręki do bazarków :( viewtopic.php?f=20&t=142302 )
viewtopic.php?f=20&t=142628
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon cze 04, 2012 17:09 Re: PALUCH 7 - GPK Mrau. Zostań DT, zostań wolontariuszem..P

Mam smutną wiadomość :cry: . Pac Pac [*]odszedł za TM :cry:
Obrazek

MałgosiaZ

[poprzednia][następna]