Nowofunland na ulicy! już w DT - Terranova. Dziękuję :)))

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2012 18:08 Re: Nowofunland na ulicy! transport Kraków lub Warszawa!

Anulalula, zrobiłaś bardzo dużo :love: że nie wyszło tym razem - trudno :( bardzo, bardzo przydałby się tdt, do czasu aż chłopak będzie mógł pojechać do dt do Warszawy :( no bo wyobraźcie sobie - gdyby dziś się wszystko zgrało, a pies by się chwilowo "zapodział"? co wtedy? gdzie szukać? trzymać usłużnego człowieka, który miał psa przewieźć, pazurami i kazać mu czekać nie wiadomo ile?

ja cały czas myślę nad tym, gdzie psiura wkleić... kto może się zlitować na kilka dni chociaż, bo jak pobyt miałby się przedłużać, to trudno - sama wsiądę w auto i go do tej Warszawy zawiozę.
Wzięłabym go do siebie, skleciła na poczekaniu jaką budkę, żeby miał na te parę dni, ale Wiesiek się nie zgodzi za Chiny Ludowe :( już ma powyżej dziurek w nosie tymczasowego Miśka, wściekły jest jak nie wiem, wyraźnie powiedział, że ani jednego psa więcej, ani na stałe, ani na tymczas, ani nawet na jeden dzień :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto maja 15, 2012 6:27 Re: Nowofunland na ulicy! transport Kraków lub Warszawa!

Mimo, ze piatkowa akcja transportowa nie powiodła sie, nie ustajemy w działaniach. Mamy TDT i potencjalny DS ale potrzebny nam nadal transport Psiaka do Wawy.

Jeżeli ktokolwiek jest wstanie pomóc z transportem bardzo proszę o kontakt.

Roboczo w domu nazwaliśmy go Trans:) bo długa droga - podróż przed nim, wczoraj odbyła sie próba wejscia do samochodu ale niestety chłopak ma obawy przed wejsciem do czterokołowca, jednak mysle, ze powoli, powoli i da rade, musi nam troche pomóc.

anulalula

Od: Sob mar 24, 2012 7:53

Post » Wto maja 15, 2012 7:40 Re: Nowofunland na ulicy! transport Kraków lub Warszawa!

anulalula pisze:Mimo, ze piatkowa akcja transportowa nie powiodła sie, nie ustajemy w działaniach. Mamy TDT i potencjalny DS ale potrzebny nam nadal transport Psiaka do Wawy.

Jeżeli ktokolwiek jest wstanie pomóc z transportem bardzo proszę o kontakt.

Roboczo w domu nazwaliśmy go Trans:) bo długa droga - podróż przed nim, wczoraj odbyła sie próba wejscia do samochodu ale niestety chłopak ma obawy przed wejsciem do czterokołowca, jednak mysle, ze powoli, powoli i da rade, musi nam troche pomóc.

czyli gadaliście z Panią Anetą? Jeśli ktoś wywalił Transa z samochodu - będzie miał obawy przed wejściem do samochodu :( tak samo miał mój Rastek, dwa miesiące potrwało, zanim się przekonał, że już nie zostanie po raz drugi wywalony...

Anulalula, ja już się nie chcę dobijać jako kolejna "pomagaczka" do tej Pani, ale czy oni mają jakiś sprzęt dla psiaka? smycz? obrożę? czy po prostu go "proszą", żeby wsiadł? :roll:

Georg-inia

Post » Wto maja 15, 2012 8:11 Re: Nowofunland na ulicy! transport Kraków lub Warszawa!

Georginiu, kontakt był, codziennie Pani opiekujaca sie bedzie przekonywac Transa do samochodu, z rozmowy wynikało, ze nawet pomimo strachu psa da sie wsadzic do samochodu, nie panikuje.

Na razie Trans jest zachęcany do wejscia do samochodu na smakołyk.Nikt go na smyczy nie zapinał, z obrozą i smycza damy sobie radę, kroi sie ze jak nikt sie nie znajdzie ja po niego podjade, chociaz to w jedna strone 200 km wiec w obie 400, ale jak bedzie mus to mus, nie mam wyjscia jest DT jest potencjalny DS i cholerny transport w dotarciu Transa do innego zycia przeciez nie moze przeszkodzić:)

Jednakze jeżeli ktokowiek z czytajacych jest wstanie mi pomóc i chociaz podrzucic Psa ciut blizej do Wawy to bede ogromnie wdzieczna.

anulalula

Od: Sob mar 24, 2012 7:53

Post » Wto maja 15, 2012 13:01 Re: Nowofunland na ulicy! transport Kraków lub Warszawa!

Zachęcanie na pewno pomoże :ok:

Nadal szukany transport dla przystojniaka :!:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Sob maja 19, 2012 21:14 Re: Nowofunland na ulicy! już w DT - Terranova. Dziękuję :))

ja w ogóle nie wierzę w to, co się stało. Anulalula dziś PRZYJECHAŁA do Łodzi tylko po to, żeby zabrać psa i zawieźć go do DT! :love: :love: :love:

Dostałam relację foto na komórkę, ale niestety nie posiadam kabelka, żeby zrzucić :( psiak jest naprawdę duży, widać na zdjęciu jego łeb i dłoń Ani - malutką taką. Zaniedbany, brudny jak nieboskie stworzenie, pewnie cała tapicerka do prania :( Troszkę wystraszony, ale zero agresji. Tylko troszeczkę z początku się skarżył, troszkę popłakiwał, a potem się przytulił i tak całą drogę spędzili. Już w DT okazało się, że ze spokojem i przyjaźnie przywitał psich towarzyszy.
Teraz żeby tylko domek ze Szczecina się nie wycofał, to chłopak będzie wyprany, odchuchany i gotów do adopcji.

Bardzo, bardzo dziękuję Anulaluli i Stowarzyszeniu Terranova, które przyjęło psa do dt i zajmie się nim.
To będzie jego pierwsza noc nie na ulicy od przynajmniej półtora miesiąca.

Georg-inia

Post » Sob maja 19, 2012 21:59 Re: Nowofunland na ulicy! już w DT - Terranova. Dziękuję :))

Bardzo , bardzo się cieszymy :1luvu:

Kciuki za ciąg dalszy, trzymaj się wielki psie :1luvu: :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Nie maja 20, 2012 12:45 Re: Nowofunland na ulicy! już w DT - Terranova. Dziękuję :))

Czekam na wieści z dt. I na fotorelację :ok:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pt cze 01, 2012 16:23 Re: Nowofunland na ulicy! już w DT - Terranova. Dziękuję :))

Teraz żeby tylko domek ze Szczecina się nie wycofał, to chłopak będzie wyprany, odchuchany i gotów do adopcji.

Cudowny psiak :lol: Czy już znalazł swoje miejsce na ziemi?
Wydaje mi się, że nie wystarczy go wyprać :-? Może lepiej zanim trafi do adopcji należałoby go wykastrować/sterylizować i zaczipować. Inaczej pies może wylądować kolejny raz pod płotem. :cry:
...a może jakieś fotki ?

kociswiat

Od: Pt cze 01, 2012 15:19

Post » Pt cze 01, 2012 19:33 Re: Nowofunland na ulicy! już w DT - Terranova. Dziękuję :))

kociswiat pisze:Teraz żeby tylko domek ze Szczecina się nie wycofał, to chłopak będzie wyprany, odchuchany i gotów do adopcji.

Cudowny psiak :lol: Czy już znalazł swoje miejsce na ziemi?
Wydaje mi się, że nie wystarczy go wyprać :-? Może lepiej zanim trafi do adopcji należałoby go wykastrować/sterylizować i zaczipować. Inaczej pies może wylądować kolejny raz pod płotem. :cry:
...a może jakieś fotki ?

kontakt z dt ma tylko Anulalula... też czekam na jakąś info...

Georg-inia

[poprzednia]