Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 18, 2012 14:10 Re: DT Smarti 9 - Filon kicha :(

Bumiś to w ogóle złota kobita jest :1luvu:
Tych żyworódek jeszcze nie próbowałam ale wszystko przede mną, poczytam sobie co to za ustrojstwo ;)

A ja się muszę nauczyć wstawiać filmiki bo w końcu nagrałam neurotyczną zabawę Frani kartonikiem :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt maja 18, 2012 15:52 Re: DT Smarti 9 - Filon kicha :(

no to prawda -oby jak najwęcej takich cudownych ludzi dla naszych kotków :D :1luvu:

z ta Franią to ciekawe 8)

chciałam tylko przypomnieć że : dziś o 19-tej do nowego wspaniałego życia wyruszają słodkie Melisia oraz Sadie/Suzi :D :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt maja 18, 2012 16:05 Re: DT Smarti 9 - Melisia i Suzi jada do Domku :)

za aklimatyzację :ok: :ok: :ok:

a może znacie jakieś inne portale gdzie można wgrać filmik bez rejestracji? chyba na imageshack była opcja taka :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt maja 18, 2012 17:10 Re: DT Smarti 9 - Melisia i Suzi jada do Domku :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt maja 18, 2012 18:38 Re: DT Smarti 9 - Filon kicha :(

smarti pisze:
chciałam tylko przypomnieć że : dziś o 19-tej do nowego wspaniałego życia wyruszają słodkie Melisia oraz Sadie/Suzi :D :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok:

Piję sobie winko białe :mrgreen: za domek dziewczynek :love:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob maja 19, 2012 14:58 Re: DT Smarti 9 - Melisia i Suzi jada do Domku :)

domek cudowny-Syn Pani-wiekowo-chyba student-wie wszystko o kotach i o wszelkich, nawet skomplikowanych kocich chorobach 8O -kocha koty i widać że interesuje się nimi i ich zwyczajami.
Pani też i Mama Pani też :D :ok:
zachwytom nad urodą Melisi i tej "pięknej burani" nie było końca :D
dziewczynki mają piękny drapak i wszelkie inne kocie wygody-mogą skakać po regałach i wspinac się po firankach :D :ryk: ,ale grzecznie,na razie ,tego nie robiły 8) :ryk:

Melisia świrowała od pierwszej chwili ale Suzi ,mimo że schowała się do budki drapaka to co chwila z niej wystawiała nonio-a to do mięska,a to do piłeczki-a Melisia ją pac,pac,pac po makówce :ryk:
Panie patrzyły na ich zabawę z zachwytem :D

Myślę że będą tam bardzo szczęśliwe a Państwo z nimi :D :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok:

A dziś do domku za dwa tygodnie zaklepany został Armani :D :kotek: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob maja 19, 2012 15:13 Re: DT Smarti 9 - Melisia i Suzi jada do Domku :)

Super wieści :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob maja 19, 2012 16:44 Re: DT Smarti 9 - Melisia i Suzi jada do Domku :)

Miło czytać takie wieści :D
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob maja 19, 2012 16:46 Re: DT Smarti 9 - Melisia i Suzi jada do Domku :)

Naprawdę super domek :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie maja 20, 2012 1:07 Re: DT Smarti 9 - Melisia i Suzi jada do Domku :)

aaa!!! ekstra!!! :ok:

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Nie maja 20, 2012 5:42 Re: DT Smarti 9 - Melisia i Suzi jada do Domku :)

Może nie poprzestaną na dwóch sztukach ? :D
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Nie maja 20, 2012 9:22 Re: DT Smarti 9 - Melisia i Suzi jada do Domku :)

noo-zawsze można pomarzyć :D przecież kochanego futra nigdy zbyt wiele :kotek: :ok:

jednak dostałam maila że kotusie w domku są wesołe, jedzą ładnie, kuwetkują też bez zarzutu-jedynie Suzi ma rozwolnionko ale to u tej tchórzofretki raczej normalne :mrgreen:

smarti

Post » Nie maja 20, 2012 14:46 Re: DT Smarti 9 - Ferdek jadzie do Domku :)

Ferdek,Ferduniek,Ferdulinek pojechał do domku :!: :!:

wiemy już że kicio zjadł troszkę mokrego kittena,kilka suchych groszków a obecnie mizia się z młodszą Dużą na tapczanie :D

dostał całą petardę swojego ulubionego żarełka łącznie z suchym kittenem i urinary bo bardzo baliśmy się jak przyjmie ponowną zmianę domku - ten niesamowity kicio już nas pokochał, gadał do nas i im póżniej pojechałby do swojego docelowego Domku tym byłoby dla niego gorzej,dlatego jesteśmy przeszczęśliwi że dziś to on został wybrany i że na razie tak fajnie się zapowiada jego nowe życie !
Bądż szczęśliwy cudowny kotusiu i dzielnie jedz jak najwięcej
:ryk:

smarti

Post » Nie maja 20, 2012 14:50 Re: DT Smarti 9 - Ferdek jadzie do Domku :)

dobra kocia passa trwa, oby jak najdłużej :ok:

smarti mam pytanie odnośnie Misi i jej zapalenia dziąseł.Smarowałam jej żelem od veta, ale to nic nie pomaga, dziąsła ma jakby opuszczone, a ząbki odsłonięte, już jeden jej wypadł.Wygląda to trochę przerażająco, chociaż mam wrażenie że jej to specjalnie nie przeszkadza, nie boli. Boję się, że zgubi wszystkie zęby z przodu. A może to mleczaki?
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Nie maja 20, 2012 15:50 Re: DT Smarti 9 - Ferdek jadzie do Domku :)

A ile Misia ma miesięcy? Jeśli to czas zmiany zębów to nic a nic się nie przejmuj. Ale jak Misia jest starsza i wypadają jej zęby stałe, to to zapalenie dziąseł może być spowodowane autoagresją i wtedy trzeba działać - wet pewnie podałby sterydy ale może warto rozważyć TFX (świetny na zapalenie dziąseł które się nie chce leczyć a nie ma takich skutków jak sterydy).

Smarti, zamiast Urinary fajne są tabletki Urinodol Cat. Dużo lepiej działają no i kot może jeść normalną pełnowartościową karmę. Przerabiałąm teraz z Ziuteckim bo on miał bakterie w moczu i poza antybiotykiem właśnie zamiast karmy Urinary brał Urinodol Cat. One zwiększają łaknienie i sikanie, nie ma obaw że kot się odwodni (będzie sikał a nie będzie pił), mogą to dostawać koty także profilaktycznie. Ania z Pabianic mi podrzuciła pomysł na ten preparat i jestem bardzo zadowolona. Swoją droga to już drugi preparat Dolfosu który stosuję i z którego jestem zadowolina (drugi to Arthrofos na stawy a trzeci to Immunodol ale odkąd mam FIVka to mam czysty betaglukan więc Immunodolu już nie kupuję). Zastanawiam się jaki jest ten Multivital (do tej pory dawałam kotom pastę witaminową dla kociaków Gimpet Baby Paste ale może bym ten Multivital spróbowała).
A... Wycofali ze sprzedaży w aptekach Srebro Koloidalne (jak mi powiedziała pani w aptece ze względu na złe opinie dotyczące sprzedawania tego preparatu w aptece i że teraz to będzie można dostać w sklepach ze zdrową żywnością). Tsaaa... rozwalające organizm preparaty na odchudzanie albo odżywki dla sportowców które stosują też dzieciaki to jakoś mogą sprzedawać i nie interesuje ich nieprzychylna opinia... no tak ale środki na odchudzanie są produkowane przez koncerny farmaceutyczne a do tego jak ktoś kupi srebro to nie kupi innych preparatów paramedycznych które też są produkowane przez koncerny farmaceutyczne (ale te już są dostępne w aptekach) i koncerny tracą kaskę. Ech... nie ma to jak globalizacja i rządy ludzi z kasą. Ciekawe kiedy zabronią używania tego a wprowadzą na rynek "jedyny słuszny" zastępnik (taki sam ale produkowany przez koncern) :|

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]