Boluś ze śmietnika. Kupię krowę w trybie PILNYM!! ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 18, 2012 18:29 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

Mnie już nic nie zdziwi po tym, jak określiłaś Czesia mianem owczarka. 8)
Aniada

Post » Pt maja 18, 2012 18:30 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

OLABOGA dla pięknego Bolusia, :ok: nie mogę się napatrzeć
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pt maja 18, 2012 18:57 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

KotkaWodna pisze:spóźniłaś się :mrgreen:
właśnie się toczę do Wrocka autobaną. Ale w Katowicach mam sympatycznego kolegę i w ogóle dobrze mi się kojarzy to miasto (Spodek=koncerty \m/)
Białe łapki rzondzom. Moja Piksunia ma białe z różowymi poduchami, a Polisia z czarnymi :1luvu:

Bylo zadzwonić, to jakiś browar albo coś bym skolowala :wink: Chlopaków byś wpadla zobaczyć...

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt maja 18, 2012 19:06 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

Aniada pisze:Mnie już nic nie zdziwi po tym, jak określiłaś Czesia mianem owczarka. 8)

A czy to moja wina, że masz zwierzyniec jakiś taki oryginalny wielce - jedni baaardzo duzi, inni baaardzo mali, jedni baaardzo plaskaci, inni - wcale :roll:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt maja 18, 2012 19:29 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

Hańka pisze:No dobra, fajny ten chomik, ale teraz nam kota pokaż! :mrgreen:

Jaki chomik,jaki chomik toż to najprawdziwszy tygrys.Ja zabraniam mówić o Bolusiu chomik :twisted: ,kot ma długaśne futro.Jeszcze raz usłyszę chomik to wezwę na pojedynek :lol: a Bolusia całuję w te białe paputy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pt maja 18, 2012 20:04 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

Aniada nie martw się jutro pozdrowię od ciebie Katowice :wink: . A przynajmniej Spodek i dworzec :ryk:

bonsai88

Od: Czw kwi 26, 2012 20:11

Post » Pt maja 18, 2012 20:06 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

Cudny Bolko! :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt maja 18, 2012 20:06 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

Aniada, zmień może mleko. Nie można rozcieńczać go w nieskończoność. Szkoda, że nie można kupić jakiegoś małego opakowania mleka dla wypróbowania czy nie będzie lepsze.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt maja 18, 2012 21:20 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

Mario, a gdybym dalej podawała mu nan1? Do czasu aż znajdę inne? W lecznicy mają tylko to, jutro pochodziłabym po zoologicznych.
Ktoś mi poradził, by do mleka dodawać kropelkę lakcidu. Miałoby to sens?

Napisałam do Garncarza, wysłałam zdjęcia. Czekamy na odpowiedź. Pani G. uprzedziła jednak, że mogą odpowiedzieć dopiero w okolicach poniedziałku. Opisałam wszystko, kwestię smarów i chemikaliów też.
Aniada

Post » Pt maja 18, 2012 21:31 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

Lakcid nie zaszkodzi na bank. Ale czy pomoże? Nie wiem. Warto spróbować. On reguluje florę bakteryjną, może tego malcowi trzeba?

Nie podawałam nigdy Nan1, ale z lektur wątków wiem, że osoby odchowujące kociaki bez matki to mleko stosowały. Na razie spróbuj z lakcidem i tym mlekiem, które masz.

Edit: a ta osoba nie pisala o laktulozie a nie lakcidzie? Lactulosum jest na zatwardzenie, ale nie mam pojęcia ile dać takiemu maleńtasowi.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt maja 18, 2012 21:40 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

Nie, nie - ta osoba pisała o lakcidzie właśnie i regulowaniu flory bakteryjnej. Zresztą - to ten Jacek pisał, uczeń technikum wet., który raz się opiekował Bolkiem i zrobił mu "inkubator".
Dobrze. Dziś podam Bolusiowi nan1, a jutro kupię lakcid.

Boluś jest właśnie tym kociakiem, który na samym początku wypróżnił się najpóźniej, pod koniec 2 doby. Tym, za którego kupkę całe forum po raz pierwszy trzymało kciuki.
Aniada

Post » Pt maja 18, 2012 21:44 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

w czym problem? ma zaparcie? Jakim mlekiem karmisz? Kotkom dawałam lakcid ale weci twierdzą że to nie ta flora co u kota
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt maja 18, 2012 21:45 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

Aniada, mogę Ci podesłać paczuszkę mleka Royala.
Chcesz?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt maja 18, 2012 21:47 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

Majencja, no właśnie nie wiem, czy ma zaparcia, bo:

+ dobrze się czuje
+ nie marudzi
+ po jedzeniu od razu zasypia

- rzadko robi kupę
- są to twarde bobki

Bądź mądry człowieku. :roll:

Avianku, poczekajmy chwilę. Może jutro uda mi się coś wynaleźć. Jak nie znajdę mlesia, to Cię poproszę.
A podaję mu Felinemilk. Coraz bardziej rozwodnione. Bez sensu...
Aniada

Post » Pt maja 18, 2012 21:49 Re: Boluś ze śmietnika. "Urodzinkowe" foteczki. :)

OLABOGA Bolusiu :ok: Fajny scurek z ciebie.

Jutro rano nie zajrzę bo jadę do mamy,al wieczorem na pewno przybędę skontrolować postępy w jedzeniu,wydalaniu ...itd :ok:

Olaboga :ok:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

[poprzednia][następna]