Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Nie udało się ['].

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 18, 2012 13:14 Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Nie udało się ['].

Bardzo proszę o ciepłe myśli dla młodziutkiej kici, aby wyszła z tego, jednocześnie zmuszeni jesteśmy prosić o pomoc finansową gdyż walka o życie koteczki powiększa już niemałe długi w lecznicy. No ale sytuacja nagła, wymagająca natychmiastowej pomocy, nie mozna było postąpic inaczej.

Dziś rano zgłoszenie od karmicielki, pojawiła się kotka wolnożyjąca, której nie widziała kilka dni, kicia przyszłą w stanie tragicznym słaba, przewracająca się, odwodniona skrajnie wychudzona.
Została natychmiast zawieziona do lecznicy weterynaryjnej.
Po badaniach, usg, okazało się, że kotka ma w sobie martwe płody, które zatruły jej organizm. Niestety w tej chwili kotka jest w tak kiepskim stanie ogólnym, że nie można wykonać zabiegu chirurgicznego. Weterynarze walczą o to aby ją wzmocnić i przeciwdziałać dalszemu zatruciu organizmu, dostaje kroplówki, jest dogrzewana, bo ma obniżoną temperaturę ciała, dostaje silne antybiotyki. Trzymajcie kciuki za koteńkę, ona jest młodziutka nie ma jeszcze roczku :-(.

Pieniążki na ratowanie koteczki można wpłacać:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a,
03-772 Warszawa

nr konta: 81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
Z dopiskiem: "PKDT - kicia z Zaspy"

Rokowania są ostrożne, ale mam ogromna nadzieję, że nie podejmujemy daremnej walki.

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob maja 19, 2012 10:07 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt maja 18, 2012 13:28 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

O matko kochana :cry:
Kiciuniu, walcz! :ok:

Edit: nasza wetka napisała, że podałaby nacl z glukozą, duphalyte, catosal - może powiedz o tym Waszemu wetowi?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 18, 2012 13:47 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

Bidulka :(
Nie poddawaj się mała!
:ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt maja 18, 2012 14:21 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

Monia, może wydarzenie na fb?

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Pt maja 18, 2012 14:26 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

kciukasy mocne są.
Biedny dziciak :(
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 18, 2012 14:29 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

Wredne_Słonko pisze:Monia, może wydarzenie na fb?

Już jest.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt maja 18, 2012 14:35 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

ASK@ pisze:kciukasy mocne są.
Biedny dziciak :(

Dokładnie, to jeszcze kocie dziecko, ma 7-8 mies., a już byłą w ciąży :( Może dlatego ta ciąża tak tragicznie się skończyła, bo zbyt młoda była.

Kicia jest naprawdę pod dobrą opieką, na razie walczy.
dziękujemy za dobre myśli.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt maja 18, 2012 15:24 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

Walcz m koteńko. :ok: :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt maja 18, 2012 16:50 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

Kciiuki za koteńkę :ok: :ok: :ok:

A ciąża... miewałam 5cio-miesięczne w zaawansowanej, dlatego zawsze namawiam do jak najwcześniejszych sterylek.. ..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt maja 18, 2012 16:56 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

Bidulka mała :( walcz kochanie :ok:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Pt maja 18, 2012 17:52 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

annskr pisze:Kciiuki za koteńkę :ok: :ok: :ok:

A ciąża... miewałam 5cio-miesięczne w zaawansowanej, dlatego zawsze namawiam do jak najwcześniejszych sterylek.. ..

"Nasza" pierwsza znajdka miała 6 m-cy i urodziła kocięta w swoim domu.Potem też w łapankach takie się przydarzały.Także jestem za kastracją nawet tych niby dzieci jeśli wpadły w łapke.Potem może być już za późno.

Biedna dziecina, musiała wiele bólu ścierpieć.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 18, 2012 18:24 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

Kciuki trzymam :ok:
Czy przeczytałaś mój pierwszy post?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 18, 2012 20:46 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

Ja wiem, że wczesne ciąże to nie rzadkość, miałam nie raz kotki 4 mies. które dostawały rujki i 6 mies. w ciążach (oczywiście nie własne).
Ja sterylizuję tymczaski od 4 mies., oczywiście zależy od kotki, ale 4-6 mies. to dobry wiek.

Na tą kotkę koleżanka polowała już od marca tego roku, żeby ją wysterylizować, ostatni raz w zeszłą niedzielę, kotka wtedy wyglądał normalnie, nie było po niej widać ciąży, to był ostatni raz kiedy koleżanka ją widziała. Niestety nie udało się jej zlapać w zeszła niedzielę :x
A pewnie wtedy zabieg byłby jeszcze bez żadnych komplikacji.

Wet zdecydował się kotkę operować dziś wieczorem, wiem, że jest już po i że kotka żyje, ale nadal rokowania są ostrożne, była nadal bardzo słaba przed zabiegiem, choć przez cały dzień czyniono wszystko aby ją wzmocnic, ale wet stwierdził, że trzeba zaryzykować inaczej nie usuwając jak najszybciej przyczyny jej stanu nie będzie lepiej.

Teraz naprawdę mocne kciuki i bardzo ciepłe myśli potrzebne.

Erin, przeczytałam, przekazałam, ale w tej lecznicy naprawde wiedzą co w kroplówkach podawać, nie jeden raz stawiali na nogi koty, które już ileś dni nie chciały jesść.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt maja 18, 2012 21:49 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

Bidulka... mocne kciuki są..
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt maja 18, 2012 22:05 Re: Kicia w bardzo ciężkim stanie - walczymy! Prosimy o pomo

Moje również są. Trzymaj się mała!
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[następna]