Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 17, 2012 19:35 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

asiakociara pisze:moge napisac wam co naprawde skłoniło nas do oddania shilli nie znudziła sie stacji problemem było to ze pchała sie pod samochody nigdy nie była zaniedbywana jednakze nie mogła wchodzic na stacje w dzien a z tym nikt sobie nie radził ona chciała tam mieszkac z nami szukalismy jej domku ale nikt nie chcial naszej kotki miała na imie titi nocowała na stacji ale sanepid nie pozwalał.chciałam ja zabrac do siebie ale moj kot ma białaczke jest nosicielem juz 2 kotki pochowałam nie przeżyła bym gdyby ja taz to spotkało.nie miałam serca zawiesc ją do schroniska wierze ze dzieki wam znajdzie dom i kochajacych ludzi ja długo ją szukałam uwielbia jak trzyma sie ją na rękach wtedy na nich zasypia brak nam jej z nia stacja była fajniejsza ale wole by ktos ją pokochał bo naprawde jest tego warta .dziekuje ze sa tacy ludzie jak wy

Fajnie p.Aniu że odezwała się Pani na naszym watku.Szkoda że nie wcześniej bo o imię dla Shilli swego czasu była tu istna batali, a Titi to super imię.
Jak Basia pisze Shila jest po sterylizacji i przed wczoraj ściągnęłam jej szwy i dziewczyna szczęsliwa śmiga już bez kaftanika.Po niedzieli porobimy jej fotki i zaczniemy ogłaszać:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw maja 17, 2012 19:49 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Now więc wyjaśnienia dla GLUTKA.

Nie ma karmy dla kotów nerkowych, ponieważ mamy środek o nazwie :
LESPEWET, który należy dodawać Glutkowi do karmy mokrej (takiej jak dostają inne koty) 5 ml na dzień.
Karma dla nerkowców jest bardzo droga i możemy mu kupić ale jako dodatek - rarytas... Ma karmę suchą dla nerkowców i lespewet. To powinno wystarczyć.
Lek do uszu jest zamówiony i opłacony, więc musimy uzbroić się w cierpliwość. Być może już jutro będzie. Advocat też już zakupiony. Więc być może już jutro zaczniemy działać z uszami Glutkowymi.

Woda - moi drodzy dbajmy o to by miał Glutek pełną michę wody, MUSI dDUŻO PIĆ!!! To mu bardzo pomoże w leczeniu.

A PIMPEK halloo....nie głodzimy kotów :mrgreen: Cieszę się że nabrał apetytu. Pewnie jutro się zdziwię jak zajrzę do nich z lekami (pod warunkiem że już dojdą). :1luvu:
MIKUŚ

Post » Czw maja 17, 2012 19:53 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:Now więc wyjaśnienia dla GLUTKA.

LESPEWET, który należy dodawać Glutkowi do karmy mokrej (takiej jak dostają inne koty) 5 ml na dzień.
Karma dla nerkowców jest bardzo droga i możemy mu kupić ale jako dodatek - rarytas... Ma karmę suchą dla nerkowców i lespewet. To powinno wystarczyć.
Lek do uszu jest zamówiony i opłacony, więc musimy uzbroić się w cierpliwość. Być może już jutro będzie. Advocat też już zakupiony. Więc być może już jutro zaczniemy działać z uszami Glutkowymi.

Woda - moi drodzy dbajmy o to by miał Glutek pełną michę wody, MUSI dDUŻO PIĆ!!! To mu bardzo pomoże w leczeniu.

A PIMPEK halloo....nie głodzimy kotów :mrgreen: Cieszę się że nabrał apetytu. Pewnie jutro się zdziwię jak zajrzę do nich z lekami (pod warunkiem że już dojdą). :1luvu:

no tak jak pisalam wypil dwie miseczki glutek, a nie moglby miec nieco wiekszej tej miski?? a co do pimpka to pisalam ze popoludniowej porcji nie tknal dlatego rano mu mniej dalam bo mial leki w niej

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Czw maja 17, 2012 20:01 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

ok bo się zamotałam z ta mokrą a teraz jest jasność
a karmę to można mu dawać tą Pimpkową bo P. Iwona kupila tez duże puszki i to jest za dużo jak na 2 razy dla Pimpa a wiadomo że lepiej żeby nie stała przez 2 dni otwarta więc można otworzyć taką i po 1/4 dawać i PImpkowi i Gutkowi - obaj sa chorowitki więc mogą dostawac lepsze
i z tym lespewetem też bo nie wiedziałam jak mu podać i w końcu wlałam mu to do wody - mam nadzieje że tak tez można i że wypije, drugą miskę dostał czystej a wcześniej miseczkę wypil przy mnie więc do jutra mu starczyć powinno
jego uszy swędzą chyba przez co się ociera o wszystko i ostatnio jak mial większa michę z woda na podłodze w boksie to chyba ja rozlał bo miał mokro więc powiesiłam mu dwie na zawieszkach więc powinno mu starczyć tyle
jak dojdzie to na świerzba to opiszcie gdzie to jest żeby nie było szukania :P

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Czw maja 17, 2012 20:22 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

aange pisze:

ok bo się zamotałam z ta mokrą a teraz jest jasność
a karmę to można mu dawać tą Pimpkową bo P. Iwona kupila tez duże puszki i to jest za dużo jak na 2 razy dla Pimpa a wiadomo że lepiej żeby nie stała przez 2 dni otwarta więc można otworzyć taką i po 1/4 dawać i PImpkowi i Gutkowi - obaj sa chorowitki więc mogą dostawac lepsze
i z tym lespewetem też bo nie wiedziałam jak mu podać i w końcu wlałam mu to do wody - mam nadzieje że tak tez można i że wypije, drugą miskę dostał czystej a wcześniej miseczkę wypil przy mnie więc do jutra mu starczyć powinno
jego uszy swędzą chyba przez co się ociera o wszystko i ostatnio jak mial większa michę z woda na podłodze w boksie to chyba ja rozlał bo miał mokro więc powiesiłam mu dwie na zawieszkach więc powinno mu starczyć tyle
jak dojdzie to na świerzba to opiszcie gdzie to jest żeby nie było szukania :P

wydaje mi sie ze widzialam takie wiszace tylko wieksze ...a karma pimpka mokra w lodowce reszta

herzpl

Post » Czw maja 17, 2012 21:41 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

aange pisze:relacja z dyżuru

co z dziczą z działek? nie ma już transporterka w boksie ale fuczy jak się do niej ręce wkłada

8O mnie się dała pogłaskać, tylko się przykuliła.
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Pt maja 18, 2012 6:41 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

te większe miski metalowe nie mieszczą sie w "wieszaczkach"- chyba że się gdzieś znajdą większe, ale ja nie znalazłam
mnie dzicz ofuczała, nie jakos szalenie ale jednak, może dlatego że Klara mi asystowała i albo siedziała mi na plecach albo pchała się do boksu dziczy

widze w w poniedziałek rano jest wolne to mogę przyjść
Basia jak będziesz na kociarni dziś czy w weekend napisz rozpiskę dla Gutka bo też ważne żeby kazdy wiedział co musi chłopak dostawać
a i jak ktoś będzie w 2 osoby na kociarni to obetnijcie Gutkowi pazury bo jak on się swoimi długaśnymi drapie po uszach to aż mi żal

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Pt maja 18, 2012 10:10 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Dobra obetnę Glutkowi pazury, to zadanie dla mnie :mrgreen:

I mam 2 pytania:
- Iwoo1 mamy dom dla buraski (ze wsi), chciałabym ją zawieźć do Rzeszowa jakoś pod koniec maja. Tyle że wcześniej musimy ją odrobaczyć, odpchlić itp. Kiedy możemy się spodziewać dziewuszek? Musimy je ulokować na kociarni.
- Hidi co z maluszkiem? Jakieś foty?

I PYTANIE NR 3 NAJWAŻNIEJSZE:

KTO CHCE PAMPERSA?

Czy ktoś go pokocha, On jest cudownym kotem. A może ktoś chciałby obdarzyć MIŚKA domem. Imię Mysior bardzo mnie drażni, dlatego zwyczajnie ma imię MISIEK. Dupek jest fajny, ale musi sobie gdzieś znaleźć swoich ludków :kotek:

Marta może poszłybyśmy z Nim na sesję foto na dworze. Myślę że zdałby egzamin :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pt maja 18, 2012 10:44 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Pimpuś we wtorek będzie miał badania i biokan. Do południa przyjedzie po niego koleżanka i po badaniach go przywiezie. Jak się możemy umówić, aby ktoś jej otworzył kociarnię. To ważne, musimy się jakoś mówić.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pt maja 18, 2012 10:55 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:Dobra obetnę Glutkowi pazury, to zadanie dla mnie :mrgreen:

I mam 2 pytania:
- Iwoo1 mamy dom dla buraski (ze wsi), chciałabym ją zawieźć do Rzeszowa jakoś pod koniec maja. Tyle że wcześniej musimy ją odrobaczyć, odpchlić itp. Kiedy możemy się spodziewać dziewuszek? Musimy je ulokować na kociarni.

KTO CHCE PAMPERSA?

Czy ktoś go pokocha, On jest cudownym kotem. A może ktoś chciałby obdarzyć MIŚKA domem. Imię Mysior bardzo mnie drażni, dlatego zwyczajnie ma imię MISIEK. Dupek jest fajny, ale musi sobie gdzieś znaleźć swoich ludków :kotek:

Marta może poszłybyśmy z Nim na sesję foto na dworze. Myślę że zdałby egzamin :mrgreen:

Teraz swatowa jest na wsi, ale nie wzięła transporterka. Więc w przyszłą niedzielę może przywieźć dziewuszki ze wsi.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pt maja 18, 2012 13:58 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

cieszy mnie to tylko zeby ten domek miała ja postaram sie jak moge wspomagac wasza działalnosc kocham wszyskie zwierzatka i kazdego kotka do nich mam słabosc .dajcie buziaczka mojej tituni i powiedzcie ze tesknie za nia okrutnie postaram sie systematycznie cos wam przesłac milionerem nie jestem ale moze to pomoze w jakims stopniu pozdrawiam

asiakociara

Od: Wto maja 15, 2012 16:25

Post » Pt maja 18, 2012 13:58 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

dyżur poranny minął spokojnie ...
porobilam pare zdjęć, tylko nie wiem komu, mam troche problem z odroznieniem kotow na kociarni bo dawno mnie nie bylo

pierwszy buras
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

drugi buras

chyba shila??

kolejny czarnuch :D

trzeci czarnuch sie nie dał wziąć na sesje :D

no i Pimpuś <3
ObrazekObrazek

glutek tez nie chcial zdjec, moze nastepnym razem.

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Pt maja 18, 2012 14:24 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

ale ja wlasnie widzialam wieszaki do tych wiekszych misek nie wiem gdzie jej wywialo ale byly :!:
kobito te foty sa genialne :!: :!: :!: niewsamowite tlo :!:
to my mamy takie sliczne kotki? ;)

herzpl

Post » Pt maja 18, 2012 15:59 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mam prosbe chiałabym zobaczyc shile tak na zywo ale dam rade zróbcie pare jej zdjec oszalałam na jej punkcie i naprawde tesknie ma tak mało fotek a jest taka sliczna i slini sie jak jest na rekach jak mi jej brak

asiakociara

Od: Wto maja 15, 2012 16:25

Post » Pt maja 18, 2012 19:47 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

iwoo1 pisze:
MIKUŚ pisze:Dobra obetnę Glutkowi pazury, to zadanie dla mnie :mrgreen:

I mam 2 pytania:

KTO CHCE PAMPERSA?

Teraz swatowa jest na wsi, ale nie wzięła transporterka. Więc w przyszłą niedzielę może przywieźć dziewuszki ze wsi.

to bardzo długo :( chłopak buraski już nie może się doczekać :(
może, można to podgonić? w przyszłym tygodniu będzie już 27 maj,
nie chciałabym kogoś trzymać w napięciu, wiem co to znaczy jak czekaliśmy na Dori. :kotek:
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

[poprzednia][następna]