Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 17, 2012 13:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

balbina38 pisze:Acha,z tego wszystkiego zapomniałam napisać,Klaudyna ma coś chyba z jednym uszkiem.Jakiś wysięk, no i bardzo drapie.
Przetarła wacikiem z Oridermylem,ale się strasznie wyrywała

Klaudynka od poczatku miała zapalenie lewego ucha , ale żadnych zleceń do leczenia tego schorzenia nie było- byla z nią wtedy u lekarza . Jeśli mogę prosić to zabierzcie ją do lekarza przy sposobności, skoro po 3 podanych antybiotykach dalej ucho jest chore :( Czy w tej sytuacji Klaudynkę można sterylizować skoro ma chore ucho ?
Tereniu , bardzo dziękuję za czujność w sprawie dziewczyny z Piasków która chce Klaudynkę . Mam nadzieję , że kotka trafi w dobre ręce - a nie do kogoś rąbniętego.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw maja 17, 2012 14:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Czy dałby ktoś radę oddać dziś lub jutro do Lupusa klatkę łapkę (tą lupuswską klatkę-łapkę)?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 17, 2012 14:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Rozmawiałam ze Skorpio. Kolombo w porządku, natomiast Pysiol jest atakowany przez jedną kotkę a druga się go panicznie boi i siedzi cały czas pod łóżkiem. Kolombo jest wyluzowany, czuje się jak u siebie w domu, ale Pysiol ma stresa.
Z opisu wynika, że chyba jednak lepiej mu było w Chatce, na kwarantannie teraz luźno i póki co raczej nie ma zagrożeń zdrowotnych. Iwonka ma słabość do Pysiola, chciała go podkarmić, zadbać o niego, żeby wypiękniał, ale w tej sytuacji zastanawiamy się czy nie lepiej, żeby został w Chatce do czasu znalezienia domu. Jakiś pan się nim ostatnio zainteresował, to może już niedługo znajdzie swoją przystań.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Czw maja 17, 2012 17:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Super wieści o Cekinku i dt u Skorpio :1luvu:
Myślę jednak, że jeżeli Pysiol nie odnalazł się w nowym miejscu i nic nie zapowiada żeby poczuł się lepiej- nie ma go stresowac, niech wraca :roll:

Mój mail w sprawie 26.05 cookie1706@gmail.com
Tylko, że prawdopodobnie do 13:00 pracuje :evil:
Co do ciastek, mogę pomóc.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw maja 17, 2012 18:56 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

terenia1 pisze:Czy dałby ktoś radę oddać dziś lub jutro do Lupusa klatkę łapkę (tą lupuswską klatkę-łapkę)?

Byłam dziś na kociarni patrzyłąm za klatką-łapką z Lupusa, ale nie zlokalizowałam jej :oops: wielka prośba dziewczyny czy ona jest w kociarni , czy gdzieś w akcji - bardzo pilna sprawa trzeba klatkę dostarczyć jutro do LUPUSA :!: :!: :!: jest im tam pilnie potrzebna :!:
bardzo to jest pilne - ja jutro muszę podjechać do schronu, potem z Marcysią do Almavetu i jeszcze dyzur w kociarni nie wiem czy dam radę :oops: a na dodatek nie mogłam jej namierzyć w kociarni :oops:

terenia1

Post » Czw maja 17, 2012 19:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Dzwoniła do mnie w południe Emilka Cekinek dotarł do nowego domku cały :mrgreen: Emilka jeszcze raz wielkie dzięki - jak będziesz w potrzebie to dzwoń :wink: teraz czekamy na wieści z nowego domku :)
No i dziś pojechał do domku PANTEREK Beatka :ok: nie będzie mieszkał daleko bo też na Pogoni przyjechała cała rodzinka Pani Sylwia, jej mąż i dwójka chłopaków, jeden nastolatek i jeden zajefajny chłopczyk 8 letni :ryk:
Niedawno odszedł im kociak na nerki - kociak z adopcji, mają pieska ze schroniska w Sosnowcu i jednookiego królika.
Dyskusja była ciężka, jakiego kociaka zabrać - męska część rodziny zdecydowanie była za Panterkiem, Pani Sylwia nie mogła się rozstać z Klaudynką :) rozmawiałyśmy na temat adopcji dwóch kociaków - na spokojnie Pani Sylwia porozmawia z rodziną i zobaczymy co z tego wyniknie :wink:

terenia1

Post » Czw maja 17, 2012 20:04 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Super wieści o Panterku :D
Mara nie mogła go zlokalizować, dobrze że Zbyszek dał znać co i jak :ok:

Pysiol wrócił do Chatki, założyłam mu kartę na podawanie witaminek. Alienor podarowała trzy opakowania Animondy mokrej intestinal, dwie zawiozłam do kociarni, jedną zostawiłam u Skorpio dla Kolombo, bo on też cały czas ma rozwolnienie (Kolombo nie Skorpio).

Czy nowi opiekunowie Pantera wzięli dla niego karmę Urinary?

Iwona11

Post » Czw maja 17, 2012 20:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

No właśnie ostatnio jak jechaliśmy do Lupusa, to chcieliśmy zabrac klatkę, ale jej nie widziałam w kociarni :roll:

Wspaniałe wieści o Panterku i Cekinku :ok:
Ostatnio edytowano Czw maja 17, 2012 20:11 przez The Szops, łącznie edytowano 1 raz

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw maja 17, 2012 20:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Trochę zdjęć Colombo (szkoda że bez Pysiola:()
Obrazek
Obrazek
Oczekujący za wyjście Helmuta z rękawa ich ulubionej zabawki. Która w nocy nie jest moją ulubioną:)
Obrazek
Dowód, że umie korzystac z kuwety nawet w obcym miejscu.
[Obrazek
Z 2 nowymi towarzyszami do zabawy, których wykańcza kondycyjnie podczas biegów z przeszkodami:)

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Czw maja 17, 2012 20:23 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Wygląda na to, że Kolombo nie ma problemów z aklimatyzacją i łatwo akceptuje nowe miejsca, ludzi i koty. :D

Iwona11

Post » Czw maja 17, 2012 20:40 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Iwona11 pisze:Super wieści o Panterku :D
Mara nie mogła go zlokalizować, dobrze że Zbyszek dał znać co i jak :ok:

Pysiol wrócił do Chatki, założyłam mu kartę na podawanie witaminek.

Czy nowi opiekunowie Pantera wzięli dla niego karmę Urinary?

Na kwarantannie zostawiłam na kartce informację, że Panterek został wyadoptowany i nie ma go na zdrowej :wink:
Pysiol szaleje na kwarantannie :wink: nie wygląda na nieszczęśliwego :)
Państwo od Panterka mają swojego weta - przyjaciel rodziny może przyjaciółka :) przychodzi do nich do domu jeśli chodzi o jakiekolwiek leczenie ich zwierzaków, mają książeczkę, badania Panterka, i wszelkie informacje co i jak - prosiłam żeby w najbliższym czasie zabadali mocz Panterka, jutro na moim dyżurze przyjadą oddać kontenerek więc będzę wiedziała co i jak najważniejsze żeby Panterek dogadał się z pieskiem, a chłopaki zachwycone Panterkiem szaleli z nim już w kociarni :)

terenia1

Post » Czw maja 17, 2012 20:45 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

The Szops pisze:No właśnie ostatnio jak jechaliśmy do Lupusa, to chcieliśmy zabrac klatkę, ale jej nie widziałam w kociarni :roll:

No właśnie ja jej też nie mogłam dziś zlokalizować - kurcze plisss kto wie gdzie jest klatka-łapka z LUPUSA :!: :!:

terenia1

Post » Czw maja 17, 2012 20:46 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Cudowne wiadomości o, Panterku :ok: . Nadrukowałam dużo ogłoszeń i super że kot już ich nie potrzebuje. :1luvu:
Co z tym kotkiem co był oddany z burym razem, chował się w domku pod strzechą? Czy je,wychodzi z domku?
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw maja 17, 2012 21:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

wiesiak pisze:Cudowne wiadomości o, Panterku :ok: . Nadrukowałam dużo ogłoszeń i super że kot już ich nie potrzebuje. :1luvu:
Co z tym kotkiem co był oddany z burym razem, chował się w domku pod strzechą? Czy je,wychodzi z domku?

No Wiesiu tak czasami bywa :wink:
Myślisz może o czarnej Marcysi Marcysia jest na kwarantannie, jtro z nią jadę na podanie leku a potem zobaczymy... może niebawem mozna ją wypuścić na kociarnię, a bury Józek II coraz lepiej :wink:

terenia1

Post » Czw maja 17, 2012 21:08 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Wiesiu, z burym to był oddany rudy, jeżeli o ten zestaw Ci chodzi i on jest w DS u taty Agaty. Z drugim burym, czyli Józefem 2 oddana była czarna Marcysia, a ona jest w boksie, bo ma kokcydia. Więcej zestawów z burym nie pamiętam :)

Jutro rano przyjdę na dyżur.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

[poprzednia][następna]