Już ma dom Mrówcia 2 -
to nie nasza fundacyjne podopieczna. Jest w schronisku. Ale bardzo, bardzo potrzebuje domu, więc pomóżmy …Kiedy ją zobaczyłam - to jakby deja vu... Już kiedyś poznałam taka Mrówcię... już kiedyś płakałam nad jej losem... i choć to inna Mrówcia - bardzo mi tamtą przypomina... Mrówcia 2 ma lat 10 i jest niewidoma... Błąkała się po ulicach Łodzi, aż wreszcie trafiła do schroniska... Miała kiedyś dom i człowieka, który ją kochał. Na pewno. Teraz - chudziuteńka, z brzydkimi ząbkami, nienajpiękniejszym burym futerkiem, z podejrzeniem choroby nerek - nie ma nikogo... Ale ma wolę życia... Mrówcia 2 jest przekochana - tak delikatna, tak krucha, tak słodka, tak bardzo spragniona człowieka... Kiedy wchodzi się do jej boksu - wychodzi ze swego azylu w wiklinowej budce, ostrożnie podchodzi sie przywitać, a potem - z radością poddaje głaskom, przytulankom i pieszczotom... Chce choć przez chwilę poczuć, ze jeszcze komuś na niej zależy... choć przez chwilę łudzić się, że jest kochana... Choć przez chwilę. Cudowna koteczka, zagubiona w ciemności... Nie sposób się w niej nie zakochać... Szukamy dla Mrówci 2 domku niewychodzącego i odpowiedzialnych opiekunów o wielkim sercu, którzy zapewnią kici leczenie, którego potrzebuje, otoczą ja opieką i przywrócą jej wiarę w to, że starość nie musi być zła i smutna... Tamta Mrówka taki dom znalazła... Czy Mrówci 2 też sie uda? czy znajdzie się ktoś, kto rozświetli jej ostatnie miesiące, lata życia?
Proszę o to z całego serca
Mrówcia 2 przebywa w łódzkim schronisku dla zwierząt przy ul.Marmurowej 4 w Łodzi
przy adopcji wymagane jest posiadanie zamykanego transportera, dowodu osobistego, pobierana jest też opłata w wysokości 36,- złNr 159, wiek - 10 lat, maść - bura, przyjęta - 17.04.2012r., znaki szczególne - niewidoma, nr czip - 939000010292924, przebywa - boks na hotelu