Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 17, 2012 10:51 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Pleiades pisze:
martaslupsk pisze:
rysiowaasia pisze:Na wszystkie maile ta sama odpowiedź :|
Działają po najmniejszej linii oporu. :evil:

A ja ciągle walczę o lornetkę :wink:

Walcz , walcz:)

O co chodzi? Nie doczytałam :oops:

Mogło umknąć;)
http://allegro.pl/super-lornetka-na-leczenie-macka-z-mrowiska-i2351453741.html?source=oo

Ktoś jeszcze powalczy o lornetkę;)??

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Czw maja 17, 2012 10:54 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Jagooda pisze:Nie spodziewałam się, że aż w tylu miejscach będzie opisana ta sprawa - super, że jest taki rozgłos!
Mam ... może głupie pytanie, czy te wszystkie gazety są drukowane też czy tylko wersje wirtualne maja te wiadomości? Bo przecież nie każdy ma dostęp do internetu?

Nie martw się. Wystarczająco dużo ludzi ma - najlepszy dowód, że burmistrz się wypowiedzial i parafia zamknęla księgę gości; ze strachu, że smród się za bardzo rozejdzie przecież, a nie z innego powodu :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw maja 17, 2012 11:25 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk pisze:
Pleiades pisze:
martaslupsk pisze:

Mogło umknąć;)
http://allegro.pl/super-lornetka-na-leczenie-macka-z-mrowiska-i2351453741.html?source=oo

Ach to teraz też zrozumiałam ..
Tylko takie aukcje można robić na Allegro ?
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw maja 17, 2012 11:31 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kristinbb, Pleidaes,
sie wątku nie czyta regularnie... :P
Wstyd! :mrgreen:
A ja tak regularnie zaglądam do Piwniczaków...

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Czw maja 17, 2012 11:35 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

kristinbb pisze:
martaslupsk pisze:
Pleiades pisze:
martaslupsk pisze:

Mogło umknąć;)

Ach to teraz też zrozumiałam ..
Tylko takie aukcje można robić na Allegro ?

To nie cegiełka , nie przedmiot wysyłany droga elektroniczna.A o to się alledrogo czepiało.Upomnienia jeszcze nie dostałam...więc chyba można.W końcu co to ich obchodzi na co przeznaczymy wylicytowane ,,pinionżki".:)

martaslupsk

Post » Czw maja 17, 2012 11:36 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Się czyta i się czeka na jakiekolwiek informacje o Maciusiu :roll: .
Czy ktoś z fundacji odezwie się tutaj w ogóle?
salma75

Post » Czw maja 17, 2012 11:38 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Zapraszałam na wątek....ale nikt nie dotarł :?

martaslupsk

Post » Czw maja 17, 2012 11:50 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

rysiowaasia pisze:Kristinbb, Pleidaes,
sie wątku nie czyta regularnie... :P
Wstyd! :mrgreen:
A ja tak regularnie zaglądam do Piwniczaków...

Czyta czyta tylko jeszcze trzeba rozumieć o co chodzi z tym allegro :lol:

kristinbb

Post » Czw maja 17, 2012 11:51 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk pisze:Zapraszałam na wątek....ale nikt nie dotarł :?

No to jeszcze raz poproszę...

kristinbb

Post » Czw maja 17, 2012 12:00 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk pisze:Zapraszałam na wątek....ale nikt nie dotarł :?

Powiem brzydko, kasę zbierać łatwo, ale w zamian, udzielić informacji o stanie kota to już nie, wielki problem...
Wpłaciłam, grosze bo tyle miałam, ale wpłaciłam. Wypadałoby podać jakieś informacje o kocinie w ogólnodostępnym miejscu :? .
salma75

Post » Czw maja 17, 2012 12:14 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Salma to ja załozyłam allegro cegiełkowe i watek dla Maćka i tak samo jak wy czekam na jakiekolwiek informacje o stanie kota. Więc proszę Cię bardzo nie rób wyrzutów bo wpłaciłaś i nic nie wiesz. Ja też nic nie wiem, to co wiem staram się pisać.Z twojego postu wynika ,że ja zbieram kasę ( na oczy jej nie widzę) i ja mam z kosmosu brać info o kocie. Tylko co mam pisać jak Przytulisko nie daje znać co z Maćkiem.Przez to ,że oni nie informują mam przestać robić zbiórki dla tych zwierzaków?

martaslupsk

Post » Czw maja 17, 2012 12:21 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

mamucik pisze:Nie wiem, może taka propozycja już była - uważam, że należy wysłać petycję do Kuratorium odpowiedzialnego za ta szkołę z żądaniem przeprowadzenie inspekcji. Jeśli taki pomysł byłby OK, a nie znalazłby się ktoś inny - jestem prawnikiem, mogę napisać taką petycję, oczywiście absolutnie do Waszych poprawek. Pisałam już takie petycje. Po prostu uważam, że tej szkoły - jej dyrekcji i nauczycieli nie można tak zostawić. I koniecznie powinien być powiadomiony Sąd Rodzinny przez prokuraturę. Każda organizacja zwięrzeca z tamtego terenu ma prawo złożyć odpowiedni wniosek, jako działająca w imieniu pokrzywdzonego - czyli Maciusia. Jeśli trzeba - sprawdzę to dokładniej.

Taka jest polska wieś... Nie wszędzie, ale jednak w większości. Przerażające jest to, że nauczyciele mieli to absolutnie gdzieś.

Już pisałam - nie do kuratorium, tylko personalnie do Ministra Edukacji.

vega013 pisze:Fundacja może opisać sprawę i wysłać pismo z prośbą o objęcie dzieci ze szkoły specjalną opieką pedagogiczną, szczególnie wobec braku reakcji i indolencji wychowawczej nauczycielki. Pismo należy skierować bezpośrednio do Ministra Edukacji, nie do ministerstwa. Wtedy zostanie potraktowane poważnie. Minister zleci sprawę Departamentowi Kształcenia i Wychowania, który potraktuje ją poważnie, bo to polecenie ministra. Z DKiW pójdzie pismo do kuratorium, gdzie trzęsą się przed ministerstwem. A kontroli kuratorium, i to zleconej przez ministerstwo, nie życzę żadnej szkole. Zrobi się porządny szum - sama wysyłałam pisma do kuratoriów z poleceniem zbadanie nawet błahych spraw, jeżeli tylko wpłynęła skarga od obywatela. A jeżeli wpłynęła bezpośrednio do ministra, to już było bieganie i pilnowanie terminów, a do tego relacja ze sposobu załatwienia sprawy.

Wiecie co? Maciuś ma takie biedne oczęta... Widać, że dużo wycierpiał.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw maja 17, 2012 12:25 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

martaslupsk pisze:Z twojego postu wynika ,że ja zbieram kasę ( na oczy jej nie widzę) i ja mam z kosmosu brać info o kocie.

8O 8O 8O

Konto do zbierania kasy jest Twoje prywatne?? Raczej nie. Nie widzę bym sugerowała, że to Ty zbierasz kasę, nie rozumiem o co Ci chodzi :roll: .

Pretensje mam do fundacji. Rozumiem, że otrzymali informacje, że są pytania o stan kota?

martaslupsk pisze:Tylko co mam pisać jak Przytulisko nie daje znać co z Maćkiem.Przez to ,że oni nie informują mam przestać robić zbiórki dla tych zwierzaków?

Przecież pieniądze są zbierane na ich konto, więc to oni robią zbiórkę.
salma75

Post » Czw maja 17, 2012 12:30 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

W całej tragedii nie chodzi przecież, aby piętnować osobę/y, tak jak sugeruje burmistrz, ale okrutny czyn, którego osoba się dopuściła. Mam wrażenie, że zarówno dyrektorka szkoły, burmistrz jak i proboszcz, osoby z tzw. "świecznika", które jednoznacznie mogłyby zająć stanowisko w tej sprawie, zupełnie nie poradzili sobie z tą sprawą. Bo może przy okazji rozdmuchania całego zajścia, zbyt wiele wyszłoby na jaw innych niewygodnych ??? Sam czyn można potępić nie czekając na ustalenia prokuratury.

Kiedyś w starym modlitewniku Ks. Tymoteusza dla dzieci komunijnych była modlitwa w intencji: "Aby ludzie byli dobrzy dla zwierząt". Byłoby znaczące, gdyby w dzień komunii, proboszcz pomodlił się tymi słowami.

Lat temu wiele, wracając ze szkoły gromadą dzieciaków, koledzy prześcigali się, kto dalej rzuci kamieniem. Pech chciał, że jeden z nich tak rzucił, że trafił w głowę dziewczynkę wracającą również do domu, która szła przed nim dobre kilkadziesiąt metrów. Kamień na szczęście nie był duży. Skończyło się zadrapaniem i guzem. O zajściu dowiedziała się jednak dyrektorka szkoły. Kolega wylądował na dywaniku, rodzice zostali wezwani do szkoły, obniżony został stopień z zachowania. Więc tłumaczenie, że po lekcjach, pani dyrektor przestaje nią być, a dzieciaki niech robią, co chcą, przyprawia co najmniej o zdumienie.

Trzymaj się kocie...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw maja 17, 2012 13:02 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

A może ktoś zadzwonić do tego przytuliska? Dzwonił w ogóle ktoś do nich? Najlepiej ta osoba, która już ma jakiś kontakt z nimi. Sama bym chętnie zadzwoniła, jak pewnie wielu z nas, ale nie chce robić chaosu.. Sprawa stała się głośna, dużo ludzi zaangażowało się w tę historię emocjonalnie, martwimy się o Maciusia..
ObrazekTusia i Finka (aka Miczika i Czupirika)ObrazekSzarinka, najdroższa za TM

Patrysza

Od: Czw lut 02, 2012 15:58

[poprzednia][następna]